|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 1/17/2016 Mesaje: 2
| Buna, am si eu o curiozitate. In anul 2012 cand aveam doar 20 de ani am observat o umflatura in zona gatului, am fost la medic, am aflat ca am probleme cu glanda tiroida, mi-a fost extirpata total iar in martie 2013 am facut o cura cu iod radioactiv pentru ca analizele nodulului de la glanda nu au fost ok. De atunci imi tin sub control aceste probleme cu analize si controale periodice la medic. Intrebarea mea este :pot avea copii? pot avea o sarcina normala? Exista riscuri? Se poate intampla ceva copilului? As vrea sa aflu cam tot ce se poate in legatura cu acest subiect. Multumesc |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| Toate aceste raspunsuri le poti afla doar de la medicul endocrinolog care te are in observatie. Altceva ....irelevat! eu am fost operata acum 12 ani, mi s-a extirpat tiroida si am avut 2 sarcini ...una oprita in evolutie la 12 sapt si una dusa pana la termen |
Inregistrat: 1/17/2016 Mesaje: 2
| Am programare la medic abia in iulie, ma gandeam ca pot afla putin mai multe detalii pana atunci. Pana acum niciodata nu mi-am pus problema unui copil pt ca era important sa fiu eu ok, dar acum a inceput sa ma intereseseze lucrul asta. Prima sarcina, de ce a fost oprita? Alexandrabogdan |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| Adelinap wrote:Am programare la medic abia in iulie, ma gandeam ca pot afla putin mai multe detalii pana atunci. Pana acum niciodata nu mi-am pus problema unui copil pt ca era important sa fiu eu ok, dar acum a inceput sa ma intereseseze lucrul asta. Prima sarcina, de ce a fost oprita? Alexandrabogdan
din cauza tiroidei, la prima sarcina nestiind ca doza de euryrox trebuie marita in sarcina. pana am ajuns la medic era tarziu, TSH-ul sarise de 60
|
|
Inregistrat: 10/30/2019 Mesaje: 4
| Buna incercam de 1 an jumate sa avem un bebe eu 22 si sotul 28 ani am ovarele polichistice am facut si analize hormonale rezultate sunt in a 5 zi de mestruatie luna trecuta TSH 1,66uUl/ml (0,35-5,1) LH 5,6 mlU/ml (faza foliculara 1,9-11,6) Prolactina 54,50 ng/ml (1,9-25) Testeronul 1,10 ng /ml (<=1,23) si progesteron in ziua 21 a ciclului 0,75 ng/ml (faza luterala 2,2- 16,1) am fost la endocrinoloc cu rezultatele si mia facut si o consultatie la tiroida si am un nodul balign partea dreacta gusa microchistica gr I si mia dat trimitere la irm celebral cu substanta pt hipofiza si hipotalamus si sa fac analize rezultatele luna asta in a 2 zi de mestruatie UREE serica 38,34 mg/dl (16,9-43,4) CREATINA 0,85 mg/dl(0,,5-0,9) Prolactina 45,60mg/ml (1,9-25) DHEA-S 369,66 ug/dl (140-400) FSH 6,45 miU/ml (faza foliculara3,5-12,5) Antitiroglobulina 0,29 IU/ml(< 9,0) 17 oh progesteron 2,44 ng/ml(faza foliculara 0,1-0,8-ovulatie0,3-1,4 post ACTH:<3,2ng/ml va rog o parere despre rezultat sunt probleme mari si sotul a facut spermograma nu ia esti perfecta dar nic rea a fost la urolog si ia zis ca e perfect sanatos dar totusi ia dat si lui tratament cu profertil 2 luni pentru al ajuta va rog mult nu am programare numai saptamana viitoare la endocrinolog si pentri irm nu am bani necesari ca sa il fac mam saturat de a tot umbla la medici de atata timp si nu am primit nici un tratament o sa ne putem si noi bucura de a fi parinti |
|
|