Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Vreau sa-mi fac si eu o gradina de legume (rosii, ardei, usturoi, fasole, dovlecei, salata, telina, morcovi) si sunt incepatoare si as avea nevoie de mai multe sfaturi...eu am gazon in toata curtea si trebuie sa-l scot acolo unde vreau sa fac gradinita de legume...acum, pamantul de aici nu este asa de bun, cred ca trebuie sa cumpar pamant de gradina/flori si sa-l sap sa-l amestec, nu?...apoi mi-ar prinde bine sa stiu si ce rasaduri sau seminte se pot pune de acum si ce se pune mai tarziu...verdeata mi-am pus deja zilele trecute, niste seminte de patrunjel, marar, leustean, menta intr-o gradinita de pe lateralul casei; as mai vrea sa pun cimbru, oregano, rozmarin, tarhon si inca cateva...Voi aveti gradina de legume? Ce legume puneti si cum va pregatiti acum in primavara cu semintele, rasadurile? Cum le udati, la cat timp le sapati? Multumesc anticipat pentru raspunsuri si va doresc spor la treaba si recolta bogata |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| as vrea si eu o gradina de zarzavaturi, doar in balcon daca as rasadi ceva, parintii mei stau la casa, dar nu au atat de mult teren, au rasadit pomi fructiferi si gazon. am sa o intreb pe socrela ca ea are gradina. iti dau raspunsul cat pot de repede. din cate tin eu minte parca pe vremea asta se apuca de pus morcov, patrunjel, pastarnac, spanac, salata verde, ceapa si usturoi. rasadurile se pun mult mai tarziu, cred ca prin aprilie - mai. felicitari pentru initiativa de a avea o gradina. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Delfinasa, deja poti pune ce vrei in gradina. Salata si mararul le poti semana in etape, ca sa fie mereu proaspete. Despre rasaduri, e drept, mai tarziu. Dar poti pune in pahare de plastic paman si cateva seminte si iti faci singurica rasaduri. Spor la gradinarit! |
|
| Mai, mi-as pune singura seminte in casa, dar nu stiu daca nu e cam tarziu sa fac asta acum...nu trebuia mai acum vreo 2 luni sa le fi pus si acum erau maricele? ...am vazut rasaduri de cumparat, in paharele si ma gandesc ca daca deja au aparut astea, eu daca as pune abia acum seminte nu stiu daca ar avea timp suficient sa si rodeasca pana-n toamna...ce legume pot pune acum din seminte si sa transplantez mai peste 2 luni si sa se faca anul asta? Am deja seminte de rosii, ardei, dar mai pot cumpara seminte, nu-i problema, dar trebuie sa stiu sigur ca daca le pun acum in casa si apoi le trasnplantez o sa-mi si rodeasca pana-n toamna , sa nu muncesc de pomana la ele....Si ce legume pot lua acum de rasaduri sa le pun direct in gradina? |
|

| Telina, ardei iuti, rosii |
|
| Astea le pun acum de seminte direct in pamant? ...offf, ca tare nepriceputa sunt |
|

| Nu, Delfinasa! Pe astea le iei ca rasad. Restul, le pui tu direct in pamant. Daca mai ai nelamuriri, scrie-mi si iti raspund, ca am "profesionisti" in familie! |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Deja se pot pune (seminte): salata, spanac, morcovi, patrunjel, pastarnac. Se poate pune arpagic. Daca nu e f frig se mai pot pune fasole, mazare, castraveti (noi le punem dupa Pasti) si verdeturi. Rasadurile (in f de clima, noi le vom pune pe la sfarsitul aprilie-mai, sau mai mai tarzziu daca e frig): telina, rosii, ardei, gogosari, varza.
Daca vremea in timpul zilei e bina si doar noaptea mai racoare, semeni in straturi si acoperi apoi cu o folie de plastic.
Daca vrei sa iti faci singura rasaduri, acestea se pun in februarie. Spor! |
|
| Sousourel, Cute, multumesc ...stau in cumpana cu gradina, ca, daca Dan era de acord acum putin timp, acum parca nu prea vrea sa strice gazonul si daca s-ar hotara sa facem, vrea o portiune mica, cat sa pun 5 rosii si 5 ardei si pentru atat chiar nu se merita ...sa vedem daca reusesc sa-l conving, off, ce ti-e si cu barbatii astia |
|

Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Eu am pus saptamana trecuta arpagic,usturoi si morcovi.Iata-ma pe mine harnica lui peste
 si acesta este solarul unde voi pune rosiile si catravetii
 |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Marivic |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Marivic felicitari,cred ca este este un sentiment tare frumos cand culegi roadele iesite din munca ta. |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Bravo Marivic! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| Marivic tu chiar esti harnicutza. Felicitari Eu nu stiu daca as face fatza si la munca pamantului. Asa ocazional mai merge dar in fiecare zi nu cred ca as putea |
|

Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Cand ma gandesc cat voi avea de munca acum si in vara aceasta in curte imi vine sa o iau la fuga,... ,...dar trebuie sa pun de toate in curte caci astfel mai diminuez cheltuielile pe timpul verii si toamnei ,bani care ii voi folosii in alt fel.Si sincer de abia astept sa ma duc sa-mi iau rosia mea din curte care stiu ca nu este injectata cu nimic,...am mai postat poze acum 2 ani cu gradina mea,...parca.Dar oricum o sa mai postez pe parcursul evolutiei plantelor. Va multumesc, |
|
|