mazdravela wrote:Oooo fetelor ce frumos ati nascut !!! mie mi-e o frica de zile mari, eu sunt foarte sensibila la durere si tocmai din cauza asta mi-e groaza... Acum incep parca sa intru intr-o depresie, ma tot gandesc ca s-a terminat viata frumoasa, nu o sa mai pot face nimic, o sa depind de bebe, o sa planga non-stop, o sa ma enervez ca nu pot dormi si colac peste pupaza e ca suntem singuri cuc in Germania, nu tu bunici nu tu nimic... ca macar de eram in Romania o mai pasam la bunici pana ieseam si noi cateva ore undeva la relaxare... cand ma gandesc... gandurile astea sunt mai puternice decat gandul la nastere
Deci te rog frumos sa iti revii repede,iti spun cu mana pe inima ca nu este nimic mai minunat decat un bebe in casa,eu pur si simplu nu stiu cum am putut trai atatia ani fara bebe mic...primele zile la spital e aiurea ca esti obosita tare ,eu asa eram,in 5 zile am dormit 12 ore adunate caci ma uitam la ea cu doarme,plus ca aveam puhoi de lume in vizita de in ultima zi am stins telefonul si i-am zis la al meu ca nu mai vreau sa vad pe nimeni...aveam salonul plin de cadouri si cred ca vreo 20 de buchete de florii :):):)...dupa acasa am inceput sa imi fac programul in functie de ea,doarme 3 ore se trezeste 1 ora papa o schimb o spal si iara face nani si eu am timp sa imi fac lucrurile,cu iesitul la fel,iesim la cumparaturi impreuna pe unde am mai avut treaba,la biserica,la banca la spital peste tot o iau cu mine...eu am parintii aici si foarte multe prietene disponibile sa stea cu ea daca am nevoie dar nu vreau eu,caci ma descurc singura cu toate,ea e pe primul loc si dupaia e mancarea curatenia si restul....jur ca nu as da viata asta pe toate iesirile cu prieteni ,pe toate discotecile si pe toate distractiile din lume...am o viata perfecta din toate punctele de vedere,si asa va fi si a ta,hai ridica-te de la pamant ca nu e loc de ganduri deastea,ai sa vezi cand vine minunea ce frumos va fi!!! te pupacesc
Va multumesc tuturor pentru gandurile frumoase,va pupacesc pe toate si burticile voastre
|
Buna dragele mele,am vazut ca m-ati uitat,eu nu v-am uitat pe voi dar am avut o gramada pe cap...o sa incep prin a va spune ca am nascut pe 23.10.16..
Am avut parte de o nastere divina,de la prima durere de spate pana a iesit melissa a durat aprox 3 ore,mi sa rupt apa la 14 si la ora 20 mi-au indus travaliul caci nu aveam nici o contractie,la ora 23:30 m-au apucat niste dureri de spate usoare,si dupa din ce in ce mai tare,m-am dilatat de la 2 la 10 in 45 de minute,anestezie epidurala nu a mai fost timp sa mi-o faca,caci o asistenta desteapta nu ma credea ca ma doare tare,imi zicea nu te doare ca sa nasti caci tu razi...si cand m-am infipt putin in ea si mi-a pus monitorul sa vada contractiile si ma controlat eram deja de 7 cm si nu a mai avut timp de anestezie caci in alte 5 minute eram de 10...:) doctorul meu a fost prezent in sala de nasteri dar a fost un caz caci era de garda,am avut parte de un inger de moasa care sa purtat ireprosabil,si mama care imi datea apa caci am baut 2 litri de apa in timpul nasteri,si binenteles sugeam rennie si nasteam ca ma ardea pe piept...Melissa a avut 2940 g,si 45 cm,nascuta la 36+4...a primit nota apgar 10 si este un copil divin,mananca si doarme plange foarte rar,sunt o norocoasa jur...plus ca nu am nici o taietura,crapatura am mers pe picioarele mele imediat...a fost o nastere de vis cu un copil minunat,Dumnezeu nu ma uitat cat am suferit eu pe toata perioada sarcini si mi-a dat parte de o nastere usoasra...va pup si va imbratisez cu drag...si ganditi pozitiv,fiti calme caci asta e secretul ,eu am fost zen,cu picioarele pe pamant si am reusit,deci puteti si voi,lasati frica la o parte
PS: am uitat sa va spun,aveam 78 kg inainte de sarcina, am ajuns la 90 si joi cand am iesit din spital m-am intors acasa cu 80 kg iar azi vad ca am 78 iara...alaptez exclusiv san,nu a baut nici o picatura artificial,am lapte din plin,doar ca a facut icter fata si a stat 2 sedinte de cate 24 de ore la lampa,si aproape in fiecare zi ia loat sange sa vada daca i-au scazut valorile la icter ..acum gata a scapat nu mai are nimic..va pup
|
Dragele mele in seara asta mi-am facut oficial bagajul pentru spital maine am ultima vizita oficiala,imi va da ultimele analize de facut....deabea astept sa vad cat a mai crescut printesa mea...va pupacesc
|
anyta88 wrote:Multumesc fetelor!!! Cand ies din operatie va anunt. Deocamdata nu stiu ora! Nastere usoara si Doamne Ajuta sa fie totul bine...te pup si te imbratisez cu drag
|
Korina suntem in aceeasi situatie noi 2,si eu citesc fetele din rom si le invidiez...in italia e altfel,eu de ex de la 12 sapt sunt in maternitate anticipata,adica sarcina cu risc,iau in jur de 16oo€ salar mai mult cu vreo 150 fata de cand lucram 40 de ore pe saptamana cu tot cu sporuei de noapte si duminica la munca...deci salar 100% in maternitate anticipata+la 7 luni se intra in maternitate obligatorie pentru 5 luni pana face bebe 3 luni iar cand are 3 luni poti alege doar daca vrei maternitatea facoltativa pentru 6 luni care e platita cu 30 % din salar dupa astea 6 luni trebuie sa te intorci la munca...faza e ca eu cand am plecat in maternitate am lasat vreo 200 de ore de concediu +ce am mai acumulat acuma si ce o sa acumulez pana in august cand ar trebui sa ma intorc ar fi vreo 500 si ceva de ore impartit la 40 pe saptamana as avea in jur de 3 luni de concediu de odihna...mai ai dreptul sa ceri 1 an sa stai acasa pentru diferite motive,personale ce vrei tu iti pastrezi locul de munca dar nu primesti nici un ban si nici taxe nu se vor plati pentru tine din partea angajatorului..nu este obligat de lege sa iti accepte ,ramane la aprecierea lui daca te lasa sau nu...eu o sa iau tot ce se poate lua chiar si acel an fara plata,imi convine decat sa dau fata la gradinita,asa mica costa in jur de 700 € pe luna gradinita mai devreme de varsta de 2 ani a copilului..va pupacesc
|
Fetelor va rog sa nu mi-o loati in nume de rau,doamne fereste nu am nimic cu nimeni....probabil pentru ca nu am avut contact cu medici in romania deaia reactionez asa...am 10 ani de cand am plecat de acasa,inainte stateam in deva dar acum de 7 ani stau la Bals...nici eu nu as risca viata copilului meu,doar ca nu cred ca te lasa asa acolo,nu ii convine nimanui sa aiba complicatii pe tura lui...vb de doctori,isdi risca meseria si tot ce are...asistentele sunt niste nesimtite...eu va zic ca aici am mers la doctor privat,plateam 70 euro consultatia eco absolut tot,acest doctor este seful sectiei de ginecologie,mai bun ca el in zona nu este,pe cat e de bun si de faimos la privat ma chemat de 3 ori in rest ma chema in spital,desi ar fi putut profita de situatie...am facut pana acuma la 34 de saptamanai aproximativ 20 de ecografii,am vreo 16 seturi de analize facute ,si pana acum am platit 210€ consultatiile,55€ dublul test,92 anestezia epidurala si in jur de vreo 50 € niste analize care nu erau pe lista de gratuite...atat...la spital cand nasc trebuie sa am cu mine doar pijamale si strictul necesar in rest da tot ei,absorbante ,chilotii de unica folosinta,la bebe pampersi si servetele si tie daca nu poti alapta silicon de pus pe san sa suga bebe mai usor daca nu ai sfarcul format,o gramada de conditii jur si e de stat,la clinica privata nu vreau sa-mi imaginez ce oiti fac aici...va pup si va imbratisez cu drag
|
Buna dragele mele,am tot citit zilele astea despre cat platiti voi in romania ca sa nasteti,jur ca mi se ridica parul in cap de nervi la fiecare mesaj care il scrieti cu cati bani trebuie sa dati...mi se pare inadmisibil si inuman asa ceva,pai si daca omu nu isi permite sa plateasca ce se intampla????lasa copilul in ea????eu inca nu pot crede asa ceva,scuzati-ma ca va zic dar toate astea se intampla din cauza mentalitatii unora care s-au invatat asa cu plicul,si au impresia ca daca dau bani merge totul roz...ce fac daca dau bani si pt enspemii de motive apar complicatii? nu garanteaza nimeni ca daca dai bani vei avea o nastere fara dureri fara complicatii sau alte chestii... iara nu inteleg motivul pentru care trebuie sa fie neaparat medicul care te-a monitorizat pe timpul sarcini la nastere,ce face el in plus?in italia si daca ii dai 10000 de euro nu vine nimeni,nu exista asa ceva,daca ai norocul sa se nimereasca de garda in momentul in care nasti e ok,sau daca nu in cazul in care ai complicatii dinainte de nastere nu in momentul ei ti se programeaza cezariana cu medicul tau daca l-ai avut la privat,daca e cezariana de urgenta se face cu ce medic e de garda....va rog sa nu-mi sariti in cap,e pur si simplu parerea mea nu am nimic personal cu nimeni,eu daca as fi fost sa nasc acasa nu dateam 1 leu la nimeni in afara de ceea ce trebuia sa platesc consultatii si altele,si as fi vrut sa le vad ca ma lasa acolo fara sa se uite la mine ca le-as fi adus toata inspectia si garda si televiziunea pe cap...va pupacesc si va imbratisez cu drag
|
Felicitari Mire Doamne ajuta sa fie totul bine,sa stea bebe la caldurica pana la termen si tu sa ai parte de o sarcina de basm,sa te fereasca doamne doamne de starilòe care le am eu...sa te bucuri de sarcina si sa fi mereu cu zambetul pe buze orice situatie vei intampina...te imbratisez cu drag si pup bobita
|
Felicitari Mire si Alexa,va vreau pe oate rand pe rand la burtici...se elibereaza o gramada de locuri in curand!!! Alexa o sa-ti atasez un link sa vezi valoarea de referinta la beta ,eu la ciclu de 27 de zile am facut beta in ziua 29 si am avut 356 si repetat la 48 h mi-a iesit 879...deci la tine e perfect,e idioata doctorita aia ca baga frica in tine inutil...va pupacesc si va astept la gravidute http://www.sitemedical.ro/content/testul-de-sarcin%C4%83-hcg-gonadotropina-corionic%C4%83-uman%C4%83
|
scumpele mele,apropo de hainute...acu vreo 3 luni eram stresata ca nu aveam hainute,aveam asa zise prietene care credeam eu ca imi sunt prietene,care am dat sute si sute de euro pentru haine pt bebei lor cand au fost gravide...plus haine de la mine ca se ingrasasera si sa nu mai strice bani sa le cumpere noi...drept multumire am 33 de saptamani si nici pana in zi de azi nu sa oferit sa-mi zica macar ca imi da din hainute de la fata ei,plus de asta imi zice ''fata da de ce ti-ai cumparat carut ca ti-l vindeam eu pe al meu'' si carutul ei e facut varza si pe deasupra ea la primit nici nu la cumparat...si am vazut pe un grup pe facebook aici la noi in care se fac cadou lucruri care nu le mai folosesti,si scria ca face cadou haine de fetita nou nascut ...am zis ca fac spume la gura...si imi mai si scrie ca i se pare ei sau o cam evit in ultimul timp...imi sta pe limba sa ii zic toate chestile astea in fata,dar nu cred ca o sa ma mai abtin mult... In schimb de la fete care erau cunostinte nici macar prietene foarte apropiate am primit plase intregi de haine,jur am 2 dulapuri pline cu de toate,nu mi-a venit sa cred ,am ramas cu gura cascata ...toate de calitate si bine intretinute,plu aste chestii sterilizator,pompa si electrica si manuala,biberoane,exagerrat de multe am...si mi-au zis ca dupa ce nu mai am nevoie de ele sa le dau cadou la cineva care e nevoias...chiar pot sa zic ca sunt o norocoasa...va pupacesc si va sfatuiesc sa nu stati in baza nimanui,mai bine mai putine lucruri si ale voastre decat sa va scoata ochii cineva sau sa nu vi le dea din suflet...va pupacesc si pacat ca nu suntem mai aproape ca va faceam eu cadou lucruri la bebei
|
|