|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/30/2008 Mesaje: 509
| Bulinutza esti o frumoasa impreuna cu Bulinutza jr, sper sa treaca durerile si sa aveti o sarcina usoara atat cat mai este.
Mona nastere usoara
Anca asteptam cu drag Mariuca frumoasa
Pupici la toate gravidutele |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Mai dragelor s-a repetat aceeasi figura de noaptea trecuta: intzepenit-trezit-plans-trezit sot-masaj!!!
Nu mai pot, nu mai stiu ce a fac...am niste dureri cumplite!!!!!
Anca, tu zici ca trec durerile astea???? Cand??? Dupa ce nasti???? Cand ai avut tu durerile astea mari??? Macar se mai amelioreaza pe parcurs???
M-am dat si eu cu TAMUS aseara. Am scotocit tot internetul sa caut contraidndicatii. Din tot ce contine TAMUS-ul uleiul de busuioc e contraindicat in sarcina (stimuleaza uterul si se foloseste in timpul travaliului). DAR, considerand ca e o cantitate mica si fiindca ai folosit si tu sper sa nu se intample nimic...m-am dat o data aseara si o data asta-noapte...Ziua n-am sa ma dau...Ziua, nu stiu de ce, rezist mai usor la durerea asta...noaptea in schimb simt ca moooooooooooor!!!!!!
Oooooooooffffff....mai dragelor...
Piticutza mea misca, se joaca, nu are treaba:018: ...Cand o simt, imi da putere sa merg mai departe...
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 581
| Sper si eu sa am o nastere usoara, cu Christian a fost 26 ore si ft greu!!! Sper ca a doua nastere sa fie mai usoara! Orice ar fi, numai sa fie sanatos bebeul!
Fetelor, vad ca va plangeti de dureri pe aici, imi pare rau sa aud...eu am avut nororc, pana acum, de o sarcina ok, mai putin cu diabetul gestaional, dar in rest....pana acum nu dureri de picioare ft mari, mai am din cand in cand dureri de spate.
Aveti grija de voi, si mai ales ce folositi pt aceste dureri...nu sunt multe indicate in timpul sarcinii! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Alina eu cred ca ti-ar calma durerile si o combinatie de no-spa si scobutil injectabil. si asta pentru ca durerile de genul asta nu sunt numai de oase (pe mine ma durea si ma doare) in zona sacro-iliaca cu iradiere in burta, jos, in partea pubiana. de multe ori mi-am simtit si rinichii prinsi in "jocul" asta de-a durerea si totul se accentueaza noaptea, logic, din cauza faptului ca stai mult timp in repaos, pe aceeasi parte sau in aceeasi pozitie si se face presiune pe un organ, nerv sau os. ziua, cand te misti, te simti mai bine, intr-adevar. exact asa mi-e si mie. iti spun sincer, parca ma descrii pe mine. de aia spuneam ca ar merge si calmantele astea pe musculatura neteda pentru ca implica si organe, muschi care sunt in zona sacrala (daca acolo te doare).
de inceput, durerile astea au inceput undeva de pe la 4 luni si s-au accentuat cam in trimestrul 3, cum esti tu acum, la inceput. am avut cateva episoade urate de tot cu lacrimi si zbierete, intepenit si nemiscat cu minutele de durere dupa care, cu no-spa, scobutil, unguentul asta si multe rugaciuni (fara gluma, la indicatia inclusiv a ginecologului), am avut perioade in care durerea a cedat complet pentru un timp. de fapt si ginecologul mi-a spus ca este foarte posibil sa fie o perioada de durere puternica, pe masura ce bebelusul creste si isi fixeaza capul in oasele pubiene (Printesa mea a stat mereu cu caputul exact la intrarea in col, facand presiune constanta pe el) si ca la fel de bine va putea sa treaca, asa cum a venit. si a avut dreptate: uneori disparea ca prin farmec. tot ginecolgul mi-a recomandat seara, inainte de culcare, pentru durerile de spate sa fac o baie calduta, nu fierbinte si pe mine m-a ajutat. si asa imi place apa calda si sa zac in ea si l-am ascultat. chiar mi-a prins bine.
despre Tamus si uleiulde busuioc... ei te avertizeaza dar gandeste-te ca tu il aplici pe spate, nu are nici o treaba cu burta, nu se absoarbe local atat de mult incat sa treaca sistemic si sa ajunga in sange si apoi in placenta. foloseste-l cu toata increderea, am fost si eu sceptica la inceput mai ales ca nu sunt deloc adepta automedicatiei, mai ales la gravide insa aveam de ales sa ma intreb daca imi poate face rau si sa ma dau cu capul de pereti de durere. i-am spus si ginecologului de el si a zis sa il iau daca e din plante si imi face bine. si chiar mi-a folosit.
multa sanatate si strange din dinti ca va trece! sper sa treaca dupa nastere pentru ca ar fi trist sa raman cu spatele paradit! oricum, imediat ce voi putea sa ma iradiez, ma duc la o radiografie de coloana ca trebuia sa o fac de mult timp si am neglijat. cu spatele nu e de gluma! |
|

| Anca, iti multumesc din suflet pt rabdarea pe care o ai explicandu-mi cu lux de amanunte prin tot ce ai trecut si treci. . Asa stiu ca e oarecum normal, ca multe lume se confrunta cu asta si ca asa cum ai reusit tu, voi reusi si eu sa ajung la liman...
Daca nu l-am putut vizita pe dr meu aseara, l-am sunat azi dimineatza pt o consultatie telefonica la domiciliu. :018: L-am intrebat de TAMUS, nu stia de el, dar mi-a spus ca daca e din plante si nu are contraindicatii merge incercat daca cred ca ma ajuta...In rest, NO-SPA, saltea tare si optimism cu carul ca am ajuns asa departe si mai e un pic...
I-am spus ca ma simt slabita, ca nu am pofta de mancare si am slabit 1 kg. Mi-a spus sa trec iar pe ELEVIT si cat mai multe citrice.
M-a intrebat ce parere am de vaccin. Eu i-am spus ca n-as vrea sa-l fac, el mi-a recomandat sa-l fac cand am ocazia, fiindca febra este periculoasa si greu de tinut sub control la gravidutze...mai vedem, deocamdata nu s-au distribuit vaccinurile...
Am sa fac programarea la morfofetala la Timisoara saptamana viitoare, fiindca implinim 28 saptamani, urmand sa merg la el peste 2 saptamani...
Doamne ajuta sa fie totul bine pana atunci!!!
Na , v-am pus la curent cu stirile, chiar daca nu va interesau in mod special... dar eu tot vi le spun...cu cine sa vorbesc toata ziua singurica aici, intre patru pereti?????
Va multumesc ca existati!!!!
|
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Bulinutza, imi pare rau ca inca mai ai dureri
Mona, multa sanatate si nastere usoara
Anca si tuturor celorlalte gravidute, sarcina usoara |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Bulinutzo, Da' de unde ai tras tu , draga , concluzia ca esti singurica intre patru pereti, hm ? Suntem cateva pe-aici, poate nu stiai ! Si chiar nu sunt invizibila deloc ! Imi pare rau de dureri. tinand cont ca e prima sarcina pentru tine, teoretic ar fi trebui sa fie mai usor , insaa..... Ei , asta e , nu ? Ce nu face o burticuta pentr minunea ei ? Trec zilele , zboara , vine Mos Nicoale, craciun, tu fa liste cu treburi pentru tati , liste de cumparaturi - cadouri , etc .... tine-te ocupata .... nu te mai gandi , evita medicatia pe cat posibil , evita stresul si agitatia si .... just enjoy ! atat cat se poate ! Nu mai e mult , sa vezi ce zboara saptamanile atea ramase !
Sus moralul ! |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Bulinuta imi pare tare rau ca ai aceste dureri,sper totusi sa treaca ,este bine ca ai insistat sa vezi un medic.cat despre vaccin de care ai intrebat de cel impotriva gripei porcine sau de cel normal?Si eu trebuie sa fac si sunt asa de nehotarata,cat despre imunitate cel normal pare ca nu are 100% imunitate putem sa avem gripa si sub acest vaccin ,nici nu stiu ce sa mai zic.,daca nu eram insarcinata nu eram atat de stresata.Multa sanatate in continuare.
Ancaaa inca 2 zile de club ,ce repede a trecut timpul,mult curaj si abia asteptam fericitul moment.
Sarcina usoara la toate gravidutele. |
|

|
Ely eu vorbeam de cel impotriva gripei noi...ca asta e la "moda" la noi...si sunt din ce in ce mai multe imbolnaviri si in Arad...
Eu n-am facut vaccin antigripal niciodata, fiindca nu am convingerea ca nimeresc exact tulpina impotriva careia ma vaccinezz, si cum zici tu, vaccinata fiind poti face gripa oricum... Acum, ramane la latitudinea fiecareia dintre noi...
Oana! Uneori stiu ca va trece timpul repede, alteori mi se pare ca mai e o vesnicie...dar nu conteaza...vreau doar sa am o Alexutza sanatoasa si sa fie totul bine...pt ea, fac orice!!!
Multumesc ca imi sunteti aproape!!!
|
|

| Bulinutza, cu mare placere te sustin, stiu prin ce treci! m-am intins mult cu explicatiile si, culmea, tu esti medic iar eu iti explicam ce si cum!
Ely, daaaaa, doua zile mai sunt! teama s-a transformat in nerabdare si acum sunt mai increzatoare in momentele ce vor urma, ma incurajez singura!
ieri am fost la manichiura si azi la epilat inghinal si sper sa fiu si la nastere la fel de curajoasa cum am fost azi la "torturat"! acum pot spune ca sunt pregatita sa imi intampin printesa si sper sa ii placa de mamica ei!
maine vreau sa imi duc puiul mai mare la o prajiturica si sa petrecem putin timp impreuna, asa ca mama si fiu! apoi vreau sa trec si pe la biserica iar seara imi doresc sa o petrec cu piciul si cu sotul meu. iar sambata dimineata...la clinica! |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Cum zboara timpul! Si cu folos Anca, mult noroc, curaj si incredere ca va iesi excelent!
Bulinutzo, se modifica putin organismul tau, altfel n-ar fi posibil sa traca ditamai omuletul spre lumina Important e ca totul sa se sfarseasca cu bine
Si iaca o burtica de aproape 15 saptamani
 |
|

| tot n-avem emoticon care fluiera! Madaaaaaaa, jos palariaaaaaaaa! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Bag eu un fluierat, Anca : Fiuuuuu-fiuuuu, ce graviduta sexoasa esti, Sousourela! |
|

| delfinasa wrote:Bag eu un fluierat, Anca  : Fiuuuuu-fiuuuu, ce graviduta sexoasa esti, Sousourela!
|
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Nici eu n-am un d'ala care roseste, dar ma credeti pe cuvant |
|
|