Gradinita 239 Bucuresti Sector 3 Dristor
Subiectul anterior · Subiectul urmator
ingerash
Scris: Monday, September 5, 2011 5:52 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Din pacate constat o mare diferenta de mentalitate intre ce este in tara si in strainatate.Am lucrat si eu la gradi,dar prioritara este si igiena copilului pe langa siguranta copilului si educatia si nu datorita sumei de bani,ci doar din dorinta de-a educa copii,iubi si oferi o atractie pentru invatatura.
Aici la stat se plateste 3 lire/saptamana si masa 10/saptamana;2 lire/zi ,bani din care altfel nu cumperi decat o caserola de fructe sau 2 paini....iar mancarea este consistenta,plus gustari,fructe,lapte...la privat e mai scump,poate dublu dar sunt aceleasi conditii,pe cand in tara platesti si pentru grija fata de copil....stiu de cand era Ionut la gradi in tara in ce hal se comportau....cafeluta si cu ochi la telenovele,abia raspundeau la Buna dimineata...dar daca saream cu un pachet de cafea,ciocolata si ceva bani era si atentie.Din pacate statul e de vina ca nu plateste corect salariul...

andreeaseby,pentru cineva cu un salariu mic,este scumpuff
giulia_mamik
Scris: Monday, September 5, 2011 6:12 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/22/2010
Noi anul trecut plateam 8 lei pe zi.Acum ne asteptam iar la o crestere cu 50 de bani?!Cat despre conditii sunt multumita.Totusi traim in Romania,nu vad ce pretentii sa avem!Oircum,acum la inceput de an trebuie sa ai buzunarul plin.50 de lei ma costa anul trecut fondul gradinite,50 cel al clasei...uff ,apoi bani la rechizite,bani la caiete speciale,bani in avans pe aproape doua luni pt hrana,bani pt consumabile,etc...Nu vreau sa imi aduc aminte pana lunihohot sic .Important e sa ii luam sanatosi si cu ceva in cap de acolo ...uff (scuzati offtipoiculsorry )
andreeaseby
Scris: Monday, September 5, 2011 6:39 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/28/2011
marivic wrote:
La mine la gradinita,costa 7,5 Ron/zi,DAR va rog sa intelegeti ca in multe ggradinite de stat,acesti bani sunt NUMAI pt.masa.Aici nu intra in aceasta suma,nici ca il schimba ingrijitoareacand face pe el,sau educatoarea,nici ca il ajuta sa manance sau ii da in gura,....deci la gradinita unde am lucrat aceasta suma era pt.mese si pt.gustari.Nu intra in atributia mea sa-i dai copilului in gura si nici sa-l schimb,in schimb intra in atributiile ingrijitoarei,dar cum erau doar 2 la 140 de copii,mai faceam si altele,....10 RON nu nu este o suma mare/zi,...
Astea sunt conditiile la stat,...din pacate.La gradi particulare,alta viata,alta poveste.Am fost la un interviu,...pai Doamne nici nu se compara,...cu statul.10 copii la grupa plus o ingrijitoare,dar si preturile,sa avem pardon,....

sunt de acord si va dau dreptate! Stiu ca cei 10 ron sunt numai si numai pentru masa, iar in ceea ce priveste mancatul si schimbatul nu am treaba cu al meu, multumesc lui Dumnezeu se descurca singur,mai ales ca este doar o singura ingrijitoare in toata gradinita si va spun sincer ca o compatimesc si imi pare sincer rau pentru ea,nici nu vreau sa ma mai gandesc ce salariu are!
Si aici vom fi nevoiti sa dam bani pentru rechizite pentru sapunuri hartie , medicamente...etc. dar daca voi ajunge sa dau foarte mult si mi-l tine doar pana la ora 12 prefer sa il duc la una particulara!
andreeaseby
Scris: Monday, September 5, 2011 6:43 PM
Nivel

ingerash wrote:
Din pacate constat o mare diferenta de mentalitate intre ce este in tara si in strainatate.Am lucrat si eu la gradi,dar prioritara este si igiena copilului pe langa siguranta copilului si educatia si nu datorita sumei de bani,ci doar din dorinta de-a educa copii,iubi si oferi o atractie pentru invatatura.
Aici la stat se plateste 3 lire/saptamana si masa 10/saptamana;2 lire/zi ,bani din care altfel nu cumperi decat o caserola de fructe sau 2 paini....iar mancarea este consistenta,plus gustari,fructe,lapte...la privat e mai scump,poate dublu dar sunt aceleasi conditii,pe cand in tara platesti si pentru grija fata de copil....stiu de cand era Ionut la gradi in tara in ce hal se comportau....cafeluta si cu ochi la telenovele,abia raspundeau la Buna dimineata...dar daca saream cu un pachet de cafea,ciocolata si ceva bani era si atentie.Din pacate statul e de vina ca nu plateste corect salariul...

andreeaseby,pentru cineva cu un salariu mic,este scumpuff

nici nu putem compara strainatatea cu umila noastra tara!
Iar in ceea ce priveste gradinita unde va merge baiatul meu pana nu vad ce se discuta la gradinita si daca se acomodeaza baiatul si daca merita sa dam tot ceea ce este necesar nu vreau sa ma pronunt in nici un fel anume.! Doar de un singur lucru sunt convinsa ca nu au de niciunele in gradinita!ABSOLUT tot vom fi nevoiti sa cumparam noi parintii! Sunt constienta ca e vorba de sanatatea copilului meu si vreau ce e mai bun pentru el! Dar daca ajung sa platesc foarte mult(ma repet) si mi-l tine doar pana la ora 12 prefer sa il duc la una particulara, sau chiar sa il tin acasa!Deci nu vorbesc cu nici o rautate si nici un repros fata de nimeni, sau ba da : vorbesc cu scarba si cu rautate fata de statul nostru drag, care nu face altceva decat sa isi bata joc de saracii oameni cu salariile lor de mizerie pe cand parlamentarii nostrii au salariile de 100 de ori mai mari.... ce treaba au ei si de ce i-ar interesa...?

ma scuzati de off topic dar chiar nu imi vine sa cred cum am ajuns sa traim in tara noastra!banghead
marivic
Scris: Monday, September 5, 2011 6:49 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
giulia_mamik wrote:
Noi anul trecut plateam 8 lei pe zi.Acum ne asteptam iar la o crestere cu 50 de bani?!Cat despre conditii sunt multumita.Totusi traim in Romania,nu vad ce pretentii sa avem!Oircum,acum la inceput de an trebuie sa ai buzunarul plin.50 de lei ma costa anul trecut fondul gradinite,50 cel al clasei...uff ,apoi bani la rechizite,bani la caiete speciale,bani in avans pe aproape doua luni pt hrana,bani pt consumabile,etc...Nu vreau sa imi aduc aminte pana lunihohot sic .Important e sa ii luam sanatosi si cu ceva in cap de acolo ...uff (scuzati offtipoiculsorry )

GIULIA,asa este ,ai dreptate.La stat,....iti cere de te doare capul,...eu vb din punctul de vedere al parintelui care sunt si care am avut si eu baietelul cel mic la program prelungit.M-am confruntat atat eu cat si colegele cu care am lucrat cu probleme din partea parintilor,crezand ei ca in 7,5 lei intra si ingrijirea si schimbatul de catre mine,ca educatoare a copiilor,....
Normal,ca daca am vazut ca cutare copil nu mananca m-am dus la el si la-m luat cu binisorul ca sa manance,normal ca am mai si schimbat ca ingrijitoarea nu voia cu toate ca primea atentii peste atentii si eu nici macar un multumesc,dar a trecut,.....am uitat.Aici platesti de te ustura:rechizite,pijamale,echipament de interior,optionale,....fondul clasei,cu toate ca nu mai e obligatoriu,ni-i se impune sa-l cerem,....etc si exemplele pot continua.
Eu daca am primit o atentie nu m-am ocupat mai mult de acel copil,....am informat parintele cum merge si daca el a considerat ca copilul lui a invatat ceva cu mine,mi-a dat o atentie.ras dar,...dar, exista si un mare dar,.....eu pun suflet si pt.ala care mi-a dat si pt.ala care nu mi-a dat,pt.ca fac totul din suflet.Exista insa si persoane asa cum ai descris tu,Mihaela,care nu fac cinste meseriei de educatoare.
Andreea,....sa stii ca si la mine la grupa s-a cumparat de catre parinti tot ce aveam nevoie.TREBUIE sa intelegeti ca Ministerul nu acorda fonduri gradinitelor de stata si atunci trebuie sa te descurci cum poti:prin donatii de la parinti,prin sponorizari.Mie la grupa mi-au cumparat materiale didactice,dvd player si cd-uri educationale,...in alt an am primit boxe pt calculatorul din clasa,mocheta pt tot dormitorul copiilor,ce sa va spun ,.....exista o frumoasa colaborare intre parinti si mine(ca sa ma refer la grupa care am avut-o si sper sa o mai am),....depinde de cum inteleg parintii nevoile cu care te confrunti,.....eu vad lucrurile si ca parinte dar si ca educatoare acum.Stiu cu ce se mananca meseria asta,mai ales in sistemul de stat,...
andreeaseby
Scris: Monday, September 5, 2011 7:59 PM
Nivel

Eu nu am spus ca nu o sa dau! O sa dau cot la cot cu ceilalti si tot ce o sa mi se ceara,stiu ca ministerul nu aloca bani pentru gradinite! Tot ce sper este ca doamnele de la gradinita de la cea mai mica pana la cea mai mare sa fie intelegatoare cu copii si dragute iar noi la randul nostru vom face tot posibilul sa le fie bine copiilor nostrii si sa nu le lipseasca nimic de la gradi!campfire
marivic
Scris: Monday, September 5, 2011 8:10 PM
Nivel

Andreea,...exista educatoare si educatoare,...nu intru in polemici,caci nu imi place,...dar ca parinte vezi daca iti place si apreciezi ce face cu copilul tau la gradinita atatea ore si ce nu iti place.Dar sincer eu nu am fost multumita de 7,5 lei cat se dadea.voiam sa dau mai mult,ca copilul meu sa manance mult mai bine,....eu avnd un copil FOARTE,DAR FOARTE sclifosit.S-a votat si asa a ramas,dar am colege care la alte gradi de stat aveau tariful de masa,12,5 lei,dar venea mancarea in casolete,...iar daca copilul nu manca,se eticheta si i se dadea la plecare acasa.Asa am cerut si eu la mine la gradi cand eram parinte,dar,....NU s-a aprobat,...asa ca ,...cate bordeie,atatea obicee.
Sanatate si mult succes in inceperea noului an scoalar!
andreeaseby
Scris: Monday, September 5, 2011 8:40 PM
Nivel

iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si parerile tale si ca ne-ai impartasit din experientele tale!Si eu am mai auzit de mancare la casoleta(catering) si exact la acelasi pret, acum sa vedem si noi cum va fi si ce se va mai discuta la gradinita!
Iti multumesc frumos pentru urari si iti doresc multa sanatate intregii familii si spor si succes copiilor la scoala! te pup numai bine! Ne mai citim thankyou
marivic
Scris: Monday, September 5, 2011 8:48 PM
Nivel

multumesc frumos,pupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.