Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| bulibuli wrote:
Fetele, voi la cate saptamani ati facut prima morfologie fetala??
Eu am facut la 21 saptamani. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/7/2011 Mesaje: 47
| Si eu tot la 21 de saptamani. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/14/2010 Mesaje: 944
| Buna gravidutelor! Cum va simtiti? Eu am inceput sa simt primele simptome de sarcina , greturi, varsaturi, oboseala .. Nu pot manca aproape nimic, beau doar apa cu lamaie si una peste alta, mi-a iesit ditamai cosurile pe fata .. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Petronella inseamna ca bebe creste in burtica. Stiu ca e o perioada tare neplacuta dar trece si pe urma uiti de toate neplacerile astea. |
|
Inregistrat: 12/14/2010 Mesaje: 944
| oanamaria, crede-ma ca eu deabea astept sa treaca perioada asta de cosmar , chiar daca numai ce a inceput Sanatate si numai bine va doresc tuturor! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Petronela, greturi cat mai scurte! Eu cred ca voi ramane gretoasa toata viata dupa sarcina asta. am 7 luni si tot gretoasa...
Prima morfologie am facut-o la 12 saptamani, iar a doua la 18-19. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Mamiemi, ce surpriza sa revii burticoasa printre noi! Va fi al 4-lea copilas, nu? Poate-ti trec acum greturile sa te bucuri de sarcina mai mult la final si sa ai o nastere foarte usoara. Buli, se fac mai ulte ecografii morfologice in tara? La noi, la sarcina normala, fara probleme, se face numai una, la 20 de saptamani, ocazie cu care poti afla si sexul bebelui daca vrei sa-l stii. Myha, felicitari pentru sagetica Sa creasca sanatos si sa iasa la termen! Petronella, greturi cat mai line si scurte...tare nenorocite sunt cand se instaleaza si nu se dau duse usor . Am trecut si eu prin faza lamai, lamai si iar lamai si dimineata, si la pranz, si seara . Ingerash, Fatima, Irina si restul gravidutelor, sa aveti sarcini cat mai frumoase si fara dureri si nasteri la fel. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 6/7/2011 Mesaje: 47
| Da, Delfi, si aici la fel, doar un eco morfo, la 20-21 de saptamani, cand iti poate spune si sexul, atat. Multumim pt urari, si tie un bebe mancacios, somnoros (mai ales noaptea ) si fara colici. Fetelor, mi s-a spus si mie ca pot incerca sa nasc natural, sunt asa de bucuroasa ca macar pot incerca, hi hi. Pupici la baloane, |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
|
1. Irina21
2. Mamiemi Make a pregnancy ticker
3. Bulinutza
4. Fatima Make a pregnancy ticker
5. Ingerash
6. Myha84
7. Bulibuli
8. Petronella
Ultima actualizare: 07.09.2011
Sarcina usoara tuturor burticilor!!! Daca e cineva in plus sau in minus pe listuta, va rog sa dati un mic semn! |
|
Inregistrat: 2/9/2011 Mesaje: 523
| Off fetelor n am mai apucat si eu sa mai scriu aici la voi sunt in febra restantelor am cateva de care nu pot scapa nici nu stiu ce sa mai invat sa le iau dar-ar sa dea in ele si sunt atat de stresata In rest suntem bine si tot crestem , urmatoarea vizita la doctor 14 sept de abia astept! Petronella greturi cat mai line mami, Fatima ma bucur ca poti incerca sa nasti normal si eu sper sa nu se intample nimic care sa ma indrepte catre cezariana, Buli eu am facut eco morfo la 19 sapt mi aduc aminte ce emotionant a fost Ingerash, Bulinutza voi cum mai sunteti? Pupici fetelor!!!!!!!! |
|
| Delfinasa, sa iti traiasca puiul! Vad ca il cheama John. Si baietelul meu se va numi Ioan.
Greturile nu ma lasa, dar bine macar ca nu mai vomit. Ma supara rau niste varice care se pare ca sunt si pe uter. Medicul mi-a spus ca apar de regula la a doua sarcina si se agraveaza cu fiecare din sarcinile urmatoare. Metode de tratament nu prea ai in timpul sarcinii.
Sarcina usoara si nastere rapida va doresc tuturor! |
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Sarcina usoara, burticute dragi si rabdare sa treceti cu bine peste toate neplacerile! Pupici! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| mamiemi wrote: Eu cred ca voi ramane gretoasa toata viata dupa sarcina asta. am 7 luni si tot gretoasa...
Am patit si eu asa cand eram gravida cu Simona. Am avut greturi si am varsat pana in ultima zi Urat! |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| delfinasa, de regula tot asa, o morfologie cam la 18-20 sapt. cand toate organele sunt formate si ai ce vedea... si daca vrea mama neaparat sau daca are medicul vreo nelamurire privind dezvoltarea fatului, i se pare ceva in neregula la vreun organ, mai repeta mai spre sfarsit... sunt insa mame care fac una pe la 12-14 sapt, una pe la 18-20 si inca una pe la 30-32... teoretic faci cate vrei, poti sa mergi tu singura la alt medic sa repeti sau sa faci asa de capul tau, doar platesti...
de ex. o prietena de-a mea a facut pe la 18 sapt si i-a zis ca un rinichi e mai putin dezvoltat decat celalalt, asa ca a mai facut odata spre sfarsit si era ok, il ajunsese din urma... alteia i-a vazut nu stiu ce la placenta si la fel a repetat-o.. d'astea..
am intrebat ca am o cunostinta care ma tot intreaba de ce nu fac o morfologie acum, ca e cel mai important (??), bla bla.. eu nu prea vad rostul..
eu azi ma simt tare rau, am o durere de cap cumplita, ametesc si-mi vine sa vars... tensiunea e 10, sper sa nu ma ia vreo raceala... offf ma termina durerea asta de cap, de dimineata m-a luat si toata ziua m-am simtit aiurea..
creste burtica, e din ce in ce mai vizibila, mi-e draga tare, in fiecare seara ii cant si vorbesc cu bibi |
|
| doctorita mea spune ca morofologia fetala de 12+14 saptamani este foarte importanta, se pot vedea anumiti parametri care sa arate eventuale malformatii si chiar maladii genetice. Aceasta ecografie arata cu mare acuratete si varsta copilului, dupa 3 luni fiecare copil se dezvolta in ritmul lui, dar pana la 3 luni toti se dezvolta la fel. |
|
|