Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Nadea, cel mai bine e sa treci prin nastere fara anestezie daca poti...asta din cauza efectelor secundare care pot aparea...plus ca poate sa nu prinda bine si sa simti tot sau sa faca o mica greseala anestezistul si sa injecteze unde nu trebuie si sa te nenoroceasca. Un dezavantaj pe de-o parte la mine a fost ca a prins asa de bine ca n-am mai simtit nimic si n-am stiut cum sa mai imping...dar am fost ajutata de asistente, doctor, imi spuneau cand, asa cum am putut si am nascut foarte repede: dupa 30 min de impins. Acum nu stiu daca are neaparat legatura cu epidurala sau nu, ca am auzit mamici care-au nascut fara si au patit la fel, dar eu am avut dureri de spate dupa nastere cateva luni si nu puteam sta aplecata decat f. putin timp. Ii faceam baie fetei in cadita ridicata la nivelul mijlocului meu, altfel nu am putut. Mi-am revenit, multumesc lui Dumnezeu. Poate iti vor spune si alte fete experienta lor cu epidurala...dar vezi ca trebuie sa fie un topic dedicat ei pe undeva pe aici (ia vezi la nasteri).
Irina, si te-a programat la vaccin la 27-28 sapt? Si eu am rh - si l-am facut si in timpul primei si celei de-a doua sarcini...la prima nastere am scapat si nu mi-a mai facut ca fata a avut/are si ea rh-, dar acum cred ca o sa-mi faca si la nastere ca banuiesc ei ca baiatul are rh+ si e neaparat necesar in cazul asta sa mi-l faca. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/9/2011 Mesaje: 523
| Da delfinasa m-am programat sper si eu sa ca asta mica sa aiba rh -! Fetelor noi de maine intram in curatenie generala varuim, vopsim, renovam asa ca nu stiu daca voi mai intra weekendul asta cel putin. Eu sper sa imi fac timp macar sa va citesc nu mai zic sa si postez... Va pup fetelor si sarcini usoare va doresc! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Nadea, eu am vazut cu ochii mei cum epidurala nu a prins la 2 persoane si au sfarsit prin a simti tot. Plus ca exista multe riscuri. Stiu ca Mela a suferit mult dupa ultima nastere, poate iti da ea mai multe detalii.
Cat se poate, incercati sa nasteti natural fetelor! |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/20/2010 Mesaje: 243
| misha wrote:Nadea, eu am vazut cu ochii mei cum epidurala nu a prins la 2 persoane si au sfarsit prin a simti tot. Plus ca exista multe riscuri. Stiu ca Mela a suferit mult dupa ultima nastere, poate iti da ea mai multe detalii. Cat se poate, incercati sa nasteti natural fetelor! Multumesc m-am mai informat si eu si am vazut ca nu prea e bine...vom incerca asa sa nastem..poate va fi totul bine Irina multa bafta la lucru..ai grija de tine si nu lucra mult REstul gravidutelor cum stati?AlinaC la tine cum?te-a mai ramas daor 9 zile pina la implinirea termenului..am emotii pentru tine |
|
| Nadea, daca n-o sa poti sa rezisti fara epidurala, nu-i nimic, o faci daca nu depasesti dilatatia maxima pana la care pot sa ti-o administreze, ca nu iti face nimeni statuie de eroina . Inca nimic semne la tine? Vad ca ai facut 38 de sapt...
Irina, tu mai mult cu directiile la curatenie, da ?
Alina, tu esti cea mai avansata...mai da un semn...sau oare esti deja cu puiul in brate?
Ingerash, tu esti cam tacuta...si Bulinutza...si Buli... . Aloo, adunarea la apel!
Eu sunt tot mai obosita pe zi ce trece...ca atare, nu prea fac nimic prin casa...abia astept sa vina mama sa ma ajute sa punem casa cat de cat la punct pana vine bebe. Pentru ca am avut o noapte de foieli in pat si m-am trezit obosita si cu spatele ca inainte sa ma culc, de o saptamana am salteaua gomflabila in dormitor si pe aia dorm noaptea, singura; nu primesc pe nimeni langa mine ca sa am loc sa ma rostogolesc in voie . Recomand salteaua cu aer in ultima perioada a sarcinii, mai molicica asa...se doarme mult mai bine pe ea decat pe saltea traditionala . Sa va zic si de fotbalistul meu, ca mi le trage la vezica la greu de abia ma abtin sa nu scap pe mine . Isi scoate fundul mereu in sus la mangaiat si dupa ce-si ia portia si-l baga la loc . |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Pentru nastere eu am optat pentru happy gas cand ma intrebat moasa...am nascut natural de 2 ori(pentru ca nu aveam de unde sa dau mita).
Pupici gravidutelor si sarcina usoara |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| delfinasa wrote:
Ingerash, tu esti cam tacuta...si Bulinutza...si [color=violet]Buli...  . Aloo, adunarea la apel! Eu sunt tot mai obosita pe zi ce trece...ca atare, nu prea fac nimic prin casa...abia astept sa vina mama sa ma ajute sa punem casa cat de cat la punct pana vine bebe. Pentru ca am avut o noapte de foieli in pat si m-am trezit obosita si cu spatele ca inainte sa ma culc, de o saptamana am salteaua gomflabila in dormitor si pe aia dorm noaptea, singura; nu primesc pe nimeni langa mine ca sa am loc sa ma rostogolesc in voie  . Recomand salteaua cu aer in ultima perioada a sarcinii, mai molicica asa...se doarme mult mai bine pe ea decat pe saltea traditionala  . Sa va zic si de fotbalistul meu, ca mi le trage la vezica la greu de abia ma abtin sa nu scap pe mine  . Isi scoate fundul mereu in sus la mangaiat  si dupa ce-si ia portia si-l baga la loc  .
Nu am incotro,intru mai rar...laptopul meu e la reparat,noroc cu sotulache ca-mi permite sa mai forumesc putin de pe PC-ul lui...sunt bine,azi am implinit 19 saptamani(trebuie sa modific tickerul);nu ma mai satur de fructe,cara saracul Vasi toata ziua cate ceva.In rest topaial in burta mea,seara cand ma intind la nanii incepe show-ul In 2 saptamani aflam ce am in burtica
Delfinasa,o sa-mi iau si eu o saltea,sa ma rostogolesc,ca dragul de Vasi tresare noaptea sa-mi faca loc sa ma rostogolesc ii stric somnul Pupici fotbalistului putin mai este si scapi |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| misha wrote:Nadea, eu am vazut cu ochii mei cum epidurala nu a prins la 2 persoane si au sfarsit prin a simti tot. Plus ca exista multe riscuri. Stiu ca Mela a suferit mult dupa ultima nastere, poate iti da ea mai multe detalii. Cat se poate, incercati sa nasteti natural fetelor!
eu am nascut prin cezariana si nu a prins bine epidurala ce sa mai zic .... a fost "distractie" |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| hello, am revenit si eu!!
delfinasa, ma faci sa rad, ce obiceiuri mai are si baby-boo al tau, auzi sa scoata fundul la mangaiat ingeras, abia astept sa vad ce este, eu cred ca e fetita, nu stiu de ce... asa simt eu, dar poate ma insel
eu ma simt mult mai bine de cand iau tratamentul, nu ma mai doare burta, am inceput sa bat lumea la cap deja (bulinutza ) si e abia inceputul... greutatile, ca si bucuriile, le impart cu cip, adica eu am pofte el are greturi, ma dor sanii uneori de-mi vine sa-i las acasa, dorm pe mine toata ziua (de la tratament) iar noaptea am insomnii, ma simt foarte obosita... in rest.... mananc mere si zarzare verzi, necoapte la greu, parca nu-mi mai place nicio mancare, doar fructele... asta e bine pt ca saptamana trecuta cat am fost plecati am cam pacatuit, am mancat o groaza de prostii... asa ca ma bucur ca nu le mai suport, sper sa ma tina... m-am urcat pe cantar si nu am pus nimic, si asta sper sa ma tina... astept urmatoarea ecografie cu disperare, simt ca o iau razna pana atunci, am in continuare teama ca nu-l mai gasim pe bibi la locul lui, sunt asa de obsedata ca am mai facut un test de sarcina ... cand inchid ochii ma gandesc numai la bibi, imi imaginez cum va arata, cum va fi intalnirea noastra, de fiecare data visez ca nasc natural... interesant cel mai mult imi doresc sa fie sanatos, in rest nimic si nimeni nu mai conteaza pt mine, evit sa ma incarc cu energii negative, vreau toata sarcina sa rad, sa rad, sa fiu fericita, ca sa iasa un bibi razaret si frumos
nastere usoara fetelor care se pregatesc de marele eveniment, peridurale reusite si bebei sanatosi va doresc
aaa, nokia e gravida iar , s-a gandit sa fim amandoua odata sa-mi arate cum se face |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 8/26/2010 Mesaje: 75
| Mie mi-au devenit foarte sensibile si putin dureroase sfarcurile Aseara cred ca bubu a avut antrenament cu Lucian Bute, ma intorcea in suturi cand pe o parte, cand pe alta si mi-a terminat ficatul. Miercuri ma duc si eu la control ca-mi vine medicul din concediu asa ca maine am sedinta de epilat impreuna cu sotul. Si bubu scoate fundul la mangaiat, mai ales pe dreapta si apoi un piciorus sa o scarpin in talpa
Am doar eu o problema sau e normal sa nu-mi fie frica de nasterea normala, in conditiile in care e prima sarcina? Toata lumea povesteste in jurul meu diverse grozavii, ca doare de mori, ca altele urla in jurul tau, ca te coase aproape pe viu, dar nicio poveste nu m-a impresionat atat de tare incat sa renunt la gandul de a naste vaginal. Mai frica mi-e de momentul si conditiile in care ma apuca durerile (pentru ca stau foarte mult singura) si de momentul in care ajung acasa cu un botz de om caruia nu stiu ce sa-i fac
Cat despre faza cu salvarea, au patit-o doua cunostinte, una insarcinata careia i s-a rupt apa si una cu dureri groaznice din cauza unei infectii urinare. Pur si simplu au spus ca nu au personal suficient sa faca fatza si daca sunt transportabile sa ia un taxi. Eu nu am crezut cand mi-a povestit cea cu infectia dar apoi am auzit si de la cealalta. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/8/2010 Mesaje: 230
| Fetelor va pup! Sunt aici cu voi! Cu siguranta va anun? cand Ma duc la spital ori eu ori mesagerul meu, sora mea Cristina! Am momente si momente! Cand am chef de lucru k as întoarce casa cu fundu in sus si alte momente cand nu Ma pot ridica de pe coltar! Încep sa dorm mai stresata! Mi-e groaza sa nu Ma apuce durerile sau sa se rupa apa prin somn! Azi am mai trebaluit prin casa curatenie si mâncare. Si astept sa intram in zodia Leului sa am doi lei Acasa! Nu stiu cum dar parca acum Ma apuca poftele! As mânca ceva bun dar nu gasesc acel ceva ce sa îmi satisfaca pofta! Sarcini usoare si Pupici la burtici! |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| anca_eu wrote:Am doar eu o problema sau e normal sa nu-mi fie frica de nasterea normala, in conditiile in care e prima sarcina? Toata lumea povesteste in jurul meu diverse grozavii, ca doare de mori, ca altele urla in jurul tau, ca te coase aproape pe viu, dar nicio poveste nu m-a impresionat atat de tare incat sa renunt la gandul de a naste vaginal. Mai frica mi-e de momentul si conditiile in care ma apuca durerile (pentru ca stau foarte mult singura) si de momentul in care ajung acasa cu un botz de om caruia nu stiu ce sa-i fac Nu mai asculta povestile horror, o nastere grea sau usoara tine mult de felul in care este perceputa de gravida. Daca vei asculta indicatiile medicului si ale moasei, daca nu te vei panica si-ti vei pastra calmul, ai cele mai bune sanse sa ai parte de o nastere buna. N-ai de ce sa te temi, este un proces fiziologic, durerile nu sunt nici vesnice si nici de nesuportat, iar daca totusi intervine vreo complicatie, in spital are cine sa fie langa tine. Apoi, fiind prima nastere, probabilitatea de a naste foarte repede este mica de tot. Asa ca nu este ceva de speriat. Eu m-am dus la prima nastere terifiata de gandul ca o sa-mi pierd controlul, o sa urlu, o sa lesin, etc. In sala de travaliu era o tanara care n-a spus nici "pas" pana la sfarsit. Asta mi-a dat curaj, vazand ca se poate si totul a decurs foarte bine. Din aceasta cauza nu mi-a fost frica nici de nasterile care au urmat. |
|
| Buli, somnolenta te va incerca pana pe la 3 luni asa...nu stiu de ce noaptea ai insomnii, ca ar trebui sa rupi patul dormind . Relax, bibi tot in burta e, inoata si creste mare. Ai rabdare ca o sa vezi cum e cand isi va scoate fundul la mangaiat . Cat despre vise, in sarcina vor fi multe ciudatele...de la vise legate de nastere, de bebe, pana la aberatii cum am visat eu aseara ca ma rapisera niste extraterestri mici si prietenosi si ma invarteau intr-un bloc smuls din pamant .
Ingerash, la nastere incerci orice, numai sa functioneze la diminuarea durerilor. Eu sper sa am travaliu scurt si o sa incerc sa rezist fara nimic. Nu stiu de ce, mie happy gazul asta, aromoterapia, muzica mi se par frectie la picior de lemn la durerile nasterii . Poate la inceputul travaliului, cand durerile sunt suportabile, sa te ajute, dar cand se ingroasa gluma, nu mai tin deloc.
Anca, si sotul tau s-a facut cosmetician ? Pe-al meu mai am sa-l pun sa-mi faca pedichiura ca la epilat incepe sa fie expert . Este bine ca nu te ingrijorezi in privinta nasterii dinainte...si eu m-am dus relaxata la prima si sper ca si acum sa ma duc linistita cu toate ca stiu exact ce ma astepta. Alina, nu stiu ce se intampla spre final, da' si mie-mi vine pofta daca aud sau miros ceva ce imi place; mai ales sa fie dulce, mama-mama cate junkuri as baga-n mine : gogosi, cinnamon rolls, clatite, ciocolata, tort . Zilele trecute fii-mea a fost cu gradi la o gogoserie si mi-a zis ca au facut acolo gogosi cu ciocolata...pai tot drumul pana acasa am avut apa-n gura si m-am tot abtinut, da' cred ca ma duc si-mi cumpar ca nu mai pot . Si eu o sa am 2 lei in casa ...am estimata data nasterii lui baby boo la 2 zile inainte de ziua fetei...ar fi ceva sa nasc exact de ziua ei . |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| extraterestri mici si prietenosi ... clar esti insarcinata bine ca nu vor si astia mangaiati pe fund, ca atata le trebuia..
si trecand la lucruri mai serioase, chiar ar fi super sa nasti tot de ziua Karinei, ia sa-ti dai toata silinta
va apreciez ca sunteti asa de curajoase, eu una daca nasc natural nici nu am gandesc sa o fac fara 2 peridurale tzapene si o tigara cu marijuana in coltul gurii eu numai in vis am tupeu asa, ca in viata reala sunt o gaina |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 3/25/2011 Mesaje: 32
| Gravidutelor va pupacesc pe toate.Eu mai am putin pana la nastere si am emotii cat casa :)).Sper sa fie bine ,pentru ca as vrea sa nasc natural. |
|
|