Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Alex ma molfaia in fiecare dimineata iar cand ii dadeam biberonul nu-mi manca decat jumatate...asa incat azi dimineata, a intarcat balaia! Dar o chestie pozitiva...mi-a mancat tot biberonul de lapte facut. Am trecut la Milumil 3 si-i place. Intrebarea mea este...laptele care ramane in san, ala asa putin...ce se intampla cu el? Pot face ganglioni mai tarziu? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Si eu vreau sa stiu ca nici eu nu ma am mult laptic si tzitzi nu serveste decat ca suzeta. Doarme cu ea in gura |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Leut, din cate stiu, daca nu mai ai mult lapte, secretia lactata se va diminua treptat fara sa iei un tratament...se vor umple, intr-adevar, sanii tare in primele zile, dar probabil ca daca mulgi putin sa eliberezi tensiunea, pe urma vor sti ei sa nu mai produca ca pana acum...e dificila si etapa asta a intarcatului...dar Alexandra nu mai vrea deloc san, nici macar dimineata sau seara? ca si la noi astea au ramas mesele mai consistente, in timpul zilei doar cand adoarme vrea tzitzi, in rest isi ia singura biberonul cu ceai/apa si bea, daca vreau s-o pun la san ma respinge. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Eu am ajuns azi la concluzia ca trebuie sa-i bag supliment, dar nu cred ca pot intarca... e prea atasat. Cum reactioneaza pitica, accepta sa se "desparta" definitiv de tzitzi? |
|
| Delfinasa, Alexandra nu se omora nici inainte cu sanul...oricum manca adormita caci altfel radea la mine si nu faceam nimic...cred ca nici nu stia de unde venea laptele! Oricum, pana la patru luni am hranit-o exclusiv la san, apoi i-am introdus supliment ca acum sa terminam productia. Eu sunt multumita de cum au decurs lucrurile...
Sousourel, asa cum i-am spuc si Delfinasei, Alex n-are nici o treaba... Se pare ca pana acum nu mi s-au umflat sanii, sun putintel mai mari, dar nu ma deranjeaza. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu cand am renuntat la alaptat, aveam lapte dar era o apa chioara, si secretia lactata s-a diminuat de la sine incet incet, pana a disparut definitv. Mai simteam ca venea cat o picatura cam pe la orele cand venea ora de masa, sau cand plangea Briana de foame, dar din cate imi amintesc, intr-o saptamana cel mult doua a disparut definitv, dupa intarcare. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Leut, felicitari pentru cat ai putut s-o hranesti pe Alexuta si succes in continuare cu bibe! Mie mi-e un pic teama de vremea intarcarii. Stiu ca se apropie si ca e normala...Cand era mai mic Raz, am incercat de 3 ori sa-i dau praf si de fiecare data a vomitat in jet, astfel incat acum mi-e teama sa mai incerc. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Eu la Alice nu am stiut exact cum se procedeaza si pur si simplu nu i-am mai dat (pentru ca o desteapta de dr mi-a spus ca laptele meu nu e bun, ca altfel aveam gramada). La inceput ma dureau sanii si ma mai mulgeam cate putin, dar dupa ceva timp nu au mai produs. Nu stiu daca am procedat bine |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu am procedat in felul urmator cand am intarcat: am redus mulsul lapticului de la de 3 ori pe zi, la de 2 ori pe zi cateva zile, apoi doar un singur muls in 24 de ore.Mi se intareau sanii nevoie mare, dar fara dureri sau febra, ceea ce insemna ca nu e nici o problema.Apoi, de la 24 de ore am crescut pauza intre mulsuri la 28 si tot asa din 4 in 4 ore.Tot procesul de intarcare a durat cam 2 saptamani, dar laptic am mai avut in sani pana pe la vreo 10 luni, dar numai cate un strop, la baie.
Pentru a intarca usor si fara dureri sau bataie de cap, puteti opta pentru Dostinex sau Brocriptina.Ambele reduc tensiunea din sani, produc greata si usoare ameteli.Sau puteti reduce consumul de likide, consumati ceva usturoi zilnic, puteti lua laxative.
Tratamentul cu Dostinex dureaza 2 zile, se ia jumatate de pastiluta la 12 ore.2 pastile costau 1.000.000 dar pot fi date si cu compensare de 50%.Eu nu am recurs la acest medicament din cauza pretului si din cauza faptului ca acele greturi imi puteau accentua starea de rau deja existenta din cauza dikineziei biliare. |
|
| Da...bine de stiut Stele dar vezi tu...au nu am nici o problema, asta si pentru faptul ca, zic eu, am intarcat-o cu voia ei...stia ea ca nu are ce sa mai manace...A...si inca ceva...imi vine un sutien pe care il purtam inainte de sarcina! Eu nu m-am mai muls din parca din luna IV asa incat acum cred ca am intarcat in mod natural! Multumim de informatii! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| leut wrote:Da...bine de stiut Stele dar vezi tu...au nu am nici o problema, asta si pentru faptul ca, zic eu, am intarcat-o cu voia ei...stia ea ca nu are ce sa mai manace...A...si inca ceva...imi vine un sutien pe care il purtam inainte de sarcina! Eu nu m-am mai muls din parca din luna IV asa incat acum cred ca am intarcat in mod natural! Multumim de informatii!
Sa va fie de bine, Leut !Eu ma gandisem ca poate informatiile despre intarcare mai folosesc si altcuiva la un moment dat ! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Fetelor, Karinuta mea nu mai vrea san de cand am inceput sa-i dau supliment pentru ca nu lua in greutate. Cred ca am facut o greseala dandu-i biberon! Nu stiu ce sa fac, sanii ma dor foarte rau, si la sanul drept mi-a aparut o galma. Ma mulg cu pompa doar o data pe zi, o fi bine? Voi cum ati procedat? Eu lapte mai am , dar Karina e putoroasa si nu mai vrea tati deloc, pt ca e mai usor din bibe. Sunt asa de suparata! As fi vrut sa-i dau tati pana la 1 an cel putin! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| taty wrote:Fetelor, Karinuta mea nu mai vrea san de cand am inceput sa-i dau supliment pentru ca nu lua in greutate. Cred ca am facut o greseala dandu-i biberon! Nu stiu ce sa fac, sanii ma dor foarte rau, si la sanul drept mi-a aparut o galma. Ma mulg cu pompa doar o data pe zi, o fi bine? Voi cum ati procedat? Eu lapte mai am , dar Karina e putoroasa si nu mai vrea tati deloc, pt ca e mai usor din bibe. Sunt asa de suparata! As fi vrut sa-i dau tati pana la 1 an cel putin!
Auzi, taty, vezi ca nu e de glumit cu lapticul si cu sanii plini, ce e cu "galma" aia cum ii spui tu? Nu-i da biberon, nimic altceva si ai sa vezi ca va suge. Ai mare grija si nu lasa sanii sa se umpli atat de mult. Daca te hotarasti sa o intarci, trebuie obligatoriu sa iei medicamente. Pana atunci, ai mare grija. Sanatate maxima.
P.S. comprese cu gheata la sanul cu probleme si lasa pompa, toate sunt niste porcarii, stoarce-te singura, e mult mai usor si mai eficient, daca faci febra trebuie sa intarci imediat. Daca mai vrei sa stii ceva, ma gasesti pe PM. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Alina mersi mult de sfaturi. Karina nu mai vrea deloc san, am incercat de cateva ori si am pacalit-o putin ieri si alaltaieri, cate 10 minute, dar in rest ma refuza categoric si incepe si sa planga , asa ca tot la bibe ajung. Iar cu sanii nu stiu ce sa fac, pe bune! Mi-e groaza! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Mai, tu auzi ce iti spun? Intarc-o si gata. Vorbeste cu medicul tau ginecolog si vezi ce iti da. Eu stiam de Sintofolin, nu stiu sigur daca cu S sau X. Injectii. Pune-ti mereu comprese reci, gheata la sani si stoarce-te. Toate astea pot duce la mastita, nu vreau sa te sperii, ci doar sa intelegi ca nu e de joaca. |
|
|