Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Off, avem alta bucurie. De dimineata am observat ca ii coborasera gingiile de sus peste dintzuci, de abia se mai zareau. Nu am dat prea mare importanta. Apoi la amiaza am verificat iar. Sunt sangerii, inflamate de zici ca plesnesc, de culoare visinii, e maraita si a urlat cu lacrimi cat am incercat sa ma uit sa vad ce e cu ele si apoi cat am incercat sa o spal cu periutza si pasta ei pe dintzuci. Si gingia de jos e visinie si inflamata. Ajutor. Nici nu stiu ce sa ii fac. De asta cred ca nici nu mananca mai nimik de doua zile.
Poate fi de la faptul ca de doua nopti doarme doar cu suzi in guritza ca are nasucul infundat si doar asa se linisteste si nu se sufoca. Nici nu stiu ce sa fac. Doctor aici nici nu mai gasesc , e week-end. Tre sa mergem in alt oras......offffff.
Ieri si azi a baut ceai de musetel cu lamaie multa si putina miere de albine. Oare o fi bun si pentru gingiutzele astea ?
Ce sa fac ? |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Daca simptomele sunt urmatoarele: -gingii inflamate; -gingii de culoare rosie, cu aspect lucios; -sangerari gingivale; -gingii moi la atingere, dar nedureroase, este gingivita. Ajuta apa calduta cu sare sau solutii antiinflamatoare... pot fi folosite si medicamente antiinflamatoare.
Nu ma prea pricep, dar asta am gasit si eu pe net.
Asa arata? kali attached the following image(s):

|
|

| Multumim, Oana !
Daaa. doar ca o si doare rau, ca plange . Mi-au dat de la farmacie Anbesol, Antiseptic si anestezic. Pentru ulceratii ale cavitatii bucale, dureri dentare si iritatii. Offf, viata , viata ! |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Pentru putin Multa sanatate puiului! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Sanatate, pui mic! Offff! |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Mariuca, multa sanatate! Sa treci cat mai usor peste problema asta! Pupici de la noi! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Sa nu fie cumva o stomatita...in cazul asta stiu ca se administreaza stamicin. |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Multa sanatate, Mariuca. Un pupic de la Tudor, poate trece mai repede. |
|

Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Sanatate multa, Mariuca! |
|

| Va multumim mult. Offf, sa vedem maine dimineata cum se prezinta. Daca e tot asa , medic scrie pe noi. |
|

Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Referitor la gingivita, asta am gasit si eu:
"Gingivita se manifesta prin gingii rosi, inflamate, care sangereaza cu usurinta la periaj. Deoarece gingivita nu cauzeaza, de obicei durere, majoritatea oamenilor nu urmeaza tratamentul necesar." |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Mariuca, fa-te bine, papusica scumpa! Parca nu era de ajuns febra si nasucul infundat...of, of ...Oana, aici tylenolul e medicament universal pt bebei, ca-i doare ceva, ca au racit, ca au febra, doctorii spun sa le dam tylenol...chiar si in eruptiile dentare este recomandat pt ca este si pain reliever si ajuta si la calmarea durerilor, nu numai la vindecare...mie pediatrii toti mi-au recomandat tylenol la teething si nu geluri de amortire temporara si mai ales cand bebe are dureri destul de nasoale...ai pe-acolo asa ceva? daca nu, zi-mi si-ti trimit un flacon repede. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Of, of, of... mai mariuca... si Alexandra a avut probleme acum vreo luna, numai ca facuse pe varful limbii o afta mare si umflata, iar restul limbii era iritata, f rosie... nici ea nu mai manca, nici macar tzitzi nu mai voia, plangea intr-una, iar dr mi-a dat tantum verde spray, care ei i-a facut f bine, deja dupa o zi isi revenise... Asa ca stim ce inseamna durerea de acest gen la printzese... Ai grija de ea, si sa dea Dumnezeu sa scapati cat mai repede de problemutza... |
|

| Continuam. Aseara a adormit relativ repede cu sticlutza, singurica in patutz. Dupa 20 minute....urlete. Se zbatea si tia incontinuu, nici in brate leganata, nici pe picioare, NIMIK. Plimbat cu ea in brate, plans incontinuu pana la 22:45, cand a adormit de oboseala. A reusit sa bea 3 sferturi de sticlutza. A dormit aproximativ o ora, iar s-a trezit in urlete, efectiv urlete si se zbatea de ziceai ca o scoate din sarite ceva. Se vedea ca era in dureri. Plimbat in brate, adormit doar cu suzi. La 2:45 urlete iar. Avea si febdra. Nu a vrut lapte, nu apa, nimik. Cu forta iar 5ml Calpol. Somn pana dimineata la 7:50. A baut chipurile lapticul , de mancat nu se atinge de nimik, Gingiile arata mult mai rau ca ieri. Sunt cafenii la extremitatile care inconjoara dintii. La 14 mergem la urgente. Sa vedem ce facem. Bine ca nu are febra, ca bea lapticul si ca e destul de vesela. Acum a adormit de am intrat sa va mai spun de noi. Chiar nu am idee ce se intampla in guritza ei. |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Mariuca, fa-te bine repede, poate ajungi sa iei un cadou de la semineu, caci acusica vine Mosu'. |
|
|