Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| cine stie o reteta buna de gogosi?sotul meu de cateva zile imi tot spune sa ii fac,si astazi ca ploua afara m-am gandit sa fac gogosi.deci,care stie reteta...astept
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| butterfly wrote:cine stie o reteta buna de gogosi?sotul meu de cateva zile imi tot spune sa ii fac,si astazi ca ploua afara m-am gandit sa fac gogosi.deci,care stie reteta...astept
Si eu vreau o reteta buna |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| pt. ca e post eu am facut gogosi din aluat de paine. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| Tot eu raspund,am cautat pe google si am gasit reteta asta: Ingrediente 1 kg faina 30 g drojdie de bere instant 250 ml lapte sau apa calduta 3 oua 250 ml lapte sau apa calduta 100 ml ulei 2 linguri de zahar tos zahar pudra zahar vanilat, esenta de rom ulei pentru prajit sare dupa gust
Mod de preparare Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa sa dospeasca; Se amesteca ouale cu sarea, zaharul tos, esenta de rom, zaharul vanilat si laptele sau apa calda; Compozitia obtinuta se amesteca cu drojdia si faina, se framanta adaugandu-se treptat uleiul; Se unge cu aluatul la suprafata cu ulei si se mai lasa la dospit ? ora; Se intind foi de 0,5 cm grosime si se decupeaza forme de gogosi, cu un pahar cu gura rotunda; Se mai lasa 10 minute gogosile sa creasca; Se incinge uleiul, si se pun gogosile pe rand, intorcandu-se pe ambele parti cu furculita; Dupa ce si-au schimbat culoarea in auriu, se scot cu spumiera, se scurg de ulei si se pun pe o hartie poroasa, care va mai absorbi din ulei ; Se pun apoi pe farfurie si se pudreaza cu zahar vanilat ; Veti obtine o gramada de gogosi, pe unele le puteti gauri si umple cu dulceata.
gogosile sunt deja gata,va asteptam sa gustati |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Cred ca nu am folosit vreo reteta anume...faceam aluat ca de paine. Sfatul meu e sa nu pui zahar prea mult ca se arde, poti sa pui si numai un ou, iar uleiul se adauga la sfarsitul framantatului, incalzit atat cat poti suporta la mana. Spor si sa ne arati ce-a iesit..numai cat sa ne faci pofta |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Am facut si eu gogosi simple acum cateva zile...reteta e ca de paine, numai ca pun putin zahar, intind cu sucitorul, decupez cu o cana/forme de bucatarie, le pun la prajit in ulei, le scurg pe servet, le tavalesc prin zahar pudra si direct in stomac ...pentru variatie se pot umple cu finetti, dulceata, branza, inghetata (cand sunt reci) sau alta compozitie . |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Si daca tot se lasa postul,traditionalele gogosi
 |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Raly, vin si eu la o gogoasa Arata foarte bine! |
|

Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Hai mama k te astept! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Raly, arata tare bine, dar zi-mi si mie o reteta cat de cat... te rog !! |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Si noua ne plac gogosile. Vrem si noi o reteta incercata ptr gogosi gustoase si pufoase care se topesc in gura. |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Ralyyy ingit in sec...mmmmm......ce apetisante sunt.Mami vreau si eu reteta te rog. |
|

Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Raly imi ploua in gura,vreau si eu,mai ai?
Ce pofta mi sa facut,cred ca dau fuga pe la bucatarie sa mesteresc ceva |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Ce pofta mi s-a facut! Ma duc sa fac si eu dupa reteta lui fluturash ca tot doarme piticul meu. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Mai ce ma pacalirati, de fiecare data cand posteaza cineva ma grabesc doar, doar s-a pus reteta.:018: |
|
|