Goblen pentru prima oara
Subiectul anterior · Subiectul urmator
miha_06
Scris: Wednesday, October 10, 2007 12:58 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 3/2/2007
Cos goblen de mult timp, dar tirziu am aflat ca pe spate firul se trece inclinat: eu inclinam firul doar pe fata iar pe spate il punem drept pe verticala, dar trebuie inclinat- sa treaca peste doua puncte de pe fata(cunoscatoarele cred ca au inteles).
Ideea principala, dupa parerea mea, este ca trebuie sa incepi cu culorile inchise, cum am citit mai sus, daca ai un copac faci tot ce este cu negru( de ex.) si apoi cu celelalte culori. Albul il las intotdeuna ultimul, pentru ca nu poti sa speli un goblen. Este un pic mai greu la inceput, dar pe masura ce cosi nu te mai poti opri, vrei mereu sa vezi cum se va vedea daca mai adaugi o alta culoare.
rodi
Scris: Saturday, October 27, 2007 11:49 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu nu am mai cusut goblen de multa vreme as avea nevoie de cateva explicatii daca s ar putea..flowers
valentina
Scris: Saturday, October 27, 2007 12:14 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/8/2007
Ca sa iti iasa si pe fata si pe spate acelasi model, trebuie sa faci asa:
- cand cosi de la stanga la dreapta o iei de jos in sus
- cand cosi de dreapta la stanga o iei de sus in jos
Anelise
Scris: Friday, February 20, 2009 12:45 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Fetele, mi-am luat si eu un goblen, dar din acela pictat ca sunt incepatoare. ras Am mai inceput unul mic, un anotimp, dar acum vreo 4 ani pe care pana la urma l-a terminat mama. sic angel
Acum mi-am cumparat un calut si sper sa incep in seara aceasta. dance Fac o pozica mai incolo, sa vi-l arat si voua. angel
Nu mai e nimeni pe aici care lucreaza goblen?
Andreea&Ariana
Scris: Friday, February 20, 2009 3:10 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
Liz wrote:
Fetele, mi-am luat si eu un goblen, dar din acela pictat ca sunt incepatoare. ras Am mai inceput unul mic, un anotimp, dar acum vreo 4 ani pe care pana la urma l-a terminat mama. sic angel
Acum mi-am cumparat un calut si sper sa incep in seara aceasta. dance Fac o pozica mai incolo, sa vi-l arat si voua. angel
Spor la cusut,Liz!majoreta majoreta majoreta
Si eu am lucrat 2 goblene,inainte sa raman insarcinata,si unul cand eram insarcinata....dar cum a venit Ariciul nu am mai reusit sa fac nimic....plus ca ochii ma supara foarte tare,si nu cred ca as mai putea....imi pare asa de rau,ca am vreo 2 incepute plus inca 2 noi ,care erau si foarte frumoase!
Poate totusi reusesc si eu intr-o zi,sper ca nu prea indepartata,sa ma reapuc de goblen!
Spor la cusut,si sper sa-l duci pana la capat,ca sa ne arati si noua ce minunatie a iesit!pupici pupici pupici
Anelise
Scris: Friday, February 20, 2009 3:28 PM
Nivel

Mersi mult, Deea! pupici pupici coeur Si eu sper! ras angel
shirel
Scris: Friday, February 20, 2009 5:04 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Si eu am lucrat in urma cu catva ani ,poate am sa incep din nou daca gasesc aici un model care sa-mi placa,daca nu am sa-mi cumpar ceva in Romania!
geta
Scris: Tuesday, February 24, 2009 7:18 AM
Nivel

Inregistrat: 7/17/2008
Liz wrote:

Atentie mare la goblenul imprimat. Trebuie sa-l lucrezi in asa fel incat sa nu trebuiasca spalat, deoarece vor iesi culorile de pe imprimeu. Iti urez mult spor !
Anelise
Scris: Tuesday, February 24, 2009 9:20 AM
Nivel

geta wrote:

Atentie mare la goblenul imprimat. Trebuie sa-l lucrezi in asa fel incat sa nu trebuiasca spalat, deoarece vor iesi culorile de pe imprimeu. Iti urez mult spor !

Multumesc foarte mult pentru sfat, Geta! pupici angel
carmen2406
Scris: Friday, April 10, 2009 1:15 PM
Nivel

Inregistrat: 3/16/2009
Buna,
Si eu ma numar printre acelea care au cusut nu mai mult de 9 goblenuri de marimi diferite cu diagrama.(ex: Cavalcada, 2 icoane, Cascada vulturilor, Primul sarut, etc)
Acum am inceput Cina cea de taina, care imi vine greu sa o lucrez deoarece este foarte mare, are 0,43 cm x1,180cm.
Daca a mai cusut-o cineva poate imi da cateva sugestii.
Spor la cusut doritoarelor deoarece este o activitate care pe mine cel putin ma relaxeaza.
geta
Scris: Monday, April 27, 2009 1:13 AM
Nivel

Liz, cu placere !

carmen2406 wrote:
Acum am inceput Cina cea de taina, care imi vine greu sa o lucrez deoarece este foarte mare, are 0,43 cm x1,180cm.
Daca a mai cusut-o cineva poate imi da cateva sugestii.

o sugestie ar fi sa-ti faci un gherghef pe care poti rula lucrul.

geta attached the following image(s):
gh.2.jpg

carmen2406
Scris: Monday, April 27, 2009 10:31 AM
Nivel

Inregistrat: 3/16/2009
Geta,
Gherghefe pe care sa rulezi lucrul ai gasit in magazine sau facute de cineva?Cu ce prinzi lucrul rulat ca sa stea panza intinsa?

Multumesc mult de idee
teea09
Scris: Monday, April 27, 2009 12:41 PM
Nivel

Inregistrat: 10/31/2008
Felicitari fetelor si spor la lucru bravo pupici computerlove
geta
Scris: Monday, April 27, 2009 6:32 PM
Nivel

draga carmen, aceasta poza este de pe net. am postat-o ca model. vreau si eu sa-mi fac unul asa sau ceva asemanator. dupacum vezi are mai multe componente pentru a se adapta diferite marimi de goblene. prinderea cred ca se face cu un fel de "arici". uite inca un model unde se vede mai bine partea de prindere.

geta attached the following image(s):
gh.arici e.jpggh.cu arici b.jpggherghef 1.jpg

mihaelab
Scris: Wednesday, October 14, 2009 12:41 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 3/18/2009
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.