Furtul masinii / din masina - cum evitam?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Thursday, March 23, 2006 12:25 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 36610
Un vehicul cu motor este un obiect destul de costisitor, si, de asemenea unul care a devenit indispensabil multor oameni. De aceea trebuie sa va preocupe pe cat de mult posibil protejarea acestuia. Hotii de masini sunt extrem de bine organizati, putand fura o masina in cateva secunde. Pentru a evita sa cadeti prada hotilor de masini trebuie sa urmati cativa pasi importanti.

In primul rand nu este bine sa va lasati masina intr-un loc intunecos sau abandonat. Daca ramaneti acasa peste noapte asigurati-va ca ati parcat masina in garaj.

Este bine sa inchideti masina, geamurile cat si compartimentele dinauntrul masini chiar daca sunteti plecat doar pentru cateva secunde. Indreptati cauciucurile catre bordura si blocati volanul. Activati alarma sau sistemul antifurt in caz ca dispuneti de acesta.


Aceste masuri de precautie ar trebui luate chiar si in cazul in care masina este in garaj. De asemenea inchideti orice acces in garaj precum si usa principala. Cand sunteti acasa nu lasati cheile la vedere sau intr-un loc usor de gasit. Nu lasati documentele masinii in vehicul. Verificati in mod regulat daca le aveti in masina. Niciodata sa nu lasati cheia de rezerva in masina.

Prevenirea furtului din masini
Nu lasati lucruri de valoare in interiorul masinii. De exemplu: mobil, poseta, aparat digital sau pormoneu. Lucrurile care le poti lasa in masina nu ar trebui lasate la vedere ci incuiate in torpedou sau in spatii de depozitare. Ca si in cele prezentate mai sus, este foarte important sa nu uitati documentele masinii si cheia de rezerva inauntrul masinii.


Furtul efectiv al unei masini
Trebuie sa fiti foarte atenti in momentul in care sunteti implicat intr-un accident de masina minor. Aacesta poate fi simulat. Daca suspectati ca ceva nu este in regula este bine sa nu iesiti din masina. Deschideti usor geamul pentru a putea auzi si a va face auzita de catre cealalta persoana.
Ramaneti in alerta si verificati daca nu sunteti urmarit sau daca exista vehicule suspicioase in jurul locuintei. Nu va impotriviti daca sunteti atacat. Oricat ar costa masina oricum nu e mai scumpa decat viata dumneavoastra.
In cazul unui furt politia are nevoie de o descriere in detaliu al masinii pentru a exista sanse de recuperare.

sursa: StiriAuto
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.