Fursecuri
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mami_de_gemeni
Scris: Sunday, July 15, 2012 11:28 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
M-am tot uitat pe acest sub forum in cautarea unui topic dedicat fursecurilor, dar nu am gasit.
Daca este creat unul, am sa rog ulterior moderatorii sa il mute.

Vineri am facut pentru a doua oara fursecuri fragede cu pudra de roscove renuntand sa le mai inmoi in ciocolata alba , datorita copiilor care se fac "ca purcei la gura si pe maini".

FURSECURI FRAGEDE CU CIOCOLATA
Ingrediente:
250 gr margarina (pt prajituri)
125 gr zahar
150 gr amidon alimentar
250 gr faina
150 gr ciocolata(cu lapte, alba sau amaruie)
2 plicuri zahar valinat
1 ou intreg
3 galbenusuri
2 lingurite de ulei

Mod de preparare:
- intr-un vas inalt punem margarina, zaharul si zaharul vaniliat si le frecam bine de tot pana se topeste zaharul.
- se adauga apoi treptat oul si galbenurile;
- in acest moment in functie de preferinta fiecaruia se pot adauga 2-3 lingurite de pudra de roscove (sau cacao).
- faina se amesteca impreuna cu amidonul si se cerne inainte de folosire si se adauga peste compozitia de margarina.
- cuptorul se pregateste inainte la termperatura de 200 grade
- pe tava unsa si tapetata cu hartie de copt asezam cu ajutorul spritzului coronite (cerculete - eu am folosit capacelul cu 8 varfuri de stea la spritz) si dam la copt pentru 12-15 minute.
- dupa ce sau copt se lasa la racit apoi se intrduc pe jumatate in glazura pregatita dupa preferinte.
- Glazura se face topind la bain marine ciocolata impreuna cu cele 2 lingurite de ulei.
kmn
Scris: Monday, July 16, 2012 7:05 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2010
ce bine arata fursecurile tale, miahaelanewclap
oanamaria
Scris: Monday, July 16, 2012 12:27 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Arata delicios !
kmn
Scris: Tuesday, July 17, 2012 9:12 PM
Nivel

am facut si eu azi fursecurile acestea, sunt delicioooooase dar...
am respectat intru totul cantitatile, cu singura deosebire ca am folosit unt 82% grasime in loc de margarina si mi-a iesit un aluat destul de vartos care nu a mers prin sprit, le-am copt pana la urma punandu-le in tava cu lingura, aspectul lasa de dorit dar gustul este fermecatorras
Mami_de_gemeni
Scris: Wednesday, July 18, 2012 8:47 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Untul a fost moale? Eu am facut 1 singura data cu unt si nu mi s-a parut destul de vartos. Chichita tine de cat timp freci untul cu zaharul.pupici
kmn
Scris: Wednesday, July 18, 2012 9:24 AM
Nivel

da, mihaela...untul a fost super moale si am frecat bine bine....se topise zaharul de tot, nu m-am grabit mai ales ca aveam in cuptor niste saratele si a trebuit sa astept pana le-am terminat si abia apoi am pus fursecurile....deci, nu cred ca e de la unt....mie nu imi place margarina si nu o mai consum de cativa ani buni .....
Anelise
Scris: Tuesday, December 17, 2013 6:47 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Am facut aseara Cookies cu ciocolata! Chef
Doamne, iti vine sa mananci si sa mananci si sa mananci... essen Cu siguranta mai fac!!! Super! cool

Sursa
Eileen
Scris: Tuesday, December 17, 2013 8:32 AM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2013
Anelise , au iesit cu totul altfel fata de pozele din reteta . Ai respectat intocmai reteta ? La aspect au iesit aproape ca o reteta care o mai faceam eu cu ulei .
Vreau si eu unul bineinteles , nu ma las nici de data asta essen essen
Cheek Kiss

Mie mi-ar placea sa-mi iasa asa ceva : http://www.lauraadamache.ro/2010/02/chocolate-crinkles.html
Anelise
Scris: Tuesday, December 17, 2013 2:24 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Eileen, da, am respectat reteta, doar ca probabil untul meu a fost de vina... alcool A iesit aluatul moale si atunci ele s-au aplatizat si mai tare in cuptor, dar gustul e... wow!!! essen
Reteta postata de tine am vrut si eu sa o incerc mai demult, dar nu am facut-o inca... Sa-mi spui tu cum sunt si daca ies! pupici
Eileen
Scris: Tuesday, December 17, 2013 3:29 PM
Nivel

Inregistrat: 1/16/2013
Daca am sa o fac , am sa iti spun , deocamdata nu mai am nimic pe lista , si cum nu fac Craciunul acasa , tai tot de pe lista ras santa
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.