Gradina de legume si verdeturi
Subiectul anterior · Subiectul urmator
koko2008
Scris: Thursday, June 9, 2011 3:43 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Roxi newclap Eu cred ca morcovii trebuie sa i tunzi. pupici
Ingeras newclap pupici
ingerash
Scris: Thursday, June 9, 2011 4:48 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
roxy_oxxy wrote:
ingerash cred ca daca ati avea o curte cu teren mult... ati avea gradina plina de verdeturi. Felicitari meritati toate laudele newclap newclap newclap

Aveam coacaze,agrise,verdeturi si ce se mai poate mentine la clima asta ploioasa.Multumimpupici pupici

Miriam,parca e mai buna ca cea din magazinras Ii merge printr-e trandafiri?Puppupici pupici

Kokocomputerlove pupici
delfinasa
Scris: Thursday, June 30, 2011 4:56 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Roxi, cred ca deja mancati rosii, pastai si morcovi sic si mazarea e deja la congelator . Bogata gradina aveti bravo.
Ingerashs, cu ploaia pe care-o aveti mereu, o sa ai salata asa frumoasa si verdeata pana toamna tarziu angel...pofta buna micutei rozatoare pupici.

La mine se fac mai tarziu toate ca am soare la legume doar 1/2 zi. Rosiile mele nu s-au lungit ca cele de anul trecut, nici soiurile nu-s la fel, cred ca s-a prostit pamantul si trebuie iar sa-l ingras (n-am vazut asa pamant prost in viata mea; nici asta cumparat nu e bun decat primul an, pe urma trebuie sa bagi en-gross ingrasamant in elnervi)...au facut fructe, sunt inca verzi, majoritatea micute, cam cat o caisa asa...am 2 fire din alea cherry si saptamana trecuta fii-mea a halit una coapta...de atunci pauza.
Mararul a crescut foarte bine, am tot cules si-am folosit la mancare si acum a facut deja flori...astept sa se usuce sa le culeg sa le pastrez pentru muraturi.
Busuiocul e inca mic, clar pamantul asta nu mai are nutrienti si doar ce se face in regim auster are succes. Patrunjelul ioc, nici un fir n-a iesit si n-am mai pus.
Gogosarii din containerele cu compost au crescut foarte frumos, incep sa faca flori...cei pusi direct in pamant sunt rahitici si n-o sa faca nimic.
Am si niste fasole pastai, vreo 6-7 cuiburi...aia vad ca merge bine, a inceput sa faca pastai...saptamana viitoare cred ca sunt bune de cules.
Castravetii i-a rarit barbata-miu cat a putut, dar tot sunt inghesuiti...bineinteles ca in timp ce s-a ocupat de rarit mi-a rupt si niste rosii, ca nu se uita pe langa elangry...macar toti castravetii s-au revigorat dupa replantat, sunt plini de flori, dar cam pitici (din cauza ca tot n-au spatiu intre ei, nu?). Cativa au inceput sa formeze fructe...sa-i mai rareasca o data?...nici n-am unde sa-i mai punuff...ma astept dupa 1/2 iulie sa pot sa culeg cate ceva.
ingerash
Scris: Thursday, June 30, 2011 6:03 PM
Nivel

Inregistrat: 1/17/2008
delfinasapupici ,salata nu mai am,a papat Madalina cu pofta.Nu stiu daca daca mai plantez o sa iasa la timpul asta.
Se face la noi ca ploua mult,dar vin si melcii sa se ospatezeuff

Mult succes cu gradina.Poate mai faci niste poze sa vadcomputerlove
roxy_oxxy
Scris: Friday, July 8, 2011 4:01 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/11/2008
Chiar daca rosiile s-au cam manat au inceput sa se roseasca, castravetii sunt si ei tocmai buni de mancatras , au aparut si vinetele, ardei iuti, ardeii grasi, maine fac fasole din gradinasic , multi morcovi sunt deja facuti suc, mazarea am papat-o (ca nu a fost foarte multa sa bag la congelator la anul voi pune mai multa)ceapa am scos-o, scot si usturoiulras ras ultima poza e cu cimbru... ce ma bucur ca si-a revenityes

roxy_oxxy attached the following image(s):
p05-07-11_15-12[1].jpgp05-07-11_15-13[1].jpgp05-07-11_15-14.jpgp08-07-11_17-00.jpgp08-07-11_17-02.jpgp08-07-11_17-03.jpg

delfinasa
Scris: Friday, July 8, 2011 4:54 PM
Nivel

Roxy, ma abonez si eu la tine la de toate sic.

La mine s-au mai facut 2 rosioare pe care le-a si halit fii-mea ieri si tot ieri am adunat 2 maini de fasole verde sa pun la o ciorbita. Castravetii sunt plini de flori si castraveciori mici, dar pitici rau ca inaltime. Ma tin de capul lui barbata-miu sa-i mai rareasca o data, ca tot inghesuiti sunt si se umbresc unii pe altii, iar eu nu mai pot sa stau deloc aplecata cu burta mea. Am vazut ca si cele cateva fire de gogosari au format fructe si, culmea, capsunile lu' fii-mea acum fac flori ras. Si minune! Mi-au aparut 3-4 firicele de patrunjel, pe care fii-mea le-a si calcat in picioare ca abia se vedeau alcool.
Ieri am mai adaugat niste balegar compostuit si sper sa se dezvolte mai bine micuta mea oaza de legume. Soare i-ar trebui mai mult, dar ce sa mai fac acum ca nu m-am gandit de la bun inceput ca locatia va avea doar 1/2 zi soare fool? Cresc mai greu, asta e.sorry1
roxy_oxxy
Scris: Friday, July 8, 2011 8:23 PM
Nivel

delfinasa sti ca si castravetii se copilesc nu??? Ca eu abia acu am aflatsic sic si li se rup carceii
delfinasa
Scris: Friday, July 8, 2011 8:41 PM
Nivel

ras Mmm...nuuuu sorry1...si cum se copilesc? La rosii stiu cum sa fac, dar la castraveti nu am habar...anul trecut am avut castraveti mai frumosi ca anul asta si chiar ma bucuram de cati carcei faceau ca se agatau singuri sic.
roxy_oxxy
Scris: Saturday, July 9, 2011 10:32 AM
Nivel

De copilit este cam la fel ca la rosii, ai lastarul si la fiecare nod creste cate o frunza, intre frunza si lastar mai creste o "crenguta" te uiti daca are castravete pe ea si daca are rupi varful (ptr ca ea se va intinde si nu v-a mai face castraveti si va manca seva plantei) daca nu are castraveti o rupi de tot... am aflat si eu de la cineva care a lucrat la seraras ras ... eu habar nu aveam... cica si carceii trebuie rupti ca la fel papa seva plantei
Ana
Scris: Sunday, July 10, 2011 7:16 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Roxi ce gradinutza frumoasa ai!!love

Ingeras si la tine arata bine!!hearts

of abia astept sa fiu la casutza mea,sa am gradinutza mea cu de toateangel dance
raly
Scris: Tuesday, July 12, 2011 9:39 PM
Nivel

Inregistrat: 12/17/2007
Roxi,ce gradinutza frumoasa ai!newclap newclap newclap
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.