Glanda Tiroida
Subiectul anterior · Subiectul urmator
alexandrabogdan
Scris: Sunday, April 11, 2010 8:54 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
Mesaje: 3770
shirel sanatate mamei.din pacate bolile astea de tiroida sunt tare parsive: tac si fac. eu din pacate nu prea am fost cumintica si m-am culcat pe o ureche: nu mai iau pilulele de tiroida.dupa ce am nascut am mai luat o luna si gata.eram satula, le uram....dar doar cu ele viata mea se poate desfasura normal.dar simteam nevoia unei pauze ca de 10 ani.....imi e destul.problema e ca tratamentul e pe viatza pt hipotiroidie.si o problema si mai mare e ca s-ar putea ca gogoshica mea sa imi mosteneasca boala.am facut TSH, FT3 SI FT4 la 4 zile de la nastere, erau k doar TSH era aproape de limita max.acum trebuie sa le repetam.sper sa fie bine
monique
Scris: Sunday, April 11, 2010 9:53 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Mesaje: 3579
Shirel, ia nu mai simti tu nimic si gandeste pozitiv, da? Cu siguranta totul va fi bine! Ai sa vezi! ... Eu incerc sa te incurajez si nu stiu daca mi-o iesi. E aiurea tare cand e vorba de boli, mai ales daca cei suspectati sunt cei dragi noua! Multa sanatate si sa auzim de bine!

Alexandra, mi-ar parea tare rau sa aflu ca fetita a mostenit asa ceva. Poate totusi nu, poate se transmite la cel putin doua generatii de-acum incolo si va sare pe voi! Eu zic totusi sa iei in continuare tratamentul pentru tine, stii tu vorba aia: paza buna trece primejdia rea! Te pup si multa sanatate!
shirel
Scris: Monday, April 12, 2010 7:44 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
Alexandra,si eu m-am gandit sa nu care cumva sa mostenesc si eu aceasta boala ,dar nu mi-au gasit nimic deocamdata si sarcinile mele au fost fara probleme.sunt optimista si m-ai ales ca avem aici doctori foarte buni si medicina este foarte avansata ne lasam pe mana lor si cu ajutorul lui D-zeu vom gasi o solutie.Stiu ca tratamentul este pentru toata viatza si daca ajuta il vom lua.Orcum mama mea nu este o persoana tanara are 72 de ani cat va mai trai vreau macar sa nu sufere si sa aiba o moarte fara dureri si complicatii.

Monique,orice incurajare este bine venita ,eu stau foarte tare cu psihicul sic ras dar uite ca de multe ori viatza te pune fatza in fatza cu realitatea si asta ma pune pentru a nu stiu cata oara intr-o situatie pe care vreau sa o inving ,ma straduiesc sa fac maximul din tot ce este posibil .Te pup si multumesc ca te-ai gandit la mine!computerlove pupici pupici



danab
Scris: Monday, April 12, 2010 8:49 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Shirel, daca abia acum i s-a depistat hipertiroidia, si pana acum nu a avut probleme mari, nu aveti de ce va teme. Nodulii nu sunt cancerigeni, de obicei se opereaza fara probleme, sau se face tratament medicamentos. Tusea nu e de la glanda. Un tratament cu sirop natural, ceai de busuoic sau capsuni ajuta.

Am si eu glanda usor marita, dar uite ca nu am mai fost la un control si ar cam trebui, sa reiau si tratamentul. In sarcina nu am avut probleme, doar la ultimul control de garda din maternitate a tipat la mine dr de garda ca trebuie sa fac des controale si analiza, ca a fost o minune ca am tinut sarcina... dar asta in necunostinta de cauza, ca trebuia sa tipe la toate gravidele/mamicile din maternitate.

Sanatate!
alexandrabogdan
Scris: Tuesday, May 4, 2010 7:44 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
Mesaje: 3770
gogoshica nu a mostenit boala mea de tiroida!!!topai
alexandrabogdan
Scris: Saturday, December 18, 2010 2:11 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
Mesaje: 3770
na ca revin pe acest subiect. stiti careva dc exista vreo legatura intre hipotiroidie si bolile pielii (eczema,dermatita atopica)?
kali
Scris: Saturday, December 18, 2010 5:34 PM
Avatar
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Mesaje: 14389
Shirel, sanatate multa mamei tale! Nodulii nu sunt neaparat cancerigeni. Am si eu unul marisor, insa nu-l bag in seama si vad ca ne e bine impreuna...
shirel
Scris: Saturday, December 18, 2010 8:11 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11813
kali wrote:
Shirel, sanatate multa mamei tale! Nodulii nu sunt neaparat cancerigeni. Am si eu unul marisor, insa nu-l bag in seama si vad ca ne e bine impreuna...


Multumesc mult Kali,mama mea este foarte bine fara tratament s-a reglat totul in legatura cu glanda tiroida ,analizele -i ies foarte bune in ultimul timp dar oricum este sub observatia specialistului.
ane2
Scris: Monday, January 10, 2011 8:27 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 13
Buna seara , sunt noua pe forum si am si eu cateva intrebari.
In urma cu o luna mi sa facut brusc rau , mainile au inceput sa-mi transpire rau,inima imi bate foarte tare nu mai puteam sa leg nici 2 cuvine , am ajuns la urgenta, acolo mi sa spus ca am facut atat de panicasorry1 dr mi-a recomndat sa fac analizele de tiroida.
analizele au iesit cam asa:
TSH - 1.82 REFERINATA 4.20
T4 - 0.91 REFERINTA 1.8

Raportu imunologic
Antithyroid (anti -TPO) 90.1 REFERINTA 50
THYROGLOBULIN Ab (anti-Tg) 58.7 referinta 50

La endocrinolog nu am ajuns , imi puteti spune daca sunt ok analizele??????? nu am probleme cu greutatea, am 1.72 si 58kg insa cam o data pe sapt fac atac de panicA SAU ceo fitunete si imi revin doar daca iau calciu insa la celelalte analize care le-am facut calciu si magneziu mi-au iesit bine bine.Sunt putin ingrijorata ptr ca ma doare in partea stanga a gatului cam 3 degete mai jos de ureche,iar starile astea care le am o data pe sapt chiar ma scot din sarite nu mi le pot explica.

Poate ma puteti ajuta cu un sfat orice ...va multumesc..
Ana
Scris: Monday, January 10, 2011 11:55 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
shirel wrote:


Multumesc mult Kali,mama mea este foarte bine fara tratament s-a reglat totul in legatura cu glanda tiroida ,analizele -i ies foarte bune in ultimul timp dar oricum este sub observatia specialistului.
ne bucuram de asa vesti,multa sanatate!computerlove
alexandrabogdan
Scris: Tuesday, January 11, 2011 9:41 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
Mesaje: 3770
ane2 wrote:
Buna seara , sunt noua pe forum si am si eu cateva intrebari.
In urma cu o luna mi sa facut brusc rau , mainile au inceput sa-mi transpire rau,inima imi bate foarte tare nu mai puteam sa leg nici 2 cuvine , am ajuns la urgenta, acolo mi sa spus ca am facut atat de panicasorry1 dr mi-a recomndat sa fac analizele de tiroida.
analizele au iesit cam asa:
TSH - 1.82 REFERINATA 4.20
T4 - 0.91 REFERINTA 1.8

Raportu imunologic
Antithyroid (anti -TPO) 90.1 REFERINTA 50
THYROGLOBULIN Ab (anti-Tg) 58.7 referinta 50

La endocrinolog nu am ajuns , imi puteti spune daca sunt ok analizele??????? nu am probleme cu greutatea, am 1.72 si 58kg insa cam o data pe sapt fac atac de panicA SAU ceo fitunete si imi revin doar daca iau calciu insa la celelalte analize care le-am facut calciu si magneziu mi-au iesit bine bine.Sunt putin ingrijorata ptr ca ma doare in partea stanga a gatului cam 3 degete mai jos de ureche,iar starile astea care le am o data pe sapt chiar ma scot din sarite nu mi le pot explica.

Poate ma puteti ajuta cu un sfat orice ...va multumesc..


as zice ca ai o hipertiroidie. dar cel mai bine te ajuta un medic endocrinolog.4.20 si 1.8 e limita normala pe buletinul de analiza?
ane2
Scris: Tuesday, January 11, 2011 11:17 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 13
1.82 mi-a iesit mie ....4.20 e limita de referinta ......THS si T4 mi-au iesit bune asta ce mi-a iesit peste a fost anti TPO care mie mi-a iesit 90 iar referinta era de 50 deci mi-a iesit cu 40 mai mult , iar anti Tg mi-a iesit 58.7 iar raferinta era de 50 .Asta ma ingrijoreaza am programare la endocrinolog abia luna viitoare.Pana atunci incerc sa ma documentez cat pot de mult.

Eu ma simt foarte bine insa daca beau u pahar de vin sau wiski, a doua zi sigur fac o criza asta mi se pare foarte ciudaat.
Si ce mai mi se pare ciudat e durerea care o simt mai jos un pic de lobul urechii, o fi vro infectie la ureche sau tiroida???

danab
Scris: Tuesday, January 11, 2011 11:43 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
In zona aia e mai mult un ganglion limfatic, tiroida e in fata, la baza gatului. Atacurile de panica sunt specifice problemelor de tiroida, dar daca tu spui ca le ai mai ales dupa ce ai baut ceva alcool, incearca sa renunti de tot la consumul bauturilor. Multa sanatate!
oana21r
Scris: Wednesday, March 23, 2011 9:04 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 13
Buna dimineata.
Ma numesc Oana si am 26 de ani.Dupa 18 ani de scoala m`am hotarat sa imi incerc si eu norocul, ca tot romanul, prin tari straine in speranta unui trai mai bun.La sfarsitul lui ianuarie varul meu a avut un accident (e bine acumasarbatoare )...si uite asa am ajuns si eu pt. prima data in viata mea pe la doctori,de buna voie.Si am spus ca daca tot umblu cu el pe la doctori pe aici...hai sa ma inscru si eu.Asa ca....m`am inscris.
Vroiam sa aflu de ce imi amortesc mainile si picioarele si imi sunt reci.Cei de la GP au spus ca trebuie sa imi ia sange.Buuuun.Au luat si nu mi`au mai trimis nici un raspuns cu rezultatul analizelor.
Acum o saptamana primesc scrisoare ca trebuie sa ma prezint la spital pentru un control.uff pale .Banuiam ca o sa aflu care e cauza celor enumerate mai sus...Nici nu ajung bine la spital ca ei ma si pun pe cantar (60.3 kg), imi masoara inaltimea (1.53 m) si mai imi iau si ei o tura buna de sange pentru analize.Si uite asa...aflu ieri...ca din senin, ca am ceva probleme cu tiroida pale pale pale pale pale pale.
Mi`au dat sa iau pentru 4 saptamani CARBIMAZOLE 20mg si apoi sa ma duc la GP sa imi mai dea o reteta pentru 15 saptamani si in 3 mai sa ma duc din nou la spital pentru o alta tura de analize la sange si sa vada domnul doctor cum reactionez la tratament.Inca nu mi`a pus un diacnostic.
Am stat toata noaptea treaza si am chatten2much despre tiroida....si uite asa am ajuns si eu pe acest forum stop .
Am inteles ca bolile la tiroida sunt ereditare.Am o matusa care a fost operata la tiroida....se poate sa o fi mostenit de la ea?Ca sa imi puteti spune daca am probleme cu tiroida (pentru ca pana in 3 mai e mult prea mult de asteptat) si ce fel de probleme ar fi,va dau niste simptome:
- imi amortesc foarte repede mainile si picioarele + ca sunt reci si mai tot timpul imi sunt mainile transpirate,dar nu din abundenta
- sunt constipata (acasa reuseam doar 1 sau de 2 ori pe saptamana sa...),aici e bine, ca e mai des putin,chiar am saptamani cand reusesc zi de zi hail
- in ultimele 2 luni jumate m`am ingrasat 10 kg
- aproape tot timpul ma simt balonata (in ultimele 3 luni mi`a crescut cam mult burta)
- am cearcane si vocea mai groasa de cand ma stiu (am inteles ca si astea ar fi ceva simptome)
- stari de insomnolenta
- crampe in stomac
- tot timpul parca as manca,in special dulce (am crezut ca m`am ingrasat din cauza ca mancam 4 eclere si 4 gogosi in fiecare seara essen )...dar de 2 saptamani nu am mai mancat salut
- ma doare plexul mai tot timpul
- si de prin 2004 sunt foarte rea de frig (inainte de 2004 umblam iarna cu geaca descheia si gatul gol - simt ca ma sufoc daca am ceva pe langa gat,nici parul meu nu il suport - si nu imi era frig)
- tusesc si am flecme (fumez de ceva ani :211: )
- si mai nou...aproape de fiecare data cand imi suflu nasul imi curge sange din nas
- si in CM am observat ceva schimbari advocat - sunt nebuna....notez tot :-j...anul trecut imi venea la 27-30 de zile,iar anul din ianuarie a iceput sa imi vina la 24-25 de zile si ma tine mai putin
- am momente cand simt ca iau foc pe interior
- de cand ma stiu parul imi creste foarte greu si e subtire
- + ca de 6 luni de cand am venit aici am tot timpul buza de jos crepata in 2 (la mijloc) si numa nu imi trece....si folosesc crema ce o foloseam si acasa pentru asa ceva
Am inteles de la domnul doctor ca nu am nici o sansa sa raman in urmatoarele 18 luni gravida ....nu am de gand...dar sper sa nu ajung in faza cand o sa imi spuna ca nu mai am nici o sansa sa fac bebe ( am inteles ca exista si posibilitatea asta)what
Astept parerile voastre.
Multumesc anticipat si sanatate maxima
Anelise
Scris: Saturday, March 26, 2011 10:38 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
mari67 wrote:
buna ziua
sint noua pe forum dar am vazut subiecte importante
am fost diacnosticata cu 2 noduli tiroidieni unul de 16mm si unul de 13 mm iar acum sint in faza de analize.am facut tsh mi-a iesit in limite normale ,prolactina in limite normale,hemoleucograma o usoara anemie. astept rezultatul de la calcitonina si tiroglobulina.
problema mea este ca am o usoara diaree cam o saptamana pe luna asta incepind din luna ianuarie si nu stiu daca este de la noduli.Medicul gastroenteroloc nu a vrut sa-mi faca endoscopie deoarece a spus ca aceste tulburari de tranzit le da tiroina. Voi va-ti confruntat cu aceasta problema si cum ati rezolvat-o


mamiemi wrote:
Buna, Mari!
Cred ca mai este un subiect despre tiroida deschis pe forum, poate muta cineva si subiectul tau acolo.
Eu am avut nodulii in doua randuri. Unul de 35mm (cat oul de porumbel) acum 9 ani si unul de 22 mm, acum 4 ani. Au disparut fara tratament medicamentos, doar untdelemn de la Sf. Nectarie si nadejde. Nici la mine nu erau modificari hormonale.
Cu probleme digestive insa nu m-am confruntat. Nu am auzit. Poate mai intrebi un specialist, mai ceri o opinie.
Sanatate multa!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.