Multumesc mult, Freya. Acolo atat am inteles ?i eu, dar mai departe cum le iau, Dumnezeu stie. Clexane nici nu se mai gase?te... doar fraxiparine ..
|
Buna fetelor. Eu pe timpul sarcinii am avut hipertensiune. De curând am nascut ?i am început sa îl alaptez pe puiut. Când eram însarcinata luam dopegyt ?i vad ca mi au prescris iar. Întrebarea mea este pot sa îl iau in continuare? Stiam ca se secreta in laptele matern. ?i mai am o re?eta pe care nu pot sa deslu?eas ce scrie va ata?ez link cu poza, poate pute?i sa ma ajuta?i ?i pe mine. Doctorii nu m au lamurit deloc. Mi-au dat Re?etele si acasa!! Va multumesc!!!
https://postimg.cc/GT8LBhXb/26aba8ee
|
Anitta76 wrote: Buna. Eu am avut probleme de genul si am luat dopegyt cam de pe la 30s. Nu am ajuns la preclampsie si am nascut la termen. Ceea ce vreau sa spun e ca bebele meu era mai mare cu aprox 1 sapt la toate controalele. La ultimul control avea 3500 si am nascut-o de 3000. Nu stiu daca a avut vreo treaba cu asta, ideea e ca s-a nascut mai mica decat arata ecograful. Eu luam tensiunea la mamaie, cu aparat d-ala batranesc de asculta ea bataile cu stetoscop, sper ca am scris bine. Alea de mana am inteles ca nu sunt prea bune. Si mai mergeam des la CTG. Acum am mai citit ca nici ala nu ar fi prea recomandat...dar dupa razboi...multi viteji....am citit si eu o gramada dupa ce am nascut si parca nu am facut nimic bine in sarcina din ce scria pe net, intr-un fel mai bine ca nu am citit inainte dar in alt fel parca e bine sa fim si putin documentati, insa de la medici! Nu dupa internet. Tu fa ce iti spune medicul, ai incredere in el. Eu nici macar eco la inima nu am facut. Nastere usoara!
Î?i multumesc de raspuns! Tot dopegyt iau ?i eu. Nici eu nu am, nu am proteine in urina ?i nici nu ma umflu. Al meu e mai mic cu o saptamâna. Asa arata mereu calculul acela ecografic.
@Freya, î?i multumesc pentru tot!??
|
Buna. Scuze ca ma bag peste postari. Am 35s de sarcina ?i pana acum nu am avut nicio problema. Am fost la cardiolog din cauza ca simteam extrasistole ?i ce sa vedeti, aveam tensiune 160/100.. nu m am sim?it rau niciodata ?i pana luna aceasta am avut 120/80. Când am aflat ?i mi-a pus diagnostic de hipertensiune, am fost atat de demoralizata, darâmata psihic.. nici acum nu mi-am revenit, ma tot gândesc. A fost totul bine ?i dintr-o data mi a picat cerul in cap. Am fost ?i la gineco, socotitul a spus ca îl îngrijoreaza tensiunea mea, bebe este bine doar ca nu masoara cât trebuie pentru 35s. Iau dopegyt cum mi-a prescris medicul cardiolog. Astept sa scada, îmi iau tensiunea acasa dar aparatul asta e o porcarie. Ma strânge de îmi rupe mana :)) S-a confruntat vreuna cu hipertensiune pe timpul sarcinii? Am Nevoie de orice cuvant bun, încurajator.. m-am Gândit numai la preeclampsie.. daca pate?te bebe ceva daca patim amandoi.. daca nu îmi trece, Daca daca ?i iar daca. am zis sa scriu aici pote cineva ma în?elege. Multumesc!
|
Ce Mai face?i burtici? sunteti bine? Bebeii? Voiam sa va arat burtica mea la 24s, dar nu îmi merge link sa ata?ez cu poza. S au luat câteva experte de burta mea in ultimele zile ?i ?i-au dat cu parerea ca este ba prea micu?a, ba ca nasc un bebe mic, slab. Am luat o ca pe o forma de rautate, cum po?i sa zici lucrurile astea? Indiferent ca ar fi fost burta mica pentru saptamâna aceasta. In fine, de ceva vreme am câteva vise urate, visez numai chestii ciudate, ma trezesc speriata, cu frica sa nu patesc ceva de când sunt însarcinata ma confrunt cu vise tot mai ciudate ?i fara noima. A mai pa?it cineva asa ceva? Am inteles ca e normal, dar macar sa visez odata pe saptamâna ceva bun sau chiar nimic sa ma odihnesc ?i eu cum trebuie.
|
Buna seara burtici’. Am ?i eu o întrebare! Cred ca s-a mai abordat acest subiect pana acum. Am racit. Cel putin asa cred. Ma dor urechile ?i in gat+ tâmple. Am baut ceai cu miere, am facut gargara cu sare. Dar nu stiu ce sa fac cu urechile. Acestea nu îmi trec deloc. ?ti?i ce as putea sa fac? Nu am luat nicio pastila toata sarcina. M-as duce la medicul de familie dar dupa parerea mea nu prea a avut de a face cu gravide. Imediat da medicamente, zinatul e la orindea zilei. ?i sincer, chiar nu as vrea sa merg la medic pentru atat. Nu e grav. Doar ca ma supara durerea in urechi. Multumesc, sarcini ?i na?teri u?oare ?i bebei cât mai sanatosi va doresc!
|
alexioana wrote:Va multumesc ca va ganditi la mine! Am intrat de cateva ori sa vad ce mai faceti si va felicit pe cele care ati nascut, pe cele care v-ati alaturat de curand gravidutelor si celorlalte burtici va doresc bebei sanatosi si la termen. Din pacate, dupa cum v-ati dat si voi seama , dupa o saptamana plina de ecografii si investigatii a trebuit sa fac o intrerupere terapeutica de sarcina la 17 sapt si 2 zile... Diagnosticul fetitei mele a fost holoprozencefalie (bebe a avut forma cea mai severa , adica nu a existat o separare a emisferelor cerebrale , adica creierul a ramas la stadiul embrionar din sapt 5-6 de sarcina) plus inima cu 3 camere si exces de lichid in cutia craniana. Ni s-a spun ca este incompatibila cu viata aceasta malformatie , majoritatea mor in-utero, la nastere sau la cateva zile dupa nastere (cei care au forma aceasta severa) si ca la nastere nu va fi resucitata daca are probleme... Aceasta boala este un accident genetic, o anomalie cromozomiala,in proportie de 70% din cauza trisomiei 13. Rata de recurenta este aproape nula , iar cea de incidenta de 1:16000 (va dati seama ce ghinion sa ai ...) Fizic sunt bine,vindecata...nu pot sa povestesc cum a fost....doar ca am avut 2 sapt grele dupa pt ca imi venise laptele si nu aveam cui sa i-l dau... Psihic sunt nu pot spune inca daca sunt bine... am zile cand plang mult si zile cand nu plang deloc, noptile sunt cele mai grele, la inceput au fost si mai grele pt ca ma trezeam dimineata si inca credeam ca mai am bebe in burtica. Inca ma intreb de ce si o sa ma intreb toata viata...Am momente cand ma simt vinovata desi stiu ca nu ar fi avut nici o sansa dar era a mea... si o sa traiasca mereu in sufletul meu ca fetita mea frumoasa. Mi-am pus poza de profil in amintirea ei ... Medicul m-a sfatuit ca in max 3 luni sa raman din nou insarcinata pt ca am un chist endometriozic si spera sa nu imi puna probleme pe mai departe sau sa creasca f mare si sa fie nevoie de alte "bazaconii"...nu stiu ce-mi rezerva viitorul, nu stiu cand o sa fiu pregatita , nu stiu cum sa ma vindec, sper sa ma ajute Dumnezeu sa fie bine data viitoare ... Nu stiu cand voi mai intra, am vrut doar sa va scriu pt ca ati fost mereu alaturi de mine ,apreciez toate sfaturile voastre! Va imbratiesc si va multumesc!
Pur ?i simplu ma doare sufletul! Îmi pare foarte rau pentru tot ce ?i s-a întâmplat! E crunt! Nu am cuvinte! Nu te descuraja, sunt sigura ca Dumnezeu are planuri frumoase cu tine ?i te va ajuta sa ai tot ce ti-ai dorit! Continua sa speri ?i sa crezi in Dumnezeu! El chiar face minuni! Eu sunt mai credincioasa de fel, pot sa spun ca acest copil pe care îl port in pantece este un dar divin Chiar de la Dumnezeu! Te imbratisez ?i î?i transmit doar gânduri bune ?i frumoase
|
Miha1989 wrote:Mi-au venit rezultatele la utocultura de data asta am dus proba la bioclinica ca mi-a fost mai usor ca este aproape de mine, eu zic ca sunt ok astept si parerea voastra ca pareti mai pricepute ca mine
La Bioclinica am facut ?i eu. Mie mi a ie?it putin ridicat la celule epiteliale scamuase. ?i mi a zis ca s a infectat recipientul probabil.. Acum 2 luni nu aveam asa ceva. Iar acum am. Ma speriasem iniatial ca nu aveam habar ce sunt. Trebuie sa repet.. între timp am fost la medicul de familie ?i a zis ca nu am nimic. Doar sa am grija! numai la clinica asta mi a ie?it aiurea. La valoarea ta la eritrocite, nu e infec?ie. Stai linistita!
|
Adina Mariana wrote:Fetelor stati sa vedeti dupa ce nasteti,plangeti doar cand va uitati la bebe cat este de mic si firav,apoi plangi cand te gandesti cum l-ai purtat in pantece,apoi plangi cand te gandesti cum l-ai nascut si ca tu ai fost instare sa il aduci pe lume,apoi plangi cand incepe si el sa planga ca trebuie sa il schimbi sau sa ii faci baitza,apoi plangi cand mergi cu el sa ii ia sange pt.ultimele analize ca sa puteti iesi din spital,apoi plangi cand ajungi acasa cu el si mai ales daca sotul iti pregateste si ceva surpriza(al meu asa a facut cu baloane,litere cu numele,curatenie,mancare etc)...deci sa nu credeti ca dupa ce nasteti situatia se schimba.Eu una am plans mai mult dupa ce am nascut si nu am avut nici o depresie,pur si simplu am plans si de bucurie si de ingrijorare si ca sunt eu sensibila de fel.Acum mai plang doar cand mergem la vaccin si sotul intra cu el in cabinet ca eu sunt gaina si nu pot in rest m-am mai obisnuit ca nu mai este atat de firav plus ca se mai duc si din hormonei.Tot ce pot sa va spun este ca este un lucru absolut normal si mai bine sa plangeti decat sa tineti in voi si sa se instaleze depresia Va spun si eu o faza din sarcina care e cea pe care mi-o amintesc si o avut un impact mare asupra mea.Ca de ce patul nostru este atat de mare adica 180/200 si ca eu nu mai incap pe langa pat ca de ce nu l-am facut 160 macar si crize.Si am vrut atunci in acel moment sa taie patul si l-am chemat pe socru sa il ajute pe sotul sa il taie.Sotul imi tot explica ca nu putem sa il taiem,cum o sa arate?pana la urma mo potolit ca va cumpara altul in curand acum i-am spus ca atata ii trebuie sa imi schimbe patul
Am ras rau:)))))). Faza cu patul e epica! Vreau sa zic ca ?i eu mi am dat comanda de pat mai mic, al nostru la fel e de 180/200. ?i ca unde am sa pun patu?ul. Sincer, abia astept sa vina patul nou. Pe asta nu l mai suport. Am avut un moment in care plângeam ?i râdeam
|
Am tipat odata la sotul meu sa î?i ridice hainele ?i dupa mi s a parut ca cine stie ce i am putut face. ?i am început sa plâng in hohote am început ?i eu trim 2, sper sa nu mai plâng asa aiurea. Câteodata plâng ca vreau sa fiu copil mic ?i fara griji. ma bucur ca nu sunt doar eu asa! Sarcina usoara, Draga mea
|