Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Eu fac gogosile rapide,cele cu lingura |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Gata! Am framantat si am lasat aluatul la dospit! Cred ca am |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Mai...dar reteta nu vine??? |
|
| Mai, eu am facut dupa reteta lui fluturash de pe pagina anterioara. Cand termin o sa pun si ceva poze. Sper sa gasesc cablul de descarcat
butterfly wrote:Tot eu raspund,am cautat pe google si am gasit reteta asta: Ingrediente 1 kg faina 30 g drojdie de bere instant 250 ml lapte sau apa calduta 3 oua 250 ml lapte sau apa calduta 100 ml ulei 2 linguri de zahar tos zahar pudra zahar vanilat, esenta de rom ulei pentru prajit sare dupa gust
Mod de preparare Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa sa dospeasca; Se amesteca ouale cu sarea, zaharul tos, esenta de rom, zaharul vanilat si laptele sau apa calda; Compozitia obtinuta se amesteca cu drojdia si faina, se framanta adaugandu-se treptat uleiul; Se unge cu aluatul la suprafata cu ulei si se mai lasa la dospit ? ora; Se intind foi de 0,5 cm grosime si se decupeaza forme de gogosi, cu un pahar cu gura rotunda; Se mai lasa 10 minute gogosile sa creasca; Se incinge uleiul, si se pun gogosile pe rand, intorcandu-se pe ambele parti cu furculita; Dupa ce si-au schimbat culoarea in auriu, se scot cu spumiera, se scurg de ulei si se pun pe o hartie poroasa, care va mai absorbi din ulei ; Se pun apoi pe farfurie si se pudreaza cu zahar vanilat ; Veti obtine o gramada de gogosi, pe unele le puteti gauri si umple cu dulceata. |
|

Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Asta e preferata mea 200 ml lapte{un pahar} 150 g faina 1 ou 4 linguri zahar praf de copt stins cu lamaie un varf de cutit de sare 1 plic zahar vanilat ulei pentru prajit esenta de vanilie
Le amestec pe toate intr-un lighenas cu mixerul pana rezulta un aluat mai gros ca cel de clatite si pun cu lingurita in tigaia cu ulei incins.Dupa ce le scot de la prajit le pudrez cu zahar pudra vanilat.
Cateodata mai adaug mar ras si scortisoara. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Am pus si ei de gugosi. Acum sta coca frumos la crescut in bucataria mea cu geam si usa de termopan |
|
| Si uite si gogosii mei! Coca inainte de dospit

Formarea gogoselelor

La prajit

Si pentru ca am un mare amator de placinte cu branza (taica-meu), am facut doua.

POFTA BUNA, Doamnelor!

|
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Vin si eu cu ale mele calde, caldute
 |
|
| Ce bine arata! Sa ai pofta roxanel! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/23/2006 Mesaje: 680
| nu stiu ce parere aveti voi dar eu vreau o portie de gogosi .. tare bine mai arata gogosile ! |
|

Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| m-ati omorat fetele stau si salivez langa calculator si stiu ca eu nu pot face, ca noi mancam nesanatos doar sambata..si pana sambata mai e |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| vin si eu cu gogsile mele
|
|

Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| vin si eu cu gogsile mele
 |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Feteloooooooooor, unii sunt la cura, stiti? |
|

Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Mama,frate ce am declansat aici.........revolutia gogosilor!Care mai de care mai pufoase si mai apetisante!Felicitari fetelor!
Fetele imi pare rau ca nu am vazut mai repede,si eu am folosit tot reteta lui Fluturas!Succes la facut gogosi si celor care nu au facut ca acum sigur va face toata lumea! |
|
|