Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| taty wrote:Alina mersi mult de sfaturi. Karina nu mai vrea deloc san, am incercat de cateva ori si am pacalit-o putin ieri si alaltaieri, cate 10 minute, dar in rest ma refuza categoric si incepe si sa planga , asa ca tot la bibe ajung. Iar cu sanii nu stiu ce sa fac, pe bune! Mi-e groaza!
Taty de ce nu te mulgi si ii dai laptele de tzitzi cu biberonul? Eu asa fac si fiica-mea le mananca pe amandoua. Plus ca asa stiu si cati ml mananca. |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| taty wrote:Alina mersi mult de sfaturi. Karina nu mai vrea deloc san, am incercat de cateva ori si am pacalit-o putin ieri si alaltaieri, cate 10 minute, dar in rest ma refuza categoric si incepe si sa planga , asa ca tot la bibe ajung. Iar cu sanii nu stiu ce sa fac, pe bune! Mi-e groaza!
Eu una ti-as da alte sfaturi, total invers decat ale Alinei ( scuze, Alina ,imi dau si eu cu parerea)Am trecut si eu prin faza " e mai usor din bibe" dar am avut ajutor aici si cu rabdare si incapatanare am trecut iar la tzitzi.Am ajuns pana acolo incat sa las bebica sa faca foamea dar bibele nu i-am dat.Pacat ca ai pierdut-o de la san...si mai ales pacat ca noi n-avem in tara consultanta in alpatat |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| baiatu meu s-a intarcat singur... are o saptamana de cand nu mai vrea titi... e un lenes...adevarul ca nu mai aveam nici eu laptic..cand imi scoteam daca reuseam sa scot 30 ml eram tare ... voi care ati intararcat..e normal atunci cand te mulgi acuma inca sa iti mai iasa putin laptic??..cam in cat timp ramai fara nici o picatura?... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Taty, dar tu vrei sa nu ii mai dai deloc laptic de=al tau?Penrtu ca kiar daca pitica nu mai pune gura pe san, din motive de puturosenie , tu te mai poti mulge o luna-doua, mai ales ca de acum incolo iti va manca destul de putintel laptic (500-600 ml/zi).
Te poti mulge, stimuland astfel secretia lactata in continuare pana cand vei considera ca nu mai rezisti.Va fi greu, dar poate te va ajuta sa intarzi progresiv, mai ales ca te va consola si gandul ca te-ai kinuit ceva timp cu mulsul.
Eu astfel am prelungit alaptarea la san cu aprox.3 luni.A fost kin % , dar a meritat sa ii mai dau puiului laptic d e-al meu.Apoi, i-am introdus din ce in ce mai mult lapte praf, pana cand am ajuns sa nu ii mai dau deloc lapticul meu.
Trecerea treptata am facut-o de asa natura ca de la 6 musuri pe zi, am ajuns in final la un singur muls/zi, astfel incat sanii sa produca de la sine cat mai putin lapte.Apoi, ma mulgeam o zi a, una ba, apoi la 2,3, zile, o data /saptamana, si uite-asa mi s-a dus lapticul singur fara a face vreo complicatie.
daca esti hotarata sa intarci brusc, medicul de familie iti va prescrie niste pastilute cu ajutorul carora, in maxim 2 zile nu vei mai avea deloc laptic.Pastilutele compensate costa in jur de 500.000 , 2 bucati, care se iau parca una la 12 ore.Eu la momentul respectiv nu mi le-am permis, drept pt.care am "lalait-o"mai mult cu intarcatul.
|
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| mihaela75 wrote:
Eu una ti-as da alte sfaturi, total invers decat ale Alinei
Nu e nicio problema, Mihaela, eu nu am sfatuit-o sa nu-i mai dea san, de altfel asa am si scris, eu incurajez alaptarea Catinca a supt 1 an si 4 luni, Tudor are 1 an si 3 luni si inca suge, deci ... ; era vorba despre faptul ca are deja canale blocate si nu e de joaca deloc. Cunosc destul de bine treaba asta, am intarcat deja un copil si am avut probleme similare si la Tudor. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Nu mai alaptez de 2 zile de cand m-am operat. Am avut laptic muls dar s-a terminat si de azi fata e exclusiv pe formula De azi le-am cerut sa imi intrerupa morfina, asa ca sper sa pot alapta din nou intr- o zi sau doua. NUmai ca am dureri mari de la taietura, sa vad cum ma descurc. Deocamdata ma mulg si mi-e asa ciuda ca arunc asa mult laptic.... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Eu nu vreau sa intarc si vreau sa mai bea si lapticul meu. Azi iar am pacalit-o cu tati vreo 5-7 minute doar...dar nici bibe nu a vrut. Asa fac Stele, ma mulg si ii dau sa bea , dar ma chinui sa scot 60-70 ml. O fi bine atat? Eu i-am facut proba suptului saptamana trecuta si nu manca la fiecare masa decat60-80ml si foarte rar 100ml, si din cauza asta i-am dat supliment. Stiu ca sunteti bine intentionate cu sfaturile si va multumesc si mai stiu ca nu e de glumit cu asta. Azi dupa ce a supt putin , mi-a disparut si galma care o aveam la sanul drept, dar acum iar a aparut si ma apuc de muls.
|
|
| Laura&Alfonso wrote:baiatu meu s-a intarcat singur... are o saptamana de cand nu mai vrea titi... e un lenes...adevarul ca nu mai aveam nici eu laptic..cand imi scoteam daca reuseam sa scot 30 ml eram tare ... voi care ati intararcat..e normal atunci cand te mulgi acuma inca sa iti mai iasa putin laptic??..cam in cat timp ramai fara nici o picatura?...
Laura eu nu raman fara laptic, doar Karina nu mai vrea sa suga.Cand ma mulg nu scot mai mult de 60 ml si ma si doare sa ma mulg. |
|
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| taty wrote:Laura eu nu raman fara laptic, doar Karina nu mai vrea sa suga.Cand ma mulg nu scot mai mult de 60 ml si ma si doare sa ma mulg. mie mi se pare un calvar sa te mulgi tot timpul...si nici nu scoti mare lucru..eu zic sa treci pe lapte praf,daca nu mai incearca sa-i dai direct san..oricum e fata mare multi pupici |
|
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Taty,si eu am trecut cu Sara prin etapa asta in urma cu vreo doua saptamini,adica exact la virsta pe care o are Karinuta ta acum! Sara nu a mai vrut deloc sa suga,plingea,se zbatea ,se indoia ca un arc cind o puneam in pozitita de alaptat,isi intorcea capul in toate partile doar ca sa nu ii pot baga sinul in gurita sa-i dau citeva picaturi A fost cumplit!Am continuat sa scot laptic prin masaj si sa-i dau in bibe,chiar daca nu erau decit 60 ml,il amestecam cu cerealele sau cu formula!Dar nu am abandonat,pentru ca vreau sa o alaptez cit mai mult,indiferent ce eforturi va trebui sa fac pentru asta. Am schimbat initial pozitia de alaptat,nu o mai tineam la sin,o lasam pe pat si ma aplecam eu ca sa-i ajunga sinul in gura,ma durea spatele ingrozitor din cauza pozitiei,imi amortea cite un picior...dar am reusit! De vreo cinci zile,Sara suge iar la titi,cine stie pina cind,dar batalia asta am cistigat-o eu! Nu pot decit sa-ti urez succes,mai ales daca itit doresti sa ala ptezi!
|
|
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| miri_haluca wrote:Taty,si eu am trecut cu Sara prin etapa asta in urma cu vreo doua saptamini,adica exact la virsta pe care o are Karinuta ta acum! Sara nu a mai vrut deloc sa suga,plingea,se zbatea ,se indoia ca un arc cind o puneam in pozitita de alaptat,isi intorcea capul in toate partile doar ca sa nu ii pot baga sinul in gurita sa-i dau citeva picaturi A fost cumplit!Am continuat sa scot laptic prin masaj si sa-i dau in bibe,chiar daca nu erau decit 60 ml,il amestecam cu cerealele sau cu formula!Dar nu am abandonat,pentru ca vreau sa o alaptez cit mai mult,indiferent ce eforturi va trebui sa fac pentru asta. Am schimbat initial pozitia de alaptat,nu o mai tineam la sin,o lasam pe pat si ma aplecam eu ca sa-i ajunga sinul in gura,ma durea spatele ingrozitor din cauza pozitiei,imi amortea cite un picior...dar am reusit! De vreo cinci zile,Sara suge iar la titi,cine stie pina cind,dar batalia asta am cistigat-o eu! Nu pot decit sa-ti urez succes,mai ales daca itit doresti sa ala ptezi!
ii dau dreptate |
|
| Miri, exact asa face si Karina isi intoarce caputul cand vede tatzi, se zbate, tipa , zici ca o pisc cu ceara si nu vrea sa suga ! Cand ii e foame o mai pacalesc dar vreo 5 minute, ca apoi nu cred ca mai vine asa mult si oboseste. O sa incerc in continuare sa ii dau tatzi in orice "pozitie" si o sa ma mulg pana raman fara laptic.
Miraa, iti dai seama ca am trecut-o pe lapte praf, tocmai d-aia nu mai vrea sa suga san. Stiu ca e fata mare si ca e greu sa ma mulg, dar...nu ma las batuta. Va multumesc pentru sfaturi. |
|
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Taty,eu cred ca treceti printr-o "toana de printesa mofturoasa" ,dar sper sa dureze cit mai putin ca e al naibii de greu sa ai laptic iar bebe sa prefere biberonul! |
|
| Sper din suflet sa fie asa! Mie imi spui ca imi vine mereu sa plang cand vad ca prefera bibe in loc de sanul masii! |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| Laura&Alfonso wrote:baiatu meu s-a intarcat singur... are o saptamana de cand nu mai vrea titi... e un lenes...adevarul ca nu mai aveam nici eu laptic..cand imi scoteam daca reuseam sa scot 30 ml eram tare ... voi care ati intararcat..e normal atunci cand te mulgi acuma inca sa iti mai iasa putin laptic??..cam in cat timp ramai fara nici o picatura?...
imi poate raspunde si mie careva... ...ca nu am rabdare pana pe 12 iunie cand tre sa merg la ginecoloc ca sa imi spuna ca e normal sau nu ....[ |
|
|