|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/1/2016 Mesaje: 3498
| Alle.p wrote:Beau multa apa, dar cred ca problema sunt si hemoroizii cu care m-am ales din prima sarcina pt ca uneori mi-e greu sa fac chiar daca scaunul nu e tare. Mi-a dat duphalac, sper sa ma ajute. Si uite asa am stat 3 zile in spital si am incasat 2 injectii pe zi pt constipatie bine macar ca nu e altceva Voi cum mai sunteti? Nimeni nu zice nimic...
ma bucur ca esti bine iubita , si bebe la fel . Multa sanatate va doresc. Bafta si nastere usoara celor care se a proprie de final Eu, diminea?a plec înspre aeroport ,taxi,autobuz, avion si la 12 , la amiaza ....ne asteapta "tati " la aeroport . E urat pt ca ....trezirea la 4 diminea?a dar .... Sunt super mul?umita pt ca am reusit azi sa trimit tot ce aveam deja primit pt bobo, carucior,out,sterilizator,pompa de san ....si multe alte chestii , care m au scutit de niste bani în tara .... am economisit vreo 4-600 euro plus ca hainute ....tip body sau salopete. ..mi a zis sora mea ca sa nu mai îmi cumpar pt ca deja le am Mi am mai si cumparat eu de la farmacie din Italia , chestii interesante si utile, inclusiv piaptanul ala pt cojite..... Is in tara deja ....sa ajung si eu maine la Timi?oara, duminica mergem la ziua lu buburuza noastra care face 3 ani?ori Am fost si la dentist , în Italia , la urgenta si m au u?urat de cam 100 euro , vizita, tratament plus ce mi or dat sa mi cumpar de la farmacie dar macar nu ma mai doare .... si mi au pilit dintele de saracul de abia ce o mai ramas ceva din el si saptamâna viitoare sau cât de curând sa ajung la un dentist pt ca dantele ii la limita. ...asa mi au zis cei doi doctori de la urgen?a Is doua posibilitati, poate ar mai putea sa l salveze sau extrac?ie Va pup pe toate si ma pun la somn ca imediat o sa sune ceasul si o sa primesc mesaj de la taximetrist , ca ajunge în 5minute |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| NADIRA wrote:Salutare fetelor, Oficial prima zi de concediu si este asa de bine, in curand 35 de saptamani , nu mi vine sa cred, de sapt viitoare incep pregatirile. Ale.....multa sanatate!!! Va pupic pe toate! Super, bucura-te de concediu dar ai intrat asa tarziu ca asa ai vrut tu? Eu mi-am calculat zilele si undeva prin 14 ianuarie as vrea sa intru in concediu, as intra atunci in sapt 30. Mi-am lasat aprox 50 zile dupa DPN (31 martie) ca stiu ca 42 sunt obligatorii oricum, dar am zis sa mai am o marja de eroare. Si acum m-ai pus pe ganduri.. oare nu am calculat eu bine? |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/19/2017 Mesaje: 364
| Bella_Tm wrote:Super, bucura-te de concediu dar ai intrat asa tarziu ca asa ai vrut tu? Eu mi-am calculat zilele si undeva prin 14 ianuarie as vrea sa intru in concediu, as intra atunci in sapt 30. Mi-am lasat aprox 50 zile dupa DPN (31 martie) ca stiu ca 42 sunt obligatorii oricum, dar am zis sa mai am o marja de eroare. Si acum m-ai pus pe ganduri.. oare nu am calculat eu bine? Bella, eu am vrut, eu stau in Canada si aici co de maternitate este doar un an. Am fost ok, munca de birou, acum incep shopping ul. Este super acasa, mai ales ca a inceput ninsoarea. Tu cum te simti? |
Inregistrat: 9/19/2017 Mesaje: 364
| Alle.p wrote:Beau multa apa, dar cred ca problema sunt si hemoroizii cu care m-am ales din prima sarcina pt ca uneori mi-e greu sa fac chiar daca scaunul nu e tare. Mi-a dat duphalac, sper sa ma ajute. Si uite asa am stat 3 zile in spital si am incasat 2 injectii pe zi pt constipatie bine macar ca nu e altceva Voi cum mai sunteti? Nimeni nu zice nimic... Ale, si eu am hemoroizi, mi à dat o crema si la fel mi à zis, multa apa, fructe si un pic de miscare Te pupic! Week-end frumos tuturor!! |
Inregistrat: 11/11/2017 Mesaje: 477
| Bella_Tm wrote:Super, bucura-te de concediu dar ai intrat asa tarziu ca asa ai vrut tu? Eu mi-am calculat zilele si undeva prin 14 ianuarie as vrea sa intru in concediu, as intra atunci in sapt 30. Mi-am lasat aprox 50 zile dupa DPN (31 martie) ca stiu ca 42 sunt obligatorii oricum, dar am zis sa mai am o marja de eroare. Si acum m-ai pus pe ganduri.. oare nu am calculat eu bine?
Buna, eu ma gandeam sa le las pe alea 42 dupa si inainte sa iau maxim cat se poate adica 84 ar veni. Se poate asa nu, adica cu medicul de fam stabilim asta si nu are ce sa aibe impotriva, nu ? Ar insemna sa mai merg la serviciu luna ianuarie, vreau asa pt ca cine stie ce zapada vine atunci si iarna trecuta am avut probleme cu masina, nu vreau sa ma stresez cu condus prin nameti ca nu se merita.. |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Cata123 wrote:
Buna, eu ma gandeam sa le las pe alea 42 dupa si inainte sa iau maxim cat se poate adica 84 ar veni. Se poate asa nu, adica cu medicul de fam stabilim asta si nu are ce sa aibe impotriva, nu ? Ar insemna sa mai merg la serviciu luna ianuarie, vreau asa pt ca cine stie ce zapada vine atunci si iarna trecuta am avut probleme cu masina, nu vreau sa ma stresez cu condus prin nameti ca nu se merita..
Daca ai cezariana poti face asa ca e safe, ceza se face mai inainte de termenul de 40s fie ca e cu cateva zile macar. Daca nasti natural atunci nu poti sti exact data nasterii, poti naste la 41s si 4z de ex.. tre sa lasi mai mult de 42 zile. Oricum si cu ceza uneori mf comenteaza, al meu a fost ok si a acceptat, la 28s parca am intrat in prenatal eu. Sau 29s nu mai retin. |
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 244
| Bella_Tm wrote:Super, bucura-te de concediu dar ai intrat asa tarziu ca asa ai vrut tu? Eu mi-am calculat zilele si undeva prin 14 ianuarie as vrea sa intru in concediu, as intra atunci in sapt 30. Mi-am lasat aprox 50 zile dupa DPN (31 martie) ca stiu ca 42 sunt obligatorii oricum, dar am zis sa mai am o marja de eroare. Si acum m-ai pus pe ganduri.. oare nu am calculat eu bine? E bine cum ai calculat. Eu vreau sa imi iau din 3 ianuarie ca sa il leg cu concediul de sarbatori, sper sa accepte medicul de familie, ar fi cu 81 de zile inainte de DPN. Oricum am vorbit si cu ginecologul si nu ma va lasa nici intr-un caz sa depasesc 23 martie (dpn), ca va fi a doua cezariana. |
|
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 153
| Buna , sarcina usoara tuturor si fara probleme, sunt noua în acest grup de burtici, am aflat ca s gravida, ultimul diagnostic ambele trompe înfundate, teama acum ,ca ar fi sarcina extrauterina, recomandarea doctorului sa fac hcg, am facut ieri =5325, trebuie repetat luni ca sa vedem daca se dubleaza , intrebarea mea catre voi, poate fi extrauterina la valoarea asta, mi se pare maricica, ar fi pentru o sarcina de 5 saptamâni, stiti cam cand incep simptomele de extrauterina??? Eu nu am simptome decât de gravida |
|
| NADIRA wrote:Bella, eu am vrut, eu stau in Canada si aici co de maternitate este doar un an. Am fost ok, munca de birou, acum incep shopping ul. Este super acasa, mai ales ca a inceput ninsoarea. Tu cum te simti? Aa ok, am inteles. Munca de birou am si eu, deci e bine din punctul asta de vedere, dar vreau sa intru cat mai repede in prenatal in primul rand ca sa ma odihnesc, sa ma bucur de ultimele saptamani fara treziri dimineata pt mers la lucru si avand in vedere ca vine frigul, zapada, etc parca nici nu mai vine sa fiu in fiecare zi pe drumuri si plus ca va fi si burtica mai mare.. In rest, pana acum ma simt bine. Am facut azi curat in toate actele casei, am mai mutat unele lucruri dintr-un dulap in altul, etc si cred ca am stat prea mult aplecata ca asa ma doare spatele... abia ma ridic din pat. dar sunt sigura ca trece pana maine |
|
| MaryFlor wrote:Buna , sarcina usoara tuturor si fara probleme, sunt noua în acest grup de burtici, am aflat ca s gravida, ultimul diagnostic ambele trompe înfundate, teama acum ,ca ar fi sarcina extrauterina, recomandarea doctorului sa fac hcg, am facut ieri =5325, trebuie repetat luni ca sa vedem daca se dubleaza , intrebarea mea catre voi, poate fi extrauterina la valoarea asta, mi se pare maricica, ar fi pentru o sarcina de 5 saptamâni, stiti cam cand incep simptomele de extrauterina??? Eu nu am simptome decât de gravida MaryFlor nu stiu foarte mult despre sarcinile extrauterine, deci nu iti pot da sfaturi, insa asa auzisem si eu ca daca beta hcg este foarte mare poate fi fie extrauterina, fie sarcina gemelara (sau tripleti). Eu iti doresc sa fie a doua varianta Multa bafta! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| MaryFlor wrote:Buna , sarcina usoara tuturor si fara probleme, sunt noua în acest grup de burtici, am aflat ca s gravida, ultimul diagnostic ambele trompe înfundate, teama acum ,ca ar fi sarcina extrauterina, recomandarea doctorului sa fac hcg, am facut ieri =5325, trebuie repetat luni ca sa vedem daca se dubleaza , intrebarea mea catre voi, poate fi extrauterina la valoarea asta, mi se pare maricica, ar fi pentru o sarcina de 5 saptamâni, stiti cam cand incep simptomele de extrauterina??? Eu nu am simptome decât de gravida
Cu un aparat bun ar trebui deja sa se vada sacul unde e, eu la 4s si ceva zile am facut eco sa confirm ca e intrauterina.
Mult succes, bine ai venit la noi! |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Buna dimineata burtici Maryflor eu am fost la eco la 5s 0z si s-a vazut sacul ca este in uter. De asta m-am dus si eu asa devreme, pt a fi sigura ca nu este extrauterina. Valorile beta cel mai probabil nu te vol lamuri. Mai bine mergi luni la eco, de preferat unul mai performant( mie imi facute intravaginal, nu stiu daca s-ar fi vazut la cel normal ) Legat de concediu, sa stiti ca unii medici numara 42 de zile dupa 42s, pt ca considera ca atat se poate intinde sarcina. Nu stiu de ce au teama asta de a nu ramane cele 42 zile dupa nastere, pt ca si daca ar fi asa, noi mamicile ramanem cateva zile fara banuti, nu cred ca pe ei i-ar afecta cu ceva . indemnizatia incepe dupa cel putin 42 de zile postnatale. Daca nu mai ai atatea zile de concediu de maternitate, pur si simplu ramai fara bani pe zilele alea...nu e asa o tragedie din oct meu de vedere |
|
Inregistrat: 11/17/2017 Mesaje: 153
| Buna dimineata burtici , mul?umesc frumos pentru raspunsuri, stiam si eu ca se poate sa fie sarcina gemelara daca sunt valori mari, nu m ar deranja ,numai sa fie unde trebuie, iar despre faptul ca se poate vedea la 5 saptamâni stiam si eu , dar doctora mea vrea sa mi faca d abia vineri pe 23, iar eu simt ca înnebunesc pâna atunci, oricum daca mâine hg mi s ar dubla ea spune ca ar fi semn bun, dar tot nu pot sa ma lini?tesc pâna nu vad cu ochii mei ca e unde trebuie , ca nu trebuie sa renun? la speran?a de a mai avea un bebe Cat despre faptul ca sa nu ramâi câteva zile fara banu?i,intre cp si indemnizatie, nu prea cred ca i intereseaza pe ei asta, cred ca e din ce am inteles eu ,ca a?a sunt doctorii obliga?i sa dea |
|
Inregistrat: 9/20/2018 Mesaje: 3233
| MaryFlor wrote:Buna , sarcina usoara tuturor si fara probleme, sunt noua în acest grup de burtici, am aflat ca s gravida, ultimul diagnostic ambele trompe înfundate, teama acum ,ca ar fi sarcina extrauterina, recomandarea doctorului sa fac hcg, am facut ieri =5325, trebuie repetat luni ca sa vedem daca se dubleaza , intrebarea mea catre voi, poate fi extrauterina la valoarea asta, mi se pare maricica, ar fi pentru o sarcina de 5 saptamâni, stiti cam cand incep simptomele de extrauterina??? Eu nu am simptome decât de gravida Buna. La mine s a vazut ca e in uter la 4 saptamani si 3 zile. Era ca un punct acolo.. :-) Doar un ecograf te poate lamuri unde s a prins.. Iti urez sa fie bine si sa ai gemeni:-) |
|
Inregistrat: 5/13/2017 Mesaje: 3070
| MaryFlor, eu la 4saptamani si 3 zile am facut ecografie si s-a vazut ca e in uter, nu stiu cat de relevanta este valoarea hcg, depinde mult cand a fost ovulatia, implantarea, in plus fiecare corp este diferit. Iti doresc din suflet sa fie totul bine, ca sa scapi de stres poti merge maine la ecografie, la alt medic daca al tau nu poate, asa maca vei fi linistita |
|
|