Ganduri, pilde, invataturi...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
madanuta
Scris: Wednesday, January 11, 2012 2:45 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/26/2007
Dragele mele, mi-am propus pentru anul 2012, sa va scriu, pe cat posibil, in fiecare zi, cate ceva pentru sufletul vostru si al meu in acelasi timp. Voi aduna ganduri, pilde, povestioare inchipuite sau reale din care sa culegem invataturi si , cine stie, poate unele din noi vom simti chiar ca avem nevoie in acel moment de cateva cuvinte de suflet. Chiar daca voi cita si anumite versete bibilice, le voi cauta cu multa atentie, pentru a nu ataca in vreun fel sau altul credinta vreuneia dintre noi.

"Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune" - Geneza 1.31

Un om sedea sub un nuc plin de nuci. S-a uitat în sus la pom si la batjocorit pe Dumnezeu. “Cred ca pâna la urma nu esti foarte destept. Ai facut un pom urias ca sa tina niste nuci micute, si ai facut o planta plapânda ca sa tina niste pepeni uriasi. Pom mare, nuci mici; planta mica, pepeni mari. Se pare ca nu ai un simt al proportiei prea dezvoltat ”.

Chiar atunci o nuca mica a cazut din pom si l-a lovit în cap. Atunci omul s-a oprit si a murmurat: „ Multumesc, Doamne, ca nu a fost pepene!"
miriam
Scris: Wednesday, January 11, 2012 4:04 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
ras este haioasa povestioara, dar cu talc!
marivic
Scris: Wednesday, January 11, 2012 5:26 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Tare haioasa povestirea!newclap newclap newclap Si are substrat,.....Buna pilda!newclap newclap
shirel
Scris: Wednesday, January 11, 2012 7:25 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Super topic Madanutza!Este exact ceea ce scriu si eu la jurnalul meu "Ganduri pentru fiecare zi" newclap newclap newclap
Frumoasa pilda cu nuca!ras M-ai asteptam si altele,sunt sigura ca voi vizita mult pe aici!
oanamaria
Scris: Wednesday, January 11, 2012 7:49 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Mada ce-am mai ras !Si ma bucur si sper ca zilnic sau foarte desc sa ne scrii aici cate ceva.
Si la Shirel citesc cu mare placere si drag fiecare gand si am invatat multe !
madanuta
Scris: Wednesday, January 11, 2012 8:30 PM
Nivel

Fetelor, ma bucur ca va incanta ideea mea. M-am gandit sa nu fiu "egoista". Doar eu sa citesc in fiecare dimineata si sa nu va impartasesc si voua ce citesc???pupici
Shirel, m-am gandit la jurnalul tau, si la ce titlu sa-i pun astuia sa nu fie identic cu al tau. Ne comletam ...eu oricum cam plagiez, ca nu am eu ganduri filosofice, dar sa culeg de la altii ma pricep bine...ras
Va pup, va doresc o noapte buna si va astept si maine!!!computerlove

App de povestioara de azi - ceva legat oarecum de ea - O vrabie face un gainat pe camasa unui prieten , la care el se uita in sus si zice : Doamne, multumesc ca vaca nu zboara!!!hohot hohot hohot (e real)
clalina
Scris: Thursday, January 12, 2012 12:11 AM
Nivel

Inregistrat: 10/25/2010
madanuta wrote:

App de povestioara de azi - ceva legat oarecum de ea - O vrabie face un gainat pe camasa unui prieten , la care el se uita in sus si zice : Doamne, multumesc ca vaca nu zboara!!!hohot hohot hohot (e real)

hohot hohot hohot hohot hohot hohot hohot hohot hohot hohot super tare!cool

mi-a placut mult pilda, abia astept sa citesc si altele!pupici
bereea
Scris: Thursday, January 12, 2012 8:23 AM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
Cumpatarea
La un intelept veni odata un prieten al sau cam birfitor si il intreba:
"-De ce oare Dumnezeu l-a facut pe om cu doua urechi si numai cu o gura?"
"-Ca sa auda mai mult si sa vorbeasca mai putin", ii raspunse inteleptul.

madanuta
Scris: Thursday, January 12, 2012 8:42 AM
Nivel

Bereea, multumim! Cate probleme nici n-ar fi existat daca am fi vorbit mai putin...pupici
O, si ce ideea mi-ai dat, imi schimb povestioara pentru astazi si pun ceva care are legatura cu ce ai scris tu,

"Pune, Doamne, o straja înaintea gurii mele si pazeste usa buzelor mele!" Psalmi 141:3

Decalogul tacerii
1. Taci, daca nu ai de spus ceva valoros!
2. Taci, atunci când ai vorbit destul!
3. Taci, pâna când î?i vine rândul sa vorbesti!
4. Taci, atunci când esti provocat!
5. Taci, când esti nervos si iritabil!
6. Taci, când intri în biserica, pentru ca Dumnezeu sa-ti poata vorbi!
7. Taci, când pleci de la biserica, pentru ca Duhul Sfânt sa poata imprima in mintea ta lucrurile pe care le-ai auzit!
8. Taci, când esti ispitit sa barfesti!
9. Taci, când esti ispitit sa critici!
10. Taci, cât sa ai timp sa gândesti înainte de a vorbi.
oanamaria
Scris: Thursday, January 12, 2012 9:48 AM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2009
Eiii!Ar trebui sa -mi insusesc si eu cateva din decalogul tacerii !bravo
bereea
Scris: Thursday, January 12, 2012 9:50 AM
Nivel

Inregistrat: 3/29/2007
adevarat newclap newclap
verusca
Scris: Thursday, January 12, 2012 1:50 PM
Nivel

Inregistrat: 6/11/2010
Madanuta, sa-ti fie binecuvantata aceasta initiativa de suflet, nu ca a lui Shirel ar fi mai prejos, prin asta demonstrati ca nu sunteti egoiste si vreti sa impartasiti si cu alte persoane ceea ce va impresioneaza si impulsioneaza pe voi.....va puppupici
madanuta
Scris: Friday, January 13, 2012 7:33 AM
Nivel

"Sa nu te iei dupa multime ca sa faci rau!" Exodul 23:2

" Un grup de oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute si in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane. Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos. Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o lasau sa urce. Dupa mai mult timp nici o maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor. Atunci oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta. Primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta. Dupa cateva batai nici un membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicelui. O a treia a fost schimbata si lucrurile s-au repetat. In final, si ultimile doua maimute au fost schimbate. Oamenii de stiinta au ramas cu cinci maimute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane. Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce ii bateau pe cei care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost "Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa aici!"
Care lucruri pe care le faci in acest moment in viata ta iti sunt utile cu adevarat? Si pentru care dintre ele ai motive solide sa le faci? Cate din lucrurile pe care le faci si despre care ai pareri si convingeri, sunt invatate, copiate de la parinti, profesori, prieteni? Care te ajuta sa evoluezi? Care te impiedica sa cresti? Ce s-ar intampla, daca nu le-ai mai face? Ce crezi despre tine, in general? De unde si cum ti-ai format aceste convingeri si cat sunt de adevarate?

Va doresc o zi buna!
ilioara
Scris: Friday, January 13, 2012 7:52 AM
Nivel

Inregistrat: 1/5/2009
madanuta citesc imvataturile tale dar si gandurile lui shirel cu mult interespupici imi plac mult,mult angel angel angella asta cu maimutele chiar nu ma gandisem niciodatade fapt la ce copiem de la parintii si profesori dar si prieteniangel bounce bounce bounce
madanuta
Scris: Saturday, January 14, 2012 7:20 AM
Nivel

Buna dimineata!

Omul a soptit: Doamne vorbeste-mi!
Si o ciocârlie a început sa cânte, dar omul nu a auzit.
Asa ca omul a strigat: Doamne, vorbeste-mi!
Si bubuitul tunetului a rasunat de la o margine a cerului la cealalta, dar omul nu a ascultat.
Omul a privit în jurul sau si a spus: Dumnezeule, da-mi voie sa Te vad!
Si o stea a stralucit scânteietoare, dar omul nu a observat-o.
Si omul a strigat: Doamne, arata-mi o minune!
Si o viata s-a nascut, dar omul nu a stiut.
Asa ca omul a strigat în disperare: Doamne, atinge-ma ca sa stiu ca esti aici!
La care Dumnezeu s-a aplecat si l-a atins pe om. Insa omul a dat cu mâna alungând fluturele, si si-a vazut mai departe de drum.

Nu lasa sa-ti scape vreo binecuvântare, numai fiindca nu o primesti in felul in care o astepti.

Sa aveti o zi plina de bucurii!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.