Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Lenus, atunci creatza sa fie!!!
Liz ce simpatici sunteti, cred ca abia asteptati sa va intalniti |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/19/2007 Mesaje: 1404
|
Rody, vad ca tu ai curaj sa incerci din nou poate iese un baiat! Eu in schimb am renuntat la ideea asta, mai ales ca locuim intr-o garsoniera! . Dar dupa ce ne facem casa, pentru a fi sigura ca iese o fetita, o vom infia! |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Lizzzzzzzz felicitarrrrrrrriiiiiiiiiiii!Saecina usoara in continuare si pupici pentru Miru cea mica! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Inger, Kiki, Alexandra, Teea, Buli, Raly, ! Si de la micuta Miru !
Azi de dimineata am fost si eu in sfarsit la medicul de familie sa ma ia in evidenta si urmeaza sa-mi fac o serie de analize si cred ca o sa ma duc luni sa-mi fac si triplul test; asta am cerut eu sa-l fac la medicul ginecolog. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Cute, vreau sa-ti vad cretulina mai repede! Doamne, stii cat e de bine? Liz...triplul test nu se face acum ci pe la 18 saptamani. O sa-ti spuna doctorul. Maine mergem toti trei sa-l vedem pe Matei. Nu l-am mai vazut de vreo doua luni! De-abia astept... |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Ma primiti si pe mine printre voi???? |
|
| Mama lui Rik, gata, vine barza?
Am vazut acum la aspirante! Felicitari si sarcina usoara! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| [quote=ninetem]Mama lui Rik, gata, vine barza?
Am vazut acum la aspirante! Felicitari si sarcina usoara! [/quote da vine...mersi |
|
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Mama lui Rik, bine ai venit in club! Sarcina usoara iti doresc!
Leut, pai medicul mi-a spus ca intre sapt. 13 si 18. Eu luni as fi sapt. 17 si 3 zile, daca am calculat corect. Si va doresc o intalnire extraordinar de frumoasa, cum de altfel va fi! Pupici lui Mateias!
Aaaa, eu iar sunt fericita! Vine sotiorul din seara asta. Tocmai ce m-a anuntat! |
|
| Mie doctorul mi-a recomandat la ambele sarcini sa fac triplu test intre saptamanile 16-18. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| ce inseamna triplu test? |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| , sa vedem si ticker-ul de sarcina. |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Liz, ce-ti spuneam eu? |
|
Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| Fetelor va rog mult sa imi spuneti si mie voi la cate zile de intarziere a CM ati facut testul de sarcina si cate zile va tinea CM........ ca trebuie sa fac si eu un test ca am o presimtire Si sa-mi fac si eu un calcul sa nu-l fac prea devreme. Multumesc |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| sami wrote:ce inseamna triplu test?
Triplu test Este probabil cel mai important test neinvaziv efectuat in scopul detectarii unor anomalii fetale, cum ar fi defecte de tub neural, sindromul Down, sindromul Eduards. Este indicat sa se efectueze obligatoriu gravidelor de peste 35 ani, dat fiind ca riscul de a naste un fat cu anomalii genetice creste exponential dupa aceasta varsta ( de exemplu pentru sindromul Down, de la 1/385 la 35 ani pana la 1/11 la 49 ani) si de asemenea in cazul depistarii unor anomalii cromozomiale la un copil nascut anterior. Triplu test este o metoda de screening pentru trei markeri din serul matern si anume determinarea nivelurilor serice ale alfa- fetoproteinei, estriolului neconjugat si a gonadotrofinei chorionice. Testul necesita o cantitate minima de sange venos si se efectueaza intre saptamanile 14-21 de gestatie. De notat, testul are valoare orientativa. Majoritatea gravidelor la care se obtine un rezultat pozitiv pentru trisomie 21 ( sindrom Down), trisomie 18 (sindrom Eduards) sau defecte de tub neural poate avea un copil probabil normal. De aceea un rezultat pozitiv necesita testari diagnostice suplimentare- amniocenteza. Pentru ca testul sa fie concludent, el bazandu-se pe corelatia dintre varsta sarcinii si determinarea cantitativa a markerilor serici, este important ca inante sa se efectueze o ecografie pentru stabilirea varstei gestationale reale, prin biometrie fetala.
Sursa |
|
|