Fuste tricotate
Subiectul anterior · Subiectul urmator
KALE
Scris: Wednesday, February 23, 2011 7:23 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/21/2010
Timea, vezi a in dreapta mai sunt oarece filmulete care e pot lamuri. In principiu, dupa cat vad, fusta este inceputa pe vertical. Trebuie sa masori cat de lunga vrei sa fie si incepi pe acl numar de ochiuri. Se face cate o banda dreapta (egala de la un cap la altul), apoi stabilesti cat de larga ai vrea s-o faci, si atunci imparti numatoul totl de ochiuri in cate reprize vei face randurile scurte.(5-6 reprize sau mai multe daca vrei sa fie mai larga)
Ex. sa zicem ca fusta ta are pe lungime 100 de ochiuri. Faci 10 randuri de la cap la cap, apoi de la marginea de jos, faci 20 r, te intorci, apoi 40, te introci, 60, te ntorci, 80, te intorci, 100. Cand ajungi la 100 iar faci randurile intregi (10). Si repetai chestia asta pana te cuprinde. In modelul tau, ridici ochiuri in talie pentru a face bantita .
Sper ca te descurci!pupici
timea
Scris: Thursday, February 24, 2011 5:21 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/2/2010
:) aproape ca si in exemplu va fi
Am luat azi fir si ma apuc cu 90 ochiuri, am calculat 6 felii, dar inca nu m-am decis cat de "mari" (adanci si cat de late )sa fie feliile
sper ca voi avea spor
toate cele bune
duchess292004
Scris: Thursday, February 24, 2011 6:12 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2010
Timea, din ce fir vrei sa faci fusta?
timea
Scris: Thursday, February 24, 2011 6:21 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2010
Bella de la Red Heart sau nu e ok ?Eu m-am luat dupa culoare uff
duchess292004
Scris: Thursday, February 24, 2011 6:25 PM
Nivel

Inregistrat: 10/22/2010
nu, nu sunt eu in masura sa spun daca e ok sau nu, am intrebat doar de curiozitate. eu nu am lucrat pana acum fusta sau rochie, insa stiu ca firul tb sa fie un pic mai tare, sa nu se lase, eventual pus un fir de ata de papiota. bella nu stiu cum e, n-am lucrat . doamnele mai experimentate decat mine stiu mai bine! sic
carla
Scris: Sunday, March 6, 2011 8:45 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Pe mine m-a innebunit fusta in carouri,Andrushka e minunata cea pe care ai facut-o,nu ma las pana n-o fac si eu ca numai la ea ma gandesc
andrushka
Scris: Sunday, March 6, 2011 9:19 AM
Nivel

Inregistrat: 1/9/2011
Carla,nu este greu deloc modelul ,doar pare complicat ,iar cand iti place ,ai spor mai mare.
carla
Scris: Sunday, March 6, 2011 9:50 AM
Nivel

andrushka wrote:
Carla,nu este greu deloc modelul ,doar pare complicat ,iar cand iti place ,ai spor mai mare.
Am facut primul romb,daca am nevoie de ajutor te intrebpupici
andrushka
Scris: Sunday, March 6, 2011 10:50 AM
Nivel

Cu mare placere!

Incepi cu romburile din cel de al doilea rand de la poale?
carla
Scris: Sunday, March 6, 2011 10:56 AM
Nivel

andrushka wrote:
Cu mare placere!

Incepi cu romburile din cel de al doilea rand de la poale?
ma bagi in ceata.Am facut primul romb dupa indicatii.Atat,mai departe n-am citit.Se incepe invers,cu al doilea rand?.
andrushka
Scris: Sunday, March 6, 2011 12:44 PM
Nivel

Da ,da ,daca te uiti pe schema vei vedea cum sunt numerotate romburile si primele se fac cele din al doilea rand de la poale(le faci pe toate 8 separat)apoi se fac cele din primul rand de la poale ridicand ochi din cele 8 romburi.Dupa ce ai terminat cele doua randuri de la poale,abia de aici incepi sa lucrezi fusta de jos in sus,ridicand ochi iarasi din cel de al doilea rand (pe shema se vede ca cele doua randuri de romburi de jos sunt separate tocmai pentru a ne da seama ca se incepe in alt sens).Te poti uita si la pozele postate de mine ,este o imagine incare aveam cele doua randuri de jos si am inceput unul din al treilea rand si daca citesti documentatia,iti dai seama cum trebuie facuta,este foarte bine explicata.
Pentru tine cred ca marimea cea mica este buna (cea cu 45 de ochiuri care trebuie sa aiba 10cm o latura)
carla
Scris: Sunday, March 6, 2011 9:07 PM
Nivel

Multumescpupici ma faci si sa rad cu masura cea micahohotnu sunt asa slabuta .Incepusem cu cea mare initial dar apoi am inceput masura cea mica pentru ca am ales un fir mai gros.Sunt foarte curajoasa acum la inceput sper s-o fac pentru ca vreau 2,una gri-negru si una pe nuante de maro
PS.Stai pe aproapecomputerlove
andrushka
Scris: Sunday, March 6, 2011 9:22 PM
Nivel

carla wrote:
Multumescpupici ma faci si sa rad cu masura cea micahohotnu sunt asa slabuta .Incepusem cu cea mare initial dar apoi am inceput masura cea mica pentru ca am ales un fir mai gros.Sunt foarte curajoasa acum la inceput sper s-o fac pentru ca vreau 2,una gri-negru si una pe nuante de maro
PS.Stai pe aproapecomputerlove

Fusta care am facut-o eu este facuta marimea cea mare, cu 49 de ochi, si latura rombului de 11,5 cm.Am lucrat-o cu farfale subtire pus in doua fire si fusta mi-a iesit marimea 42-44 si cred ca merge si la marimea 46 un pic mai fix.Pe tine te-am vazut la tinuta de 8 martie si apreciez eu ca arati de cel mult marimea 40(asa se vede pe monitor).Arati ffff.bine!pupici pupici pupici
ilinca
Scris: Friday, March 11, 2011 7:30 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 3/11/2011
Buna !Sunt noua pe aici ,dar va urmaresc de mult timp.Faceti niste lucruri minunate.Imi place fusta facuta de Andrushka si as vrea si eu sa o fac.
carla
Scris: Friday, March 11, 2011 7:57 PM
Nivel

andrushka wrote:

Fusta care am facut-o eu este facuta marimea cea mare, cu 49 de ochi, si latura rombului de 11,5 cm.Am lucrat-o cu farfale subtire pus in doua fire si fusta mi-a iesit marimea 42-44 si cred ca merge si la marimea 46 un pic mai fix.Pe tine te-am vazut la tinuta de 8 martie si apreciez eu ca arati de cel mult marimea 40(asa se vede pe monitor).Arati ffff.bine!pupici pupici pupici
Multumescpupici m-ai ghicit bine,port cam 40 .Sper sa termin fusta abia inceputa s-o pot purta iarna viitoare,desi colegele ma bat la cap ca am fuste prea lungisic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.