Gazonul
Subiectul anterior · Subiectul urmator
monachris05
Scris: Wednesday, October 11, 2006 6:53 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/28/2006
Da, noi suntem in Melbourne...veniti si voi?! pupici
Maria & Mario
Scris: Wednesday, October 11, 2006 1:29 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Suntem pe drum, ca soare pana in aprilie e .... lucru rar ! tunete toanerele
Ely
Scris: Wednesday, October 11, 2006 2:42 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Frumos gazon ,frumoasa casa dar cu Cristian e si mai frumoasadance .Mami daca vrei iti trimit si eu soare sunny ca vad ca mai este deocamdata la noi.Adevarul este ca ce are mai frumos Portugalia este vremea si bogatia de culori a florilor peste tot intalnesti flori,arbori cu flori dar ce sa te faci ca sunt cam puturosi locuitorii.colors
delfinasa
Scris: Saturday, March 24, 2007 9:05 PM
Nivel

Acum cateva luni au venit astia de la internet si-au schimbat cablul subteran din fata casei. Au acoperit ei frumos, au nivelat la loc, numai c-a ramas o dunga lunga de pamant fara iarba...ieri am facut gropite acolo si-am imprastiat seminte de iarba si vreau sa va intreb daca vor prinde asa, fara sa le acopar cu pamant sau paie, cum am mai vazut?
sousourel
Scris: Saturday, March 24, 2007 9:11 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Nu le imprastie vantul sau pasarile?
delfinasa
Scris: Monday, April 16, 2007 7:12 PM
Nivel

Da, la asta nu m-am gandit alcool...oricum am pus niste pamant deasupra si vad ca unele deja au incoltit...sper sa reparam locurile alea ca se vede cam nasol. Dan a dat deja cu fertilizator pe gazonul din fata acum vreo 2 saptamani si a crescut mai mult decat cel din spate, unde a ramas c-o sa dea, dar cand o sa-si faca timp. Saptamana asta cred c-o sa tunda prima data pe anul asta gazonul, ca dupa ploile astea o sa creasca o iarba maaareee ras. Imi impuiase capul acum ceva timp sa puna gazon deja cumparat, stiti, role cu iarba deja crescuta pe un soi de plasa cu pamant si cand am stat de vorba si a facut calculul cat o sa coste, s-a linistit ras...e foarte frumos, 100% iarba, uniforma, nici o buruiana, e tratat pentru nu stiu cati ani, dar nu e de noi, nici nu stim cat o sa mai stam in casa asta si o investitie serioasa de genul asteia poti s-o faci cand te stabilesti definitiv undeva, ori nu e cazul nostru. Deci l-am cumintit si sta in banca lui cu gazonul ideal sic.
delfinasa
Scris: Wednesday, May 6, 2009 10:28 PM
Nivel

Am o problema dificila! Am gazonul plin de weeds nervi nervi nervi! Nu mi-am dat seama asta toamna sa stropesc cu weed killer -pe barbata-miu nu l-a durut sa-l ingrijeasca asta vara, decat sa-l tunda dupa ce buruienile cresteau si le cadeau semintele banghead- si acum daca dau trebuie sa astept vreo luna si ceva ca sa pot pune iarba...am 2000 mp alcool si portiuni mari numai cu weeds, s-au intins ca ciuma si mi-au killerit iarba rambo!!!...In fata am inceput repararea pe fragmente...smulg balariile, sap, pun seminte, acopar cu putin pamant amestecat cu lime si milorganite (limeul e pentru neutralizare acidica si celalalt e ingrasamant pt iarba)...vad ca merge, dar e munca lui Sisif alcool alcool alcool, o sa renunt si dau cu weed killer ca nu pot sa fac fata la cat gazon e de reparat nervi...ufff, cine ne-o fi pus sa ne luam casa cu atata pamant!!!banghead Mananca bianual o gramada de bani si munca si doar e gazon, nu cine stie ce gradina sau landscape!
t-mihaela
Scris: Wednesday, May 6, 2009 11:07 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Delfinasa, eu nu am asa mult teren dar sa stii ca ma gandesc serios la niste transformari sa aranjez cumva sa am iarb doar portiuni, petice,sa fac niste flower beds din piatra...incerc sa scap de iarba nu prea mult ca si iarba e buna dar m-am saturat cat d egreu se intretine rambo
delfinasa
Scris: Thursday, May 7, 2009 8:01 PM
Nivel

Pe suprafata mica merge sa faci ce zici tu, flower beds, pietricele, pond etc., dar la mine e mult teren cu gazon si trebuie sa fac cumva sa-l redresez...sod-urile sunt foarte frumoase, dar sunt scumpe tare si ies din peisaj...am facut un calcul si trebuie sa bagam cateva sute de $ in seminte, fertilizatori, top soil; de munca nu mai zic...de curiozitate, cat va vine voua apa vara?...noi in mod normal vara suntem pe la suta de $ pe luna pentru ca udam aproape zilnic (e un cost imens, iarna platim maxim 20$/luna pe apa)...si daca nu uzi, moare iarba, cresc buruienile ca-s mai rezistente la seceta si pa gazon.
t-mihaela
Scris: Thursday, May 7, 2009 8:15 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Vai, noi nu avem asa mult consum nu stiu exact dar nu se simte .UIte ca m-ai bagat la idei, ai dreptate ca buruienile sunt rezistente la seceta, cred ca tre sa ud si eu mai mult cred ca de asta de asta imi piere iarba .oare
shirel
Scris: Thursday, May 7, 2009 10:28 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Si la mine iarba arata naspa orcum maine am intalnire cu gradinarul si plus de asta noi suntem in Israel intr-o criza de apa fantastica (nu prea au fost ploi iarna asta si este seceta)asa ca au mai dat si o lege care nu ai voie sa uzi gradina ca te amendeaza .Acum sunt dezbateri in legatura cu asta si vor macar sa ne dea o limitata de apa.Foarte multi si-au scos gazonul si fac gradini decorative fara prea multa bataie de cap!
mie una imi place sa vad gazonul verde si aranjat dar daca nu se poate voi renunta si eu!uff
danab
Scris: Friday, May 8, 2009 4:44 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Delfinasa, pune copacei decorativi, faceti alei, un chiosc, gradina englezeasca / http://www.eastgrove.co.uk/gallery.html

Biroul unde lucrez eu e intr-o casa de prin 1850, are teren in fata cam tot vreo 1500 - 2000 mp, dar au copaci, primavara ies branduse, zambile, narcise, lalele, liliacul, acum infloresc arbustii decorativi, trandafirii. E super! Cine trece ramane mut de frumusete!
delfinasa
Scris: Friday, May 8, 2009 5:18 PM
Nivel

Dana, modelul asta de landscape aici costa mii de $...asa ca sa-ti faci idee de costuri: gazebo-foisorul- e peste 1000$ cel mai ieftin si simplu si ca sa-l facem noi iesim cam la 1/2...cea mai ieftina floare perena e pe la 3-4$ firul...trebuie pamant de flori, ca nu se poate lucra cu cel existent pt nimic...topsoil, cel mai ieftin e 1,5$ pe sac de 10kg...si trebuie o basculanta mare ca sa faci ceva serios...edge-urile sunt si ele scumpe, cea mai ieftina e caramida decorativa 1-2$ buc. daca-mi mintesc bine...pomii sunt de la 15$ -aia mici-in sus...azaleele, tufele de la 10$ una mica, bradutii mici tot de la 10$ bucata...mulchul e mai scump decat pamantul si trebuie tot asa mult...nisipul e ieftin 2-3$ pe sac de 1o-15kg...pietricelele costa si alea vreo 5$ sacul de 10kg...pietroaiele sunt si mai scumpe si nu poti sa iei de nicaieri, ca nu e ca-n tara sa te duci undeva cu truckul sa incarci nisip su pietre pe degeaba...aici nici un mac n-ai voie sa rupi de pe camp, ca violezi proprietatea privata si poti sa ai necazuri mari...so, chiar daca mi-ar placea un asemenea landscape, nu vreau sa bag atatia bani in el, ca-i la fel de pretentios la mentinere ca si iarba, poate mai costisitor...plus ca n-am mai avea unde juca fotbal sic.
danab
Scris: Monday, May 11, 2009 10:58 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
alcool Mai bine pui pomi fructiferi si-ti faci livada si vinzi fructele ras

Ely
Scris: Monday, May 11, 2009 1:15 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
:018: Uite Delfinasa gata solutiaa,fa un teren de bashet cimentuiesti tot ;mai pui si flori,copaci si iarba pe ici pe colo si gataaamajoreta sic pupici Basketball Basketball
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.