Profil: GeorgianaB
Despre
Utilizator: GeorgianaB
Nivel: Avansat
Statistici
A intrat: Friday, June 15, 2018
Ultima vizita: Monday, September 27, 2021 11:17 AM
Numarul de postari: 1,353
[0.13% din toate postarile / 0.56 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 15
Postat: Sunday, June 27, 2021 2:27 PM
Diversificarea se alege in func?ie de copil (ce alege) ?i familie(obiceiuri, program, preferin?ele mamei).
Eu am copii diferi?i, Luca a preferat clasic in primul an, Radu ar fi mâncat singur de la început. Eu nu suport ideea de mâncare aruncata ?i joaca cu mâncarea, mâncare in par, pe pere?i, nici timp nu prea am sa curat copil, bucatarie etc La noi ar însemna sa tai din timpul petrecut afara ?i este exclus, eu am o problema cu programul ?i rutina, daca nu ii culc la timp sau ma abat de la program adio somn ?i bun venit nervi ?i agita?ie :)))
Riscul de înec este la ambele tipuri de diversificare.
Luca de la 2 ani jumate a început sa manânce singur ?i nu este musai sa fiu lânga el, se ?terge la gura, î?i duce castronul in chiuveta, fiind diversificat clasic. Cu Radu in schimb îmi ies peri albi, el ar mânca ?i singur daaar, mâncatul lui înseamna sa arunce, sa suga alimentele, sa le puna in par etc dureaza o vesnicie masa inclusiv acum la aproape un an ?i abia ii ajunge mâncarea in gura. In concluzie copilul da tonul mult, eu va doresc sa fie mâncacio?i altfel va ies peri albi.

img

Nascut pe 21.10 la 39s1z cu 3540kg si 53cm
2 ani 1/2. 15kg
Postat: Tuesday, June 22, 2021 10:25 PM
freya1 wrote:
Ellena, bafta Cheek Kiss
Eu am facut un curs de prim-ajutor, dar in practica nu ma vad resuscitand pe nimeni, doamne fereste uff
Saptamana asta fac si cursul de diversificare si apoi sa cumpar scaun si ce o mai fi nevoie
Fetele cu experienta, ati folosit tacamuri NumNum, le plac bebelusilor ?

https://bebeart.ro/lingurite-bebe/pre-lingurite-numnum-r-gootensils-original-colors-22423

Am incercat multe tipurj de lingurite, tacamuri si nu au prezentat un interes deosebit, baiatul cel mare a trecut foarte repede la o lingurita de inox speciala pentru copii. Sunt putine produse care sunt utile in diversificare. Daca vrei sa mergi pe BLW recomand castroanele cu ventuza de la dodoli si de pe site-ul educlass un kit care mie mi s-a parut util in sensul ca mancarea nu mai scapa pe jos.
https://www.educlass.ro/accesorii-hranire/tidy-tot/kit-hranire-baveta-si-tava-curcubeu/

Cat despre resuscitare doamne fereste, este un ghinion teribil sa ajungi in asemenea situatii, insa daca ne informam corect si le oferim copiilor alimente preparate corespunzator nu vor fi probleme. Cu timpul veti vedea cum adevaratele emotii in acest sens apar la varste putin mai mari, eu pe Luca inca incerc sa îl dezvat din a manca si vorbi, rade in acelasi timp…

img

2 ani 1/2. 15kg
Postat: Thursday, June 17, 2021 4:10 PM
freya1 wrote:

Asa si noi, dar dupa 3 luni totul s-a schimbat, nu mai adoarme singur, adormitul dureaza ff mult timp si cu scandal, somnurile scurte peste zi si daca are unul mai lung seara nu ma indur sa il trezesc (deci ne trezim noaptea), cat despre rutina acum totul il agita, de ex baita pt ca ii place fff mult, sau daca "citim" o carticica atunci cand inchid cartea plange... deci nu e chip sa il linistesc

Eu as apela la consultant, am citit multe feedbackuri pozitive. As apela ?i eu la al doilea copil dar ne este foarte greu cu programul întrucât Luca, cel mare, are o perioada agitata cu multe achizi?ii, salturi, ?i nu mai are acela?i program, adoarme greu, târziu, se duce la fratele lui ?i nu are sens sa ne agitam cu consultant. Deci voi cu un singur copil in dotare a?i fi Avantaja?i. Cum ai zis ?i tu, pare sf, dar copiii au nevoie de rutina ?i un program strict, asta le confera in timp lini?te dar ?i cooperare din partea lor. Primul copil a fost la început foarte agitat ?i am tras mult cu somnul, dupa ce i-am facut un program in jur de 3 luni a fost parfum. Acum la al doilea a fost vis in primele 3 luni apoi s-a stricat odata cu regresia de la 4 luni. In patu? doarme in prima parte a nop?ii pana la 1 apoi orice as face se treze?te ?i cere in pat. Noaptea trecuta de la 4 pana la 5 a avut chef de joaca ?i vorba :)) îl în?eleg pentru ca are achizi?ii multe plus ca incearca sa se ridice in picioare.

img

2 ani 1/2. 15kg
Postat: Tuesday, June 1, 2021 2:17 PM
freya1 wrote:
Ellena, cum mai stati cu somnul de noapte ? Noi cred ca putem spune ca suntem in plina regresie, din ora in ora se trezeste si e a treia noapte cand il plimb intre 3:30 si 5 ca sa doarma, ca avea chef de joaca banghead parca nu se mai termina perioada asta
Eu am citit si inainte de nasterea lui despre regresia somnului, dar sincera sa fiu mi se par nerealiste sfaturile, ce atmosfera de somn cu povesti si carticele cand el urla ? Sau cum sa renunt la asocierile de somn cand adoarme doar in sistem, iarasi ar trebui sa il las sa urle ore intregi pale tot am senzatia ca am gresit undeva, dar nu stiu unde
Altfel de vreo 2 sapt e ocupat sa isi prinda picioarele, face asta si cand e la san, si in somn, e ocupat tare Lol e asa haios

Pe lânga regresia somnului ei mai au ?i achizi?ii fapt ce le disturba odihna, peste câteva luni po?i sa ai surpriza sa o ia de-a bu?ilea in pat, sa se ridice in fund in somn, sa bata din palme etc Când sunt in astfel de perioade nu prea ai ce sa le faci. In rest po?i privi obiectiv la ce gre?eli ?i asocieri ai facut, po?i consulta ?i un consultant in somn, au rezultate foarte bune. Sfaturile pe care le vei primi nu vor fi neaparat pe placul tau dar va vor ajuta, amândoi ave?i nevoie de somn. Carticelele nu functioneaza la vârsta asta, sau poate depinde de copil, conteaza foarte mult respectarea unui program normal de somn, cu mesele mai treaca mearga, dar somnul este sfânt.

img

2 ani 1/2. 15kg
Postat: Tuesday, June 1, 2021 2:11 PM
Simmo, eu nu mi-as face mari griji in legatura cu pampersul ?i cu mâncatul singur. Intre 2-3 ani copiii au foarte multe achizi?ii. Luca are acum 2 ani ?i 7 luni, pana la 2 ani ?i câteva luni avea câteva cuvinte clare pe care le pronun?a, in rest multa chineza. Mânca singur daca ii faceam solda?ei. Oli?a nu voia sa o vada. De doua luni vorbe?te in fraze, manânca singur, a început sa ceara sa faca pipi la oli?a. Daca ai bona ?i nu merge in colectivitate este ok sa îl la?i in ritmul sau, tu îl vei încuraja ?i îndruma dar anumite lucruri le va face când va vrea.

img

2 ani 1/2. 15kg
Postat: Monday, May 31, 2021 7:30 PM
Mgeorgiana85 wrote:

Stai sa vezi dupa 2 ani hohot
E normala perioada cu tantrumurile, multa rabdare, trece...

Pe Luca al meu atunci când îl apuca trebuie sa fiu pe faza ?i sa ma feresc. Acum câteva zile era tare obosit sarind peste somnul de prânz, ceva insignifiant l-a deranjat ?i in ciuda explica?iilor mele el a aruncat cu papucul de casa dupa mine :D

img

2 ani 1/2. 15kg
Postat: Monday, May 31, 2021 7:26 PM
IoanaOlo wrote:
Mamici de copilasi mai maricei ma ajuta?i cu un sfat? Bebe din dotare face ce face ?i se tot love?te la cap. Ba aluneca mana de sub el cand e in 4 labe si da de parchet. Azi s-a lovit de usa destul de grav. Era în genunchi în fata usii ?i dadea cu mainile in ea(usa era închisa) i-a alunecat ?i a dat cu arcada si fruntea de u?a. Ce sa mai ?tiu sa fac cu el, ca tot în locuri periculoase trage? Oricum sfat e bine venit. Multumesc

Po?i cumpara, daca nu ai facut deja, sisteme pentru a bloca sertarele, u?ile etc astfel încât sa nu se mai loveasca sau sa î?i prinda mâinile. La primul copil a?a am facut dar a distrus orice sistem, nu au avut via?a lunga. Acum la al doilea nu au ramas protec?ii decât la priza, se mai love?te ?i al meu dar este normal, a?a învata, mai ales daca ii vorbe?ti ?i explici tot ce face, ce este periculos ?i când trebuie sa aiba grija.

img

2 ani 1/2. 15kg
Postat: Sunday, May 30, 2021 1:56 PM
Pentru copiii foarte energici recomand sa petrece?i mult timp afara, macar doua ore pe zi in care sa faca miscare, ii ajuta pe ei, va ajuta si pe voi sa stati la aer.
Dependenta copiilor de parinti mai ales de mame este normala, treptat insa este indicat sa le vorbiti ca unor oameni mari si sa le explicati cand nu puteti sa le acordati atentie 100%, vor marai, vor protesta, dar daca sunteti ferme rezultatele vor fi peste asteptari.

img

2 ani 1/2. 15kg
Postat: Thursday, May 20, 2021 12:36 AM
Droxana wrote:
Voi va lua?i aparat ceva pt diversificare sau face?i clasic? Eu as vrea un aparat ,am vazut ca philips avent 2 în 1 are reviewuri bune dar nu ?tiu ce sa iau..a?tept ?i pareri de la mamici care au trecut de etapele de la inceputLol computerlove

Am acel aparat de la philips 2 in 1 inca de la primul copil. Bineinteles ca poti fierbe legumele si folosi un blender separat dar acest aparat iti salveaza mult timp, legumele se fierb mult mai repede, iar pentru a le mixa nu trebuie decat sa intorci bolul si sa mixezi. Poate fi folosit si a la long pentru functia de blender, eu acum rasnesc la el nuci, seminte etc
O alta alegere inspirata ar fi un multicoocker care poate fi folosit pentru toata familia, Este foarte bun la casa omului, Eu am crockpot care detine si functia de gatit la aburi.

img

2 ani 1/2. 15kg
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 14
Postat: Monday, May 3, 2021 11:47 PM
Zee wrote:
Mamici, oare dupa 2 luni mai e riscul asa mare de deshidratare la copii pe timp de noapte? A dormit Ianis azi noapte 6ore legate si l-am trezit eu sa manance Lol (nu credeam ca o sa ajung la asta). Stiam ca la inceput se recomanda sa aiba cateva mese/noapte sa nu se deshidrateze, dar nu stiu pana la cate luni e valabil.

Nu este obligatoriu sa aiba cateva mese pe noapte cu exceptia primei luni mai ales daca bebelusul are icter si este somnolent, atunci exista risc de deshidratare, altfel m-as bucura ca leaga mai multe ore de somn. Radu de exemplu a dormit bine in primele 3 luni cu o trezire pe noapte, de la 4 luni a inceput sa aiba 2 treziri.
In cazul celor alaptati mamicile ar trebui sa se mulga noaptea pentru a stimula productia de lapte.

img

2 ani 1/2. 15kg