Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| mamiemi wrote:Pai iti spun eu ce va fi: intra in gasca si se da dupa ei.
Cu siguranta.Observ ceva...uneori vin copii si povestesc de`ale lor,iar bebe se "foieste intr-una....cum pleaca ei ,sau tac,bebe se linisteste,ce interesant
Avantajul este ca are ajutor la invatat .Imi amintesc de copilarie cand faceam temele cu fratii,eu fiind cea mai mare,iar cand veneau parintii de la servici eram liberi sa iesim afara la joaca,elastic,coarda,de` a tarzan
Shirel,depinde de sistemul de predare in scoli,gradinite...mie mi se pare mai greu si restrictiv cel romanesc,copii nu mai au timp de joaca/recreatie.Pe aici se preda prin diverse cartonase,ilustrati,jocuri...copii invata cu placere,iar pentru acasa le da cate o carticica sa citeasca(Madalinei) si lui Ionut cateva teste super simple sau pe site-ul scolii. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| shirel wrote:Eu una chiar nu mi-ar place sa am un copil geniu imi ajunge numai barbatul care face parte din aceasta grupa. Nu stiu copii acestia sunt prea seriosi in toate si prin asta pierd farmecul si frumuseteza copilariei!
Pai eu am crezut ca-ti plac geniile, de aia ti-ai ales un sot geniu
Copiii sunt tot copii, indiferent de cat de mult sau putin invata, ei tot se vor juca si distra in felul lor. Daca au un nivel de cunostinte peste medie nu inseamna ca sunt sobri si seriosi, sunt doar mai precoci, memoreaza mai repede, au un IQ mai ridicat. Nu garanteaza nimeni ca vor sta numai cu cartea in mana 24/7 , ca nu vor mai merge la parcul de distractii, ca nu vor mazgali peretii si restul de nazdravanii pe care le fac copiii in general.
Vorba aia...baba frumoasa si copil cuminte nu exista chiar de-o fi el geniu, prodigy, savant sau talentat |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| shirel wrote:Cu toate ca nu sunt de acord cu sistemul de predare in scolile romaneste trebuie sa recunosc si sa spun "Jos palaria"dar odata se invatza nu vedeti cati oameni destepti in lume ,medici renumiti vin din Romania .scoala romaneasca este stricta si aspra dar da uneori rezultate exceptionale. Asta a fost odata, acum este alta situatie! Scolile produc pe banda copii care nu stiu a scrie si a vorbi corect romaneste, care fac facultati pe baza de "X si 0" si carora li se inhiba talentele si pasiunile cu fel de fel de scheme complicat elaborate. Ca un mic exemplu, fiul meu cel mare a fost foarte pasionat de istorie. A citit foarte mult in acest domeniu fiindca era fascinat de aceasta disciplina. Intr-atat de mult ii placea incat in cl. a VIII-a a optat pentru istorie la teza unica,fiind singurul elev din clasa cu aceasta preferinta. Acel an i-a scos istoria din cap. A trebuit sa invete o multime de ani, documente, semnatari ai documentelor, consecinte ale semnarii acelor documente etc , o multime de lucruri care tin de studii de specialitate, nu de cultura generala, incat s-a scarbt de tot, nu mai vrea sa auda de materia asta si a ramas cu ce a citit pana atunci. Cu alte cuvinte, interesul si dragostea pentru aceasta disciplina i-au fost sufocate. Si unde e beneficiul, oare? Stiti bancul ala: "Esti un profesor universitar reputat? Rezolva temele unui elev de cl. a II-a si simte-te ca un idiot"! |
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| aurishta wrote:Asta a fost odata, acum este alta situatie! Scolile produc pe banda copii care nu stiu a scrie si a vorbi corect romaneste, care fac facultati pe baza de "X si 0" si carora li se inhiba talentele si pasiunile cu fel de fel de scheme complicat elaborate. Ca un mic exemplu, fiul meu cel mare a fost foarte pasionat de istorie. A citit foarte mult in acest domeniu fiindca era fascinat de aceasta disciplina. Intr-atat de mult ii placea incat in cl. a VIII-a a optat pentru istorie la teza unica,fiind singurul elev din clasa cu aceasta preferinta. Acel an i-a scos istoria din cap. A trebuit sa invete o multime de ani, documente, semnatari ai documentelor, consecinte ale semnarii acelor documente etc , o multime de lucruri care tin de studii de specialitate, nu de cultura generala, incat s-a scarbt de tot, nu mai vrea sa auda de materia asta si a ramas cu ce a citit pana atunci. Cu alte cuvinte, interesul si dragostea pentru aceasta disciplina i-au fost sufocate. Si unde e beneficiul, oare? Stiti bancul ala: "Esti un profesor universitar reputat? Rezolva temele unui elev de cl. a II-a si simte-te ca un idiot"!
Ce trist!Atatia ani de studiu in van! |