Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Exista Dumnezeu de Octavian Paler
Un barbat a mers la frizer sa se tunda. În timp ce frizerul îl tundea pe client, cei doi au început o conversatie interesanta despre diverse subiecte. În cele din urma au ajuns sa vorbeasca despre Dumnezeu, iar frizerul a spus: "Nu cred ca Dumnezeu exista." "De ce spui asta?" a întrebat clientul. "Trebuie doar sa iesi pe strada si sa vezi ca Dumnezeu nu exista. Spune-mi, daca Dumnezeu ar exista, ar mai fi atâtia oameni bolnavi? Ar mai fi copii abandonati? Daca Dumnezeu ar exista, n-ar mai fi suferinta si durere. Nu-mi pot imagina cum ar fi sa iubesti un Dumnezeu care permite sa se întâmple asemenea lucruri." Clientul s-a gândit pentru un moment, dar nu a raspuns, pentru ca nu voia sa înceapa o discutie în contradictoriu. În scurt timp, frizerul a terminat de tuns si clientul a plecat mai departe. Imediat ce a iesit din frizerie a vazut însa pe strada un om neîngrijit, cu parul lung si murdar. Parea un om sarman. Clientul s-a întors la frizer si i-a spus: "Stii ceva? Frizerii nu exista!" "Cum poti spune asta?" a întrebat frizerul nedumerit. "Eu sunt aici si sunt un frizer. Si tocmai te-am aranjat!" "Nu e asa!" a spus clientul. "Frizerii nu exista pentru ca daca ar exista nu ar mai fi oameni cu par lung si neîngrijit, ca omul de afara." "Dar frizerii exista! Ceea ce se întâmpla e ca oamenii nu vin la mine." "Exact!" a spus clientul plin de încântare."Asta e ideea! Si Dumnezeu exista! Ceea ce se întâmpla este ca oamenii nu merg la El si nu Îl cauta. De aceea exista atâta durere si suferinta în lume." |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/5/2009 Mesaje: 1230
| Frumos si foarte interesant!Multumesc,Bereea!
|
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Da, am vrut sa spun reamintire. Exprimarea este uneori o piedica ... |
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Un rotar care nu este rotar
Într-o zi, un ofiter zise în fata plutonului sau: -„Sa iasa afara rotarii!” Iesira înainte câtiva soldati si ofiterul a început a-i întreba pe fiecare unde a învatat rotaria si cât se pricep. Ajunse Ia un soldat, pe care îl întreba: -„Si tu esti rotar, baiete?” -„Eu nu sunt rotar…” -„Atunci de ce-ai iesit?” Soldatul i-a raspuns: -„Pe mine ma cheama Rotaru, dar n-am fost rotar în viata mea.”
Asa e si cu multi crestini din ziua de azi: îsi zic crestini, dar nu-s crestini, dupa cum nu era rotar acel soldat, pe care, totusi, îl chema Rotaru.
|
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Regele si taranul voios
Un rege din vechime trecu odata pe ogorul unui taran care muncea voios. Regele îl întreba: -„Cât câstigi?” Omul îi spuse o suma mica. -„Si-ti ajunge atât?” -„Nici nu-mi trebuie tot. Ci cu o treime platesc datoriile, iar pe alta o pun cu dobânda…” Mirat, regele îi zise: -„Cum asa?” -„Bine: o treime o dau parintilor care m-au crescut, iar pe cealalta o strâng pentru copii, si numai o treime o folosesc pentru mine”. Regele s-a bucurat de raspunsul omului si l-a mal întrebat: -„Cine te-a învatat aceasta?” Omul raspunse: -„Bunul Dumnezeu…” Regele a strâns mâna muncitorului, îndemnându-l sa nu paraseasca niciodata un asemenea bun obicei.
|