Glafuri de fereastra
Subiectul anterior · Subiectul urmator
codruta
Scris: Friday, October 19, 2007 8:24 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 2034
Glafuri de ferestre


Rolul glafului exterior in eficienta tamplariei moderne este hotarator. Din literatura de specialitate, din observatiile noastre in timp se poate remarca in unele cazuri umezeala sporita in jurul ferestrei si mai ales pe peretele de sub aceasta. Cauza principala a acestui fenomen (in conditiile in care fereastra respecta parametrii calitativi) este inexistenta glafurilor exterioare sau neremedierea celor vechi.

Sa vedem care este pozitia ferestrei in corpul constructiei. Din motive de protectie a caldurii, la peretele intr-un singur strat, pozitia de montaj se alege la mijloc.

La constructia de pereti in mai multe straturi, fereastra se va monta cel mai avantajos in zona de izolare, deci undeva in jumatatea interioara. La exterior va ramane o portiune care se va incarca cu material pe baza de ciment (de preferat cat mai rezistent la umezeala), astfel incat tocul ferestrei sa fie acoperit cca. 1-2 cm. Cu toate aceste masuri de precautie exista posibilitatea infiltrarii apei, in cazul in care nu protejam cu un glaf exterior hidroizolator.

Este de retinut ca materialele pe baza de ciment care intra in componenta zidului protejeaza foarte bine, in cazul in care sunt dispuse in plan vertical. Cand este vorba de o structura orizontala din beton are nevoie de izolatii suplimentare, ca in cazul teraselor de bloc. Astfel montarea unui glaf exterior adecvat devine componenta obligatorie a sistemului de izolatie a cladirii.

Sunt clienti care refuza din motive financiare sa achizitioneze si monteze glafuri exterioare. Economia este doar aparenta, existand riscul de a investi in fiecare an in reabilitarea peretelui. Iata de ce este nevoie de un sistem de glaf exterior profesional, capabil sa ne protejeze cu adevarat zidaria, peretele. Improvizatiile sau ignorarea acestui produs nu este benefica. Nu se poate concepe o fereastra montata pe un perete exterior fara glaf exterior. De aici si apreciere ca o ferestra fara glaf exterior este o fereastra neterminata.


Sisteme de glafuri pentru exterior

Cele mai multe sisteme de glafuri exterioare profesionale sunt confectionale din aluminiu, completand in mod eficient si fericit tamplaria moderna (din PVC, aluminiu, lemn stratificat etc.) cu geam termoizolator, atat prin rezistenta cat si prin designul acestora.

Sistemele de glafuri de exterior din aluminiu protejeaza eficient zidaria si fatada locuintei in zona ferestrei impotriva inghetului, a patrunderii apei si murdariei. Elementele de inchidere laterala originale ale sistemului (capace din plastic dur, rezistent la raze UV) impiedica deteriorarea tencuielii zidariei la extremitatile glafurilor de fereastra).

Exista si posibilitatea achizitionarii unei folii anti-zgomot care, aplicate sub glaf, diminueaza zgomotele din zilele ploioase.

Glafurile de exterior pot fi realizate si din alte materiale : marmura, spuma dura expandata, tabla zincata, mozaic etc., ce au drept caracteristici rezistenta la UV si la apa, rezistenta mecanica sporita.


Sisteme de glafuri pentru interior

Sistemele de glafuri interioare au atat rol estetic, intregind o ferestra, dar si un rol functional de protejare a peretelui. Acestea constiuie o rezolvare profesionala atat pentru constructiile noi cat si pentru renovari.

Ele pun in valoare finisajele si designul interior, creaza ambianta naturala, confort si armonie.

Asigura o nota particulara, de bun gust fiecarei incaperi. Pot fi confectionate din PVC, PAL, etc., in diferite nuante cu imitatii ale marmurei sau lemnului, sau chiar dintr-un lemn de esenta mai tare.

Datorita suprafetei laminate exterioare in cele mai multe cazuri, sunt rezistente la umezeala, temperaturi mai ridicate, zgarieturi si sunt usor de intretinut datorita stratului finit.
PrincessLilou
Scris: Wednesday, September 22, 2010 11:13 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
Mesaje: 979
ce-s alea glafuri?
danab
Scris: Wednesday, September 22, 2010 11:56 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Glaful e marginea de la fereastra (atat interior, cat si exterior) unde pui ghiveciul. da o cautare pe google, ca vezi imediat imagini (sa nu fac aici reclama aiurea).
delfinasa
Scris: Wednesday, September 22, 2010 7:13 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Daca am inteles eu bine din descriere, este vorba de pervaz.
danab
Scris: Thursday, September 23, 2010 8:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
delfinasa wrote:
Daca am inteles eu bine din descriere, este vorba de pervaz.

Glaful e "imbracamintea" pervazului. Sunt din gresie, din marmura, din pvc.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.