Gravidutele noastre cu care ne mandrim partea a IV a
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bulibuli
Scris: Thursday, January 22, 2009 7:16 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Lenus, atunci creatza sa fie!!! majoreta majoreta majoreta

Liz ce simpatici sunteti, cred ca abia asteptati sa va intalniti topai
ninetem
Scris: Thursday, January 22, 2009 8:05 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/19/2007
Rody wrote:

Liz felicitari pt fetitayes yes yes

Ninetem,si eu sunt mamica de fetite si cand aud de baietei,imi dau lacrimile si mieras sic

Rody, vad ca tu ai curaj sa incerci din nou poate iese un baiat! pupici
Eu in schimb am renuntat la ideea asta, mai ales ca locuim intr-o garsoniera! pale . Dar dupa ce ne facem casa, pentru a fi sigura ca iese o fetita, o vom infia!
raly
Scris: Thursday, January 22, 2009 8:07 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Lizzzzzzzzyes yes yes yes felicitarrrrrrrriiiiiiiiiiii!Saecina usoara in continuare si pupici pentru Miru cea mica!computerlove computerlove
Anelise
Scris: Thursday, January 22, 2009 12:17 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Inger, Kiki, Alexandra, Teea, Buli, Raly, pupici pupici pupici! Si de la micuta Miru sic pupici pupici computerlove coeur!

Azi de dimineata am fost si eu in sfarsit la medicul de familie sa ma ia in evidenta si urmeaza sa-mi fac o serie de analize si cred ca o sa ma duc luni sa-mi fac si triplul test; asta am cerut eu sa-l fac la medicul ginecolog. angel
leut
Scris: Thursday, January 22, 2009 12:41 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Cute, vreau sa-ti vad cretulina mai repede! Doamne, stii cat e de bine?pupici
Liz...triplul test nu se face acum ci pe la 18 saptamani. O sa-ti spuna doctorul. pupici
Maine mergem toti trei sa-l vedem pe Matei. Nu l-am mai vazut de vreo doua luni! De-abia astept...dance dance dance
Ana
Scris: Thursday, January 22, 2009 12:54 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Ma primiti si pe mine printre voi????grup coeur
ninetem
Scris: Thursday, January 22, 2009 1:06 PM
Nivel

Mama lui Rik, gata, vine barza?

Am vazut acum la aspirante! Felicitari si sarcina usoara! pupici pupici
Ana
Scris: Thursday, January 22, 2009 1:14 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
[quote=ninetem]Mama lui Rik, gata, vine barza?

Am vazut acum la aspirante! Felicitari si sarcina usoara! pupici pupici [/quote da vine...mersipupici pupici angel
Anelise
Scris: Thursday, January 22, 2009 1:18 PM
Nivel

Inregistrat: 2/4/2008
Mama lui Rik, bine ai venit in club! yes Sarcina usoara iti doresc! pupici pupici pupici

Leut, pai medicul mi-a spus ca intre sapt. 13 si 18. Eu luni as fi sapt. 17 si 3 zile, daca am calculat corect. angel Si va doresc o intalnire extraordinar de frumoasa, cum de altfel va fi! angel Pupici lui Mateias! pupici computerlove coeur

Aaaa, eu iar sunt fericita! ras Vine sotiorul din seara asta. dance Tocmai ce m-a anuntat! coeur coeur
ninetem
Scris: Thursday, January 22, 2009 2:11 PM
Nivel

Mie doctorul mi-a recomandat la ambele sarcini sa fac triplu test intre saptamanile 16-18.
Mela
Scris: Thursday, January 22, 2009 2:13 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
ce inseamna triplu test?
Alina
Scris: Thursday, January 22, 2009 3:37 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
newclap newclap newclap , sa vedem si ticker-ul de sarcina.
Alina
Scris: Thursday, January 22, 2009 3:42 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
Liz, ce-ti spuneam eu?computerlove computerlove computerlove
roxy_oxxy
Scris: Thursday, January 22, 2009 5:52 PM
Nivel

Inregistrat: 6/11/2008
Fetelor va rog mult sa imi spuneti si mie voi la cate zile de intarziere a CM ati facut testul de sarcina si cate zile va tinea CM........ ca trebuie sa fac si eu un test ca am o presimtire ras ras ras Si sa-mi fac si eu un calcul sa nu-l fac prea devreme. Multumesciloveyou iloveyou
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, January 22, 2009 7:31 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
sami wrote:
ce inseamna triplu test?

Triplu test
Este probabil cel mai important test neinvaziv efectuat in scopul detectarii unor anomalii fetale, cum ar fi defecte de tub neural, sindromul Down, sindromul Eduards.
Este indicat sa se efectueze obligatoriu gravidelor de peste 35 ani, dat fiind ca riscul de a naste un fat cu anomalii genetice creste exponential dupa aceasta varsta ( de exemplu pentru sindromul Down, de la 1/385 la 35 ani pana la 1/11 la 49 ani) si de asemenea in cazul depistarii unor anomalii cromozomiale la un copil nascut anterior.
Triplu test este o metoda de screening pentru trei markeri din serul matern si anume determinarea nivelurilor serice ale alfa- fetoproteinei, estriolului neconjugat si a gonadotrofinei chorionice.
Testul necesita o cantitate minima de sange venos si se efectueaza intre saptamanile 14-21 de gestatie.
De notat, testul are valoare orientativa. Majoritatea gravidelor la care se obtine un rezultat pozitiv pentru trisomie 21 ( sindrom Down), trisomie 18 (sindrom Eduards) sau defecte de tub neural poate avea un copil probabil normal. De aceea un rezultat pozitiv necesita testari diagnostice suplimentare- amniocenteza.
Pentru ca testul sa fie concludent, el bazandu-se pe corelatia dintre varsta sarcinii si determinarea cantitativa a markerilor serici, este important ca inante sa se efectueze o ecografie pentru stabilirea varstei gestationale reale, prin biometrie fetala.

Sursa
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.