Nivel: Membru
Inregistrat: 1/9/2018 Mesaje: 1
| Buna ziua. De mult ma tot uit pe forum si ma bucur de sfaturile voastre. Am si eu un baietel, Anton, de 2 ani si jumatate si vreau sa-l inscriu la gradinita. Care sunt criteriile dupa care selectati voi o gradinita?. Asa lista de gradinite e mare si toate au site-uri minunate, dar nu am timp sa vizitez toate gradinitele, asa ca va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti la ce ar trebui sa ma uit. |
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Cand am facut eu alegerea gradinitei pentru fata mea, am optat pentru o gradinita particulara, pentru ca ma gandeam ca acolo grupele sunt mai mici, se ocupa mai bine de ei, invata mai multe si prin metode mai moderne...
Alegerea nu a fost una chiar inspirata as putea spune, pentru ca desi grupa era mica, doar 6 copii, nu invatau mai multe si nici metode mai moderne de invatare nu erau... Preturile prin 2010 erau de cca 1000 ron / luna + separat diverse activitati, programul scurt (o luam dupa masa de pranz).
La baiat, am ales o gradinita de stat, aproape de casa, cu program prelungit astfel incat sa poata sa si doarma acolo. Aici dezavantajul a fost ca grupa era prea mare, cca 28 de copii daca mai tin eu bine minte, insa aveau o multime de activitati si a invatat mult mai multe lucruri. Au avut organizate si excursii, mergeau la Circ, la teatru... veneau diverse trupe la ei in gradinita... De dormit a inceput sa doarma acolo abia dupa primul an, adica de pe la 4 ani. Cu mancarea nu au fost niciodata probleme... una peste alta am fost mult mai multumita aici. Pretul cred ca era in jur de vreo 240 ron (masa) + 10-15 ron/luna alte activitati (dans, engleza, muzica, pictura).
Deci, te-as sfatui sa cauti in primul rand o gradinita aproape de casa sau de birou, cu personal de varsta medie (cei tineri nu prea stiu cu ce se "mananca" un copil mic, iar cei prea in varsta nu mai au rabdare), nu neaparat particulara, cu program lung (daca vrei sa il lasi sa si doarma acolo), care sa arate bine atat in exterior cat si in interior (sa existe loc de joaca frumos amenajat si sigur, iar in interior sa fie vesel, de preferat cu mobilier mai nou si muuulte jucarii). Poti solicita sa mergi intr-o zi sa vezi cum arata gradinita (e foarte importanta si sala de mese, bucataria - daca se gateste acolo, baia, sala de somn, salile in care invata, daca au cabinet medical cu medic macar 1 data / sapt si asistenta non-stop).
Succes ! |
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/3/2012 Mesaje: 34
| Si experienta mea, cronologic, a fost ca cea a AdrianeiC, cu exceptia ca eu am fost foarte multumita de cea particulara (am mai scris pe aici). Dar sfaturile cele mai folositoare astea sunt: "Deci, te-as sfatui sa cauti in primul rand o gradinita aproape de casa sau de birou, cu personal de varsta medie (cei tineri nu prea stiu cu ce se "mananca" un copil mic, iar cei prea in varsta nu mai au rabdare), nu neaparat particulara, cu program lung (daca vrei sa il lasi sa si doarma acolo), care sa arate bine atat in exterior cat si in interior (sa existe loc de joaca frumos amenajat si sigur, iar in interior sa fie vesel, de preferat cu mobilier mai nou si muuulte jucarii). Poti solicita sa mergi intr-o zi sa vezi cum arata gradinita (e foarte importanta si sala de mese, bucataria - daca se gateste acolo, baia, sala de somn, salile in care invata, daca au cabinet medical cu medic macar 1 data / sapt si asistenta non-stop."
Noi am avut noroc ca am gasit o gradinita care era in zona care ne era usor accesibila si ce ne-a tinut acolo a fost faptul ca oamenii ceia chiar iubeau copii iar copiii i-au adorat pe ei si au pretuit fiecare clipa petrecuta in gradinita. Au mers si inv acanta, petnru ca gradinita era deschisa, cu exceptia unei saptamani in august parca tot anul...
|