Gravidutele noastre dragi - 18
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mirela74chris
Scris: Sunday, November 6, 2011 10:29 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Roxi ia un no-spa inainte sa ajungi la spital.Oricum nu e de speriat inca.Fa eco si apoi vezi ce si cum.Poate ai nevoie de tratament pentru sustinerea sarcinii.Eu la Razvan am sangerat in saptamana 12 si am facut tratament pana in saptamana 33.Ma rog sa fie bine.Se mai intampla in sarcina sa apara cate o mica pata roz.daca nu e sange rosu curat,e ok.
Si fara efort,da?computerlove pupici
aurishta
Scris: Sunday, November 6, 2011 11:20 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Roxy, daca e roz, nu este de speriat! La negru e de rau. Totusi este prudent sa mergi la medic, iar pana atunci stai in pat, fara bai fierbinti si cu un ceai de cretisoara, daca ai. Ceaiul asta este foarte bun pentru sustinerea sarcinii.
ingerash
Scris: Sunday, November 6, 2011 12:13 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Roxy,sper ca esti bine,ca totul e binecomputerlove pupici ce zic medicii?Sunt cu gandul la tine!

Eu simt bebele tare jos,intr-un fel sunt ingijorata iar pe de alta parte parca respir mai usor.Sper sa stea in "cuib"macar pana la 38 saptamani.angel

Fatima sincere condoleantegrup coeur sarcina usoaracomputerlove

Sarcini usoare gravidutze dragicomputerlove iloveyou
oanamaria
Scris: Sunday, November 6, 2011 2:10 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Fetelor din strainatate pe voi cand va cheama la primul control si eco dupa ce ati anuntat ca sunteti insarcinate?
Eu nu vreau sa ma grabesc si sa merg la o varsta asa mica a sarcinii ,as merge cam pe la 11-12 saptamani sa -l vad si pe bebe la eco .Asa medicul aici te cheama imediat si-ti face si eco ,dar mie mi se pare prea devreme .
Eu o sa merg la Bucuresti la doctorita cu care am nascut si prima data ,are o miniclinica privata si parca nu as merge acum sa-i dau 4-500lei pe control si eco de asta va intreb pe voi cele din strainatate ca stiu ca voi aveti alt regim.
Mela
Scris: Sunday, November 6, 2011 2:20 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
pe mine dr ginecolog m-a programat la vreo 3 sapt dupa ce am anuntat ca-s gravi.dr de familie insa m-a trimis sa fac analizele din start.
oanamaria
Scris: Sunday, November 6, 2011 2:43 PM
Nivel

Am citit topicul de la capat si am vazut ce a u scris Petronela si Ingeras.
Eu acum o luna am facut analizele si sunt toate ok .
Oricum va tin la curent .Stiu ca la Stefan am fost imediat la un eco normal si mi-a zis dr.doar ca se vede ca sunt insarcinata ,apoi la cateva saptamani am fost la eco si analize la ginecolog.
Oricum saptamana viitoare o sun pe dr,sa vad ce zice si ea.
ingerash
Scris: Sunday, November 6, 2011 2:54 PM
Nivel

oanamaria wrote:
Fetelor din strainatate pe voi cand va cheama la primul control si eco dupa ce ati anuntat ca sunteti insarcinate?
Eu nu vreau sa ma grabesc si sa merg la o varsta asa mica a sarcinii ,as merge cam pe la 11-12 saptamani sa -l vad si pe bebe la eco .Asa medicul aici te cheama imediat si-ti face si eco ,dar mie mi se pare prea devreme .
Eu o sa merg la Bucuresti la doctorita cu care am nascut si prima data ,are o miniclinica privata si parca nu as merge acum sa-i dau 4-500lei pe control si eco de asta va intreb pe voi cele din strainatate ca stiu ca voi aveti alt regim.

Am anuntat doctorita de familie,apoi mi-a luat tensiunea,3 monstre de sange pentru testul sida,imunitate la cateva boli,RH,hepatita,grupa de sange....urina si a facut un test de sarcina si unul special sa vada daca am proteine in urina prin care se deduce o infectie urinara sau stafilococi(monstra de urina se cere oriunde merg la consultatii,dr.familie,spitale)..apoi doctorita ma programat cam dupa 2 saptamani la asociatia moaselor unde din nou alte analize de sange si urina,tensiune....apoi am primit maternity record,cu care trebuie sa merg la controale pana la nastere si in care se noteaza toate analizele,foi de internari,diagnostice..fiecare programare la eco... etc
Apoi asociatia moaselor mi-a desemnat o moasa la care merg in mod regulat la control(controlul consta in palpat burtica pentru identificarea pozitiei bebelui si masurat burtica/uterul).Iar de acum din saptamana 34 luat secretie de pe col pentru analize;prioritar este bebe,controalele se fac saptamanal la doctor....in 10 noiembrie am programare la doctor pentru monitorizare fetala.
Medicamentele,vitaminele mi le prescrie moasa sau doctorul ginecolog fara sa primesc reteta in mana,merg doar la farmacie si spun numele,adresa si imi iau medicamentele;care sunt gratuite.Totul se face online.
Oanamaria eu pe la 14 saptamani am avut prima ecografie.Stiu cum este in tara iti fac imediat eco,aici nu doar daca ai sangerari,crampe sau ai antecedente de pierderi.
oanamaria
Scris: Sunday, November 6, 2011 4:24 PM
Nivel

Ingeras iti multumesc mult pentru raspunsul detaliat.
La noi din pacate nu e nimic gratuit ,dar important e sa fie bebe bine si eu sanatoasa .
delfinasa
Scris: Sunday, November 6, 2011 4:43 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Dupa 2 luni te cheama...ca sa fie siguri ca sarcina evolueaza...depinde de cabinet daca-ti fac si eco la prima vizita...la Karina mi-a facut si eco de confirmare, la John nu. La noi nu e nimic gratuit, se plateste cu varf si indesat fiecare serviciu (pe langa asig. med. de stat oprita pe cecul de salariu care este = cu vax albina ca e ca si cum n-ai avea, platim asig. med. privata -o galagie de bani lunar, plus dupa fiecare serviciu primit mai platesti o cota partenervi). Nici medicamentele nu-s gratuite nicaieri.
La sarcina si nasterea lui John am avut o asigurare foarte scumpa si foarte proasta pe partea de maternitate...este diferit de cum a fost la Karina...serviciile exceptionale, nu neg, dar nu va spun ce scoruri am vazut in facturile de la doctori si spital what cyclops si cat trebuie sa platesc extra...inca imi tot vin facturi acasa ba de la doctorul x, y sau z care cica l-au vazut pe John in spital, doctori de care eu n-am habar sau pentru servicii de care eu n-am fost instiintata si de care nu am beneficiat rambo...incep sa le inteleg pe mamele americance care opteaza sa nasca acasa cu moase.
ingerash
Scris: Sunday, November 6, 2011 5:06 PM
Nivel

Oanamaria,cu dragpupici asa este,stiu doar am nascut de doua ori..sarcina usoara cu multa sanatatecomputerlove pupici

Delfinasa,la noi nasterea acasa costa...cam 2.ooo lireuff Ciudat sistemul acela cu facturii,of cred ca esti satula dejagrup
oanamaria
Scris: Sunday, November 6, 2011 5:51 PM
Nivel

Delfinasa deci se poate si mai rau!
Ingeras tu mai ai asa de putin si-ti vei tine puiul in brate !
Roxinthya cum esti?
roxinthya
Scris: Sunday, November 6, 2011 7:14 PM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Buna fetele!
Am ajuns de la Municipal . Mi-au facut control gineco si ecografie. Cand au auzit ca era vorba de sange roz si in cantitate f mica au zis ca nu e grav ci doar daca era sange rosu. (exact cum ati spus si voi )
La eco am nimerit o tipa cam superficiala si care n-a vazut vreun semn de ingrijorare insa - tineti-va bine :
S-ar putea sa fie GEMENI yes yes yes

Asa ca luni o sa ma programez la clinica unde avem abonament de la firma sa-mi faco intravaginala ca cica doar asa se vede daca am vreun hematom sau altceva periculos!
oanamaria
Scris: Sunday, November 6, 2011 7:18 PM
Nivel

Cum?Gemeni?Cum ti-a zis mai exact?!Ce veste !dance
ingerash
Scris: Sunday, November 6, 2011 7:57 PM
Nivel

roxinthya,gemeni????love love love coeur Abia astept urmatoarea ecografieras topai
mirela74chris
Scris: Sunday, November 6, 2011 9:12 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Roxinthya ,date fiind antecedentele familiale nu m-ar mira sa fie gemeni.ras Abia astept ecografia urmatoare.Ai grija de tine,daca sunt gemeni e sarcina cu risc mai mare,trebuie sa stai cat mai linistita,fara efort si stres.pupici computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.