Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| bulibuli wrote:Din moment ce analizele sunt bune, probabil ca nu ai o afectiune tiroidiana. Cauzele problemelor tale pot fi si altele, cum ar fi ovarul polichistic, sau viata sedentara (lucrezi la birou din cate inteleg, ar trebui sa compensezi cu ceva miscare in timpul liber), alimentatia, toate astea, pe langa excesul ponderal pot da si somnolenta, lipsa energiei si a capacitatii de memorare (alimentatia nesanatoasa, absenta miscarii in aer liber, un metabolism lent, ineficient - oricare ar fi cauza tulburarilor de metabolism, e normal ca efectele sa se resimta in activitatile de zi cu zi). Ar trebui sa mergi si la un ginecolog, sa faci o ecografie pelvina si sa faci niste dozari de hormoni sexuali, astea te vor ajuta si in viitor, cand vei dori o sarcina. Si analizeaza lipsurile din alimentatie si stilul de viata! Succes, si multa sanatate!!
Multumesc de sfaturi. La ginecologie am fost in februarie , chiar inainte de a ajunge si la endocrinolog. Am facut un control general, de la ecografie la papanicolau si totul a iesit f bine. Probabil ca problema e in viata sedentara, munca la birou, stat cel putin 8 ore pe scaun in fata calculatorului. Miscare mai fac dar nu atat cat ar trebui, iar in ceea ce priveste alimentatia, eu mananc mancare gatita la pranz si seara f rar doar daca nu am mancat bine la pranz mai ciugulesc ceva, in rest nu mananc deloc cand ajung acasa de la servici. Ideea e ca la servici(lucrez in domeniul IT) imi consum f mult energia pt ca ceea ce fac presupune multa concetrare si tb sa-mi pun mintea la contributie ca sa rezolv task-urile( e ca in facultate in timpul sesiunii), si daca nu as manca bine la pranz nu m-au tine puterile. Ps: investigatiile astea le fac bienintels si pt o viitoare sarcina, ca sa stiu ca totul va fi bine. Multa sanatate va doresc si voua! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| Buna fetelor am intrat la acest subiect pentru a va cere sfatul si ajutorul . Cum am mai spus si la un alt topic imi doresc sa slabesc dar nu prea am reusite pentru ca am o afectiune la glanga tiroida si se pare ca de la o tiroidita al ajuns la hipotiroidie. Aceasta pentru ca am mai fost la o doctorita care doar din palpare mi-a zis ca e cam rigida Va rog mult sa imi spuneti unde va tratati voi la ce doctor sau la ce spital, dar am o rugaminte sa fie din Bucuresti. Am fost la o doctorita care mi-a dat tratament 3 luni cu seleniu si dupa aceste 3 luni in care am fost foarte cuminte si mi-am luat pastilutele, mi-a facut analizele si erau mai proaste decat inainte de tratament si mi-a spus asta e trebuie sa mai stau 6 luni si sa vad daca dau in hipotiroidie o sa aiba ce tratament sa imi dea pana atunci asta e
Ma puteti ajuta Va rog mult |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Teea imi pare rau.Eu stiu ca Institutul Parhon este specializat in asa ceva.Am mai vazut o emisiune pe TVR 1 mai de mult si era invitata o doctora care mi s-a parut foarte desteapta,dar cred ca am uitat cum o chema,parca Georgeta.Am sa incerc sa aflu numele sa vad cum si multa sanatate. PS.Teea dar la avatar vad ca esti destul de slaba |
|
Inregistrat: 9/11/2007 Mesaje: 1349
| Teea eu m-am tratat (operat) de basedow si hipertiroidie la Dc Munteanu, pofesase la Parhon apoi si-a deschis o clinica privata. Iti dau pe pm detalii. |
|

| Va multumesc mult de tot fetelor pentru promptitudine si pentru sfaturi
Marmita iti multumesc si pentru PM l-am citit si am dat telefon acolo dar m-am intristat sincer cand mi-a spus ca o consultatie costa 200 lei adica 2.000.000. Am sa discut si eu cu sotul sa vedem daca ne permitem Iti multumesc mult de tot Ely multumesc de compliment dar aceea este o poza de anul trecut din iulie-august acum lucrurile parca s-au schimbat in mai rau. Uite o poza din 24 aprilie

parca nu mai sunt asa de mica nu |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Teea si tuturor celorlalte fete multa sanatate. Cred ca si eu ma confrunt cu astfel de probleme. Inca nu mi-am facut niciun control, din cauza ca nu am timp, vesnicul motiv. Doctorul stomatolog mi-a spus sa ma duc la cotrol, dar asta cu mult timp in urma. Pe langa ingrasare, ce alte afectiuni mai cauzeaza tiroida? Eu ma ingras foarte repede si slabesc numai daca nu mananc, zile intregi, ceea ce nu prea se poate. Am cautat pe google, dar nu prea m-a lamurit. Alte probleme nu am, decat ca ma ingras, chiar daca mananc numai branza cu rosii. Nu am o viata sedentara, chiar daca stau ore intregi la calculator, iau bio-crom, mananc nuci pt iod, dar nu slabesc. Ingrasarea se mai poate produce si din alte cauze? Nici nu sunt suspecta de diabet. |
|

| Eu la emotii, la sters, la oboseala am ca un fluture in gat care nu ma lasa sa respir. Iar cateodata este un nod, o piedica. Constipatia este o alta problema cu care ma confrunt eu, tot din cauza tiroidei. Oboseala tot pe fondul tiroidei se pun atyunci cand ai aceasta afectiune.
Nu stiu daca tu ai vreu astfel de simptom |
|
| Teo eu aveam hipertiroidie si aveam alte simptome: slabeam, mancam mult, mult, tremurau mainile, oboseam foarte repede, noaptea insomnii, ziua somn cat cuprinde. Cam astea au fost simptomele la mine. Dupa ce m-am operat si nu s-au mai gasit pastile de tiroida pulbere romaneasca am renuntat la tratament aprox 1 an si rau am facut, am dat in hipotiroidie. Acum o tin sub control cu L-tiroxin. |
|
| Oh, marmita, imi pare rau Acum mi-am amintit ca am citit pe net ca cei carora le albeste parul devreme au insuficienta tiroidiana. Mie a inceput sa-mi albeasca parul de pe la 17 ani.
Teea, nu am probleme cu constipatia si nici nu obosesc. Pe mine chiar ma intreaba sotul - tu nu obosesti niciodata? In schimb, dimineata ma trezesc pe la 9-10, dar ma si culc in jur de 2 noaptea. Daca ma trezesc pe la 7.30-8.00, pe la 16.00-17.00 sunt zombie. Cand am emotii, ma inrosesc la fata si-mi tremura glasul si putin corpul, dar asta nu e de la tiroida, presupun.
Va pupic |
|

| Marmita tare rau imi pare de problema ta Poate o sa reusesti si de data asta sa o vindeci
Teo nu cred ca de la tiroida se trage dar poate totusi un control la medic nu iti strica niciodata  |
|
| Teea, Teosof multumesc , eu am scoasa aproape toata tiroida, de aceea era important tratamentul, acum ma simt bine, nu mai am nici un fel de probleme, numai ca nu mai sunt slaba si nici nu pot sa mai slabesc asa usor ca altadata.
|
|
| teea09 wrote: Teo nu cred ca de la tiroida se trage dar poate totusi un control la medic nu iti strica niciodata 
Daca ai stii de cate ori imi iau avant, dar pana la urma tot in fata calculatorului raman. Si ce e cel mai frumos, ca am un cabinet particular, chiar la parterul blocului. Poate reusesc dupa tezele Isabellei sa ajung si acolo.
Fetelor |
|

| TeosOf wrote:Daca ai stii de cate ori imi iau avant, dar pana la urma tot in fata calculatorului raman. Si ce e cel mai frumos, ca am un cabinet particular, chiar la parterul blocului. Poate reusesc dupa tezele Isabellei sa ajung si acolo. Fetelor
Eu iti spun ca tare bine ar fi sa te duci la un control. Sanatatea e mai buna decat toate
Si eu va pup |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Teea, tu trebuie sa repeti toate analizele si sa incepi tratamentul, asa ca bafta
Esti tare dulcica, nu mai sta ascunsa frumusico |
|

| Buli draguta ca de fiecare data |
|
|