Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Tre sa ii cumpar haine...is asa de mari hainele mele...inoarlta in ele...isi scoate maini picioare...tot.. trebuie sa dau o comanda.. |
|
Inregistrat: 1/22/2018 Mesaje: 1074
| fluturash26 wrote:Multumesc mult! Ma dor sanii de mor...momentan ii dau lapte praf de la.spital ca sa imi ia in greutate sa putem.pleca acasa si nu face scaun.singura...asta e conditie obligatorie ca sa ne dea drumul acasa plus cu luatul in greutate...eu sper sa fie ok...miercuri i se fac ultimele analize si atunci hotarasc ce si cum...dar eu abia astept sa merg acasa .aici nici nu te poti odohni nimic, plange unu plange altul...ufff Multumesc tuturor fetelor pentru urari si sfaturi...nu am timp aproape deloc de telefon,incercam sa ne adaptam una cu alta si e greu mai ales pentru micuta...are momente cand plange si pur si simplu nu stiu ce sa ii fac si imi vine sa plang si eu...mi se rupe inima...
Te inteleg perfect crede-ma.dar asta e rolul de mamica.si eu plang uneori cand vad ca plange.ma doare inima pur si simplu dar stai linistita ca te descurci.incet incet. O sa fie totul bn si veti pleca acasa. Aveti grija de voi
Referitor la haine nu vrei sa stii cum arata al meu ca l-am nascut de 48 cm intr-un body de 56 :).caraghios dar ce sa facem. |
|
Inregistrat: 9/9/2017 Mesaje: 3991
| Andreea-Alexandra wrote:
Te inteleg perfect crede-ma.dar asta e rolul de mamica.si eu plang uneori cand vad ca plange.ma doare inima pur si simplu dar stai linistita ca te descurci.incet incet. O sa fie totul bn si veti pleca acasa. Aveti grija de voi
Referitor la haine nu vrei sa stii cum arata al meu ca l-am nascut de 48 cm intr-un body de 56 :).caraghios dar ce sa facem.
He he...la mine is de 47-53 hainele si ea are 48 la nastere dar ii stau parca e bagata intr-un sac..i-am dat comanda de niste hainute mai mici azi...sa le avem pentru acasa...aici m-am chinuit cu pelincutele dar tot nu am reusit sa invat cum sa fac...scoate mainile picioarele |
|
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| AlexandraRr wrote:S-au mai linistit, ultima a fost pe la pranz, oricum voi sta mai mult in pat, am intrat in concediu de astazi, ma pot relaxa putin :D Multumesc mult ca mi-ai spus, si eu aveam mai mult de 4 pe ora, de aceea ma speriasem, inca nu sunt dureroase
Eu nu am tinut cont cat de des am, la mine de regula se intareste burtica cand sunt activa. Senzatia mea e ca nu sunt f dese. Insaa sunt absolut normale, se pregateste corpul de nastere, ajuta si ele sa mai scurteze colul, nu sunt motiv de ingrijorare. Si nu cred ca e cazul sa stai la pat, mai ales daca nu e dureros, mergi linistita la cumparaturi, oricum probabil esti preucauta si mergi mai incet, mai stai jos cand ai nevoie etc, asa fac si eu. Eu chiar si ieri seara am iesit o ora la plimbare pe deal cu cainele, asa bine mi-a prins.
In plus, de acum ai trecut de perioada de prematur, dat fiind ca micuta ta e in grafic cu dezvoltarea, e ok sa se nasca oricand e ea pregatita. Daca ai stabilit cu medicul ca faceti cezariana iti va face oricand e momentul.
|
|
Inregistrat: 6/8/2017 Mesaje: 1169
| Andreea-Alexandra wrote:
Referitor la haine nu vrei sa stii cum arata al meu ca l-am nascut de 48 cm intr-un body de 56 :).caraghios dar ce sa facem.
Si a mea arata ciudat si totusi a avut 50 cm. Oricum sunt putin ciudate marimile..avem salopete marimea 56 si deja nu mai incape in ele. Cand veti ajunge acasa se vor schimba lucrurile, veti fi mai linistite, o sa va simtiti stapane pe voi si veti.sti sa luati deciziile corecte. Si eu abia asteptam sa plec acasa,la noi conditia era sa faca icterul si l-a facut in ultima seara. |
|
Inregistrat: 1/11/2018 Mesaje: 1211
| fluturash26 wrote:Multumesc mult! Ma dor sanii de mor...momentan ii dau lapte praf de la.spital ca sa imi ia in greutate sa putem.pleca acasa si nu face scaun.singura...asta e conditie obligatorie ca sa ne dea drumul acasa plus cu luatul in greutate...eu sper sa fie ok...miercuri i se fac ultimele analize si atunci hotarasc ce si cum...dar eu abia astept sa merg acasa .aici nici nu te poti odohni nimic, plange unu plange altul...ufff Multumesc tuturor fetelor pentru urari si sfaturi...nu am timp aproape deloc de telefon,incercam sa ne adaptam una cu alta si e greu mai ales pentru micuta...are momente cand plange si pur si simplu nu stiu ce sa ii fac si imi vine sa plang si eu...mi se rupe inima...
Fluturash, mare grija cu sanii, ca se poate ajunge la complicatii despre care unele femei spun ca au fost mult mai dureroase decat nasterea naturala.
La cursul de alaptare, ne-au zis sa fim atente inca din maternitate, ca imediat ce incepem sa simtim sanii un pic tensionati sa ne ocupam sa ii detensionam tot repretand 3 pasi, tinut copilul la san, masaj al sanilor, comprese caldute.
Nu e problema ca ii dau lp, insa continua sa o pui si la san cat mai des.
Roaga si asistentele sa te ajute ca sanii, nu sta asa cu ei durerosi.
Te cred ca ti-e mila sa o vezi ca plange, ca te simti bulversata, e firesc, e ceva complet nou si in plus mai sunt si toti hormonii care dezechilibreaza proaspetele mamici.
Legat de plans, mamicile din jur m-au invatat ca ideal e sa invat sa vad plansul ca pe ceva firesc, e singurul mod prin care bebe poate comunica ca are nevoie de ceva, toti bebeii plang si e absolut normal. Daca inveti sa accepti plansul copilului fara sa te agiti/invinovatesti va fi mai usor sa te conectezi cu el, sa inveti sa ii deslusesti nevoile, sa iti urmezi instinctul.
E greu la inceput cu toti hormonii, cu toata schimbarea, sugur va fi mai simplu dupa ce va acomodati si acasa, acolo o sa va sustina si proaspatul tatic, dar ai incredere ca va fi totul bine pana la urma.
Va doresc acomodare rapida si sa ajungeti cat mai repede la voi acasa. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/23/2018 Mesaje: 506
| LAURA0202 wrote: buna iubita. cum mai esti? burtica , creste? suntem la o saptamana diferenta noi doua eu, joi , am de mers la gine. sper sa fie totul bine. sarcina usoara in continuare iti doresc. da, creste burtica. In rest tot am greturi dimineata si aseara mi-a fost foarte rau, am vomitat mult si m-a durut rau stomacul. Am reusit sa adorm pana la urma. De cateva zile a inceput sa imi scada tensiunea, ca m-a luat de cateva ori cu lesin, inclusiv azi-dimineata. Am ajuns la lucru si mi-am facut o cafea. Astept sa treaca si ziua de azi ca de maine sunt in concediu restul saptamanii. Sarcina usoara si tie! |
|
Inregistrat: 5/13/2018 Mesaje: 1731
| Fetelor, cat v-a costat morfologia in primul trimestru? Dr meu mi l-a recomandat pe dl dr Muresan de la Premiere TM si a spus ca costa 350 lei. Pe pagina web de la Premiere vad ca screening de prim trimestru costa 350 lei....e tot aia? |
|
| Alle.p wrote:Fetelor, cat v-a costat morfologia in primul trimestru? Dr meu mi l-a recomandat pe dl dr Muresan de la Premiere TM si a spus ca costa 350 lei. Pe pagina web de la Premiere vad ca screening de prim trimestru costa 350 lei....e tot aia? Eu am facut la Medicis cu doctorita mea si a costat 150 lei consultatia +150 lei ecografia propriu-zisa, dar am platit 240 lei ca am avut reducere ca am asigurare privata de la Allianz (dar care nu acopera consultatiile din timpul sarcinii). Iar recoltarea hormonilor a fost gratuita, la Odobescu, ca m-a trimis doctorita mea la medicul de familie sa iau bilet de trimitere. Ca si medici specializati pe morfologie fetala cei mai renumiti in TM sunt Muresan si Budau si stiu ca preturile sunt intre 300-350 (pt cele de trimestru 2, pt trimestru 1 nu stiu, dar banuiesc ca tot pe acolo). |
|
| Bella,
La cate saptamani ai facut-o? Mie mi-a spus sa ma programez la 12s+cateva zile |
|
| Alle.p wrote:Bella,
La cate saptamani ai facut-o? Mie mi-a spus sa ma programez la 12s+cateva zile La 12 sapt si 4 zile. Aceasta ecografie se face obligatoriu intre 11 sapt si 13 sapt+6 zile. |
|
Inregistrat: 9/20/2017 Mesaje: 2868
| Alle.p wrote:Fetelor, cat v-a costat morfologia in primul trimestru? Dr meu mi l-a recomandat pe dl dr Muresan de la Premiere TM si a spus ca costa 350 lei. Pe pagina web de la Premiere vad ca screening de prim trimestru costa 350 lei....e tot aia?
Screening de prim trimestru aia e, morfologia. Poti suna la Premiere sa vezi ce include, dar tind sa cred ca doar eco. Eu am platit 250 lei eco la dr mea si separat recoltarea pt Papp-a si Free bhcg (la bioclinica). Dc te decizi sa mergi la Muresan cel mai bine e sa verifici cu un tel cum lucreaza el, din cate stiu recomanda recoltarea de sange in saptamana 10 (eu asa am facut). |
|
| MaryPoppins wrote:
Screening de prim trimestru aia e, morfologia. Poti suna la Premiere sa vezi ce include, dar tind sa cred ca doar eco. Eu am platit 250 lei eco la dr mea si separat recoltarea pt Papp-a si Free bhcg (la bioclinica). Dc te decizi sa mergi la Muresan cel mai bine e sa verifici cu un tel cum lucreaza el, din cate stiu recomanda recoltarea de sange in saptamana 10 (eu asa am facut).
E doar eco, pt ca dr mi-a zis sa dozez cele 2 pe 5oct (10s+0z) si sa merg la morfologie cu ele facute pe 20-24 oct(12s+). Ieri mi-a spus foarte multe lucruri despre analize ce, cand, unde sa le fac si dupa ce am iesit pe usa am uitat jumatate acum incerc sa le pun cap la cap |
|
Inregistrat: 11/3/2016 Mesaje: 1933
| oanatm wrote:
Si a mea arata ciudat si totusi a avut 50 cm. Oricum sunt putin ciudate marimile..avem salopete marimea 56 si deja nu mai incape in ele. Cand veti ajunge acasa se vor schimba lucrurile, veti fi mai linistite, o sa va simtiti stapane pe voi si veti.sti sa luati deciziile corecte. Si eu abia asteptam sa plec acasa,la noi conditia era sa faca icterul si l-a facut in ultima seara.
Sincer, eu cat am stat in spital eram terminata psihic. Plangeam mult si ma simteam coplesita...abia asteptam sa plec acasa. Acasa cand am ajuns eram oarecum mai linistita pt ca eram cu ai mei si simteam nevoie mare sa-i am langa mine. Si eu zic la fel, cand vei ajunge acasa fluturash vei fi mai bine, cu sanii ai grija, eu am facut mastita si a fost groaznic. Prefer sa mai nasc de 10 ori natural decat sa mai trec prin asa ceva. |
|
| https://m.youtube.com/watch?v=3y_2iwGYSlE#menu |
|
|