Gramaj mancare solida
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Roxanel
Scris: Saturday, October 7, 2006 7:39 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Fetelor, eu ma gandesc daca nu cumva o indop pe fiica-mea cu mancare solida. Bem in continuare laptic la 3.5-4 ore (6am, 9.30am, 13pm, 17pm, 20pm) dar nu mai mult de 140 mil la o masa iar mesele de solide au urmatoarele gramaje:

- 10am - masa de fructe - 70 - 80 grame

- 1pm - supica - 100 grame

- 5pm - masa de fructe - 70 - 80 de grame

La 6 luni si 1 saptamana e cumva prea mare gramajul la mesele solide? Mamici care cantariti mesele, spuneti-mi si mie daca cumva gresesc.
Ieri fiica-mea manca in dorul lelii. Tinea mancarea in gura, o bolborosea, se vedea clar ca nu ii era foame prea tare. Poate exagerez eu cu cantitatile. Mentionez ca avem 8.07 kg si suntem in grafic. Nici peste, dar nici sub. Taman bine, cum se zice.

Sa mai scad din mesele de lapte? Desi am vazut pe forum pitici care la aceeasi varsta papa cate 200 mil de laptic + mese solide.

Sa mai reduc cantitatea de solide? Sunt cam derutata.fool
kali
Scris: Saturday, October 7, 2006 7:55 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Teoretic, la 6 luni, un bebelus ar trebui sa aiba 5 mese/zi de cate 180-200 ml. fiecare, deci Antonia papa cam mult daca faci totalul.
Nu mai tin minte cat manca Alexia la varsta asta, dar nu cred ca atat cat trebuie. Oricum, gramajul ''ca la carte'' mi se pare cam mare, in conditiile in care, la 9 luni Alexia are 4 mese de 250 gr., deci daca faci totalul, intr-o zi ar fi aceeasi cantitate de papica. Dar nu poti generaliza.
Oricum, parerea mea e ca ar trebui sa-i inlocuiesti treptat mesele de lapte de pe parcursul zilei cu mancare solida. Pastreaza orele de masa, dar mareste-i cantitatea.
Roxanel
Scris: Saturday, October 7, 2006 7:59 AM
Nivel

kali wrote:
Teoretic, la 6 luni, un bebelus ar trebui sa aiba 5 mese/zi de cate 180-200 ml. fiecare, deci Antonia papa cam mult daca faci totalul.
Nu mai tin minte cat manca Alexia la varsta asta, dar nu cred ca atat cat trebuie. Oricum, gramajul ''ca la carte'' mi se pare cam mare, in conditiile in care, la 9 luni Alexia are 4 mese de 250 gr., deci daca faci totalul, intr-o zi ar fi aceeasi cantitate de papica. Dar nu poti generaliza.
Oricum, parerea mea e ca ar trebui sa-i inlocuiesti treptat mesele de lapte de pe parcursul zilei cu mancare solida. Pastreaza orele de masa, dar mareste-i cantitatea.

Kali, in aceste 4 mese de 250 de grame cat laptic ii dai? Eu i-as da numai 3 mese de lapte pe zi dar avand in vedere ca nu vrea sa bea mai mult de 140 mil ar insemna sa primeasca numai 420 mil de lapte si restul solide (cam 300 grame).
kali
Scris: Saturday, October 7, 2006 8:09 AM
Nivel

Roxanel wrote:

Kali, in aceste 4 mese de 250 de grame cat laptic ii dai? Eu i-as da numai 3 mese de lapte pe zi dar avand in vedere ca nu vrea sa bea mai mult de 140 mil ar insemna sa primeasca numai 420 mil de lapte si restul solide (cam 300 grame).

Lapte primeste numai dimineata si seara, deci ar fi 500 ml. Eu intotdeauna ii fac 270 ml. la o masa, in speranta ca poate-poate se indura, si e drept ca uneori papa si atat (seara).
Cat despre Antonia, s-ar putea sa nu bea mai mult pentru ca e satula. Da-i mesele la interval de 4 ore, nu mai devreme, si incearca sa nu-i dai altceva intre mese, decat apa/ceai daca are nevoie. Daca vezi ca nu merge nici asa, mai baga-i lactate la una dintre mese (de exemplu branza/iaurt cu fructe) si asa ii asiguri necesarul zilnic.
mihaela75
Scris: Saturday, October 7, 2006 3:49 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
aoleu, inseamna ca eu o subnutresc pe Daria.Dar nu vrea mai mult si daca-i dau mai mult se intarca ,deja da semne de intarcare banghead
kali
Scris: Saturday, October 7, 2006 5:54 PM
Nivel

Mihaela, daca Daria nu vrea mai mult, nu ai cum sa o fortezi, altfel capata aversiune fata de mancare. Atata vreme cat ia in greutate, inseamna ca ii este suficient atat.
Alexia nu mi-a mancat niciodata cat trebuie... foarte greu si cu multa rabdare am reusit sa-i impun programul si gramajul de acum, dar, crede-ma ca stau foarte prost cu nervii. Am inceput sa-i dau formula pentru ca prefera sanul mancarii solide si nu-mi mai lua in greutate. Prin urmare la 9 luni s-a intarcat.
Sunt zile cand imi mananca excelent, dar altele in care vrea numai lapte. Am incercat si la modul: nu mananci acum, nu-i nimic, nu primesti nimic pana la masa viitoare (cu gandul ca flamanzeste si-mi va manca cum trebui). Ti-ai gasit! Copilul meu nu cere niciodata mancare.
Cat despre asta, inafara unei anemii usoare care s-a rezolvat, sta foarte bine cu analizele si e un copil super inteligent si activ...
danab
Scris: Saturday, October 7, 2006 9:57 PM
Nivel
Nivel: Senior

kali wrote:
Mihaela, daca Daria nu vrea mai mult, nu ai cum sa o fortezi, altfel capata aversiune fata de mancare. Atata vreme cat ia in greutate, inseamna ca ii este suficient atat.
Alexia nu mi-a mancat niciodata cat trebuie... foarte greu si cu multa rabdare am reusit sa-i impun programul si gramajul de acum, dar, crede-ma ca stau foarte prost cu nervii. Am inceput sa-i dau formula pentru ca prefera sanul mancarii solide si nu-mi mai lua in greutate. Prin urmare la 9 luni s-a intarcat.
Sunt zile cand imi mananca excelent, dar altele in care vrea numai lapte. Am incercat si la modul: nu mananci acum, nu-i nimic, nu primesti nimic pana la masa viitoare (cu gandul ca flamanzeste si-mi va manca cum trebui). Ti-ai gasit! Copilul meu nu cere niciodata mancare.
Cat despre asta, inafara unei anemii usoare care s-a rezolvat, sta foarte bine cu analizele si e un copil super inteligent si activ...

Cred ca sunt surori la chestia cu mancatul. Daca nu mai vrea sa manance nu mai pot sa-i dau nimic. Gura e un loc sfant pentru ea, o pazeste foarte bine toanerele banghead tunete Rar cere de mancare daca ii e foame iar nervii ii mai trimit si la cure de relaxare, ca altfel eram la Socola clienta toanerele
kali
Scris: Saturday, October 7, 2006 10:29 PM
Nivel

danab wrote:

Cred ca sunt surori la chestia cu mancatul. Daca nu mai vrea sa manance nu mai pot sa-i dau nimic. Gura e un loc sfant pentru ea, o pazeste foarte bine toanerele banghead tunete Rar cere de mancare daca ii e foame iar nervii ii mai trimit si la cure de relaxare, ca altfel eram la Socola clienta toanerele

Pai nu degeaba sunt musculite amandoua...
Ma gandesc cu groaza ca va creste si atunci chiar nu voi mai putea sa o pacalesc in niciun fel.alcool
Dar pana atunci, va doresc (si noua la fel) muuulta pofta de mancare.essen
Miri
Scris: Saturday, October 7, 2006 10:34 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Eu nu ii mai cintaresc mincarea, deoarece am castronelul din care ii dau de obicei sa manince si ,dupa cita cantitate papa din el, ma declar multumita sau nu.
Laptic bea doar de doua ori pe zi, dimineata si seara, cite un biberon(250-280 ml) cu cereale sau gris cu lapte.
Ziua mai are trei mese:
-iaurt cu mamaliguta/mar cu biscuiti/piniica cu brinza....
-piure cu carnita sau galbenus
-250 ml.suc de fructe sau nectar.
taki
Scris: Saturday, October 7, 2006 10:52 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Sasha mananca:

- ora 7-8: 210 ml lapte
- ora 10-11: un borcanel ( 125 gr ) de fructe + 1 biscuite/branza calcica/ 2 ling iaurt in el. ( daca ii pregatesc eu: 1/2mar+1biscuite+1banana, mananca tot, astea cate grame au, nu stiu )
- ora 13-14: 125-175 gr de supa cu piept pui/ficatel/galbenus/doar legumele
-ora 16-17: 180-210ml lapte
- ora 19-20: fructe ( 125gr daca ii dau borcanel, daca i le fac in casa nu tin cont de cantitate ) amestecate cu biscuite/iaurt.branzica sau simple
-ora 21-dupa baita: 150-180-210ml lapte

Noaptea ceai de fenicul. ( in caz ca se trezeste ).

Fiecare copil manaca cat ii perimite stomacelul. Poate Sasha papa mult pt un copil de vasrta ei, dar nu este dolofana deloc. Ea, la 6 luni si 10 zile are 7.800 grame la 68-69cm. Eu zic ca este ok.
Plus ca fiecare zi difera, azi papa bine, maine sare peste masa de seara sau papa numai cateva lingurite din fruvtele de dimineata...exact cat vrea, atat ii dau.
Roxanel, da-i sa pape cat pofteste.
afrodita mama de elena
Scris: Sunday, October 8, 2006 4:40 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 10/2/2006
buna! papa bine Sasha! la laptic ma refer..ca fetita mea papa cam putin lapte cam 450-500 ml si suntem mai mici decat voi..
doctora zicea ca s-a cam saturat de lapte..ca-i vine ei dorul iar..apai numai stiu ce sa mai zic..
i n rest papa bine: supica-100 ml, pireut cam 30 gr, suc de fructe (50 ml) in doua transe, si uneori cateva lingurite de ceareale..dar nu tot timpul mai ales seara dupa baita..lapte nu mai vrea dupa baita ras

miraa
Scris: Sunday, October 8, 2006 6:40 PM
Nivel

Inregistrat: 2/16/2006
eu ce sa mai zic de mi?!bataus
papa orice, dar in catitati f mici...el arata f bine, dar nu stiu cat o sa mai rezistam asa
in timpul zilei papam de mai multe ori si inca mult lapte de la san.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.