|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| M-am tot uitat pe acest sub forum in cautarea unui topic dedicat fursecurilor, dar nu am gasit. Daca este creat unul, am sa rog ulterior moderatorii sa il mute.
Vineri am facut pentru a doua oara fursecuri fragede cu pudra de roscove renuntand sa le mai inmoi in ciocolata alba , datorita copiilor care se fac "ca purcei la gura si pe maini".
FURSECURI FRAGEDE CU CIOCOLATA Ingrediente: 250 gr margarina (pt prajituri) 125 gr zahar 150 gr amidon alimentar 250 gr faina 150 gr ciocolata(cu lapte, alba sau amaruie) 2 plicuri zahar valinat 1 ou intreg 3 galbenusuri 2 lingurite de ulei
Mod de preparare: - intr-un vas inalt punem margarina, zaharul si zaharul vaniliat si le frecam bine de tot pana se topeste zaharul. - se adauga apoi treptat oul si galbenurile; - in acest moment in functie de preferinta fiecaruia se pot adauga 2-3 lingurite de pudra de roscove (sau cacao). - faina se amesteca impreuna cu amidonul si se cerne inainte de folosire si se adauga peste compozitia de margarina. - cuptorul se pregateste inainte la termperatura de 200 grade - pe tava unsa si tapetata cu hartie de copt asezam cu ajutorul spritzului coronite (cerculete - eu am folosit capacelul cu 8 varfuri de stea la spritz) si dam la copt pentru 12-15 minute. - dupa ce sau copt se lasa la racit apoi se intrduc pe jumatate in glazura pregatita dupa preferinte. - Glazura se face topind la bain marine ciocolata impreuna cu cele 2 lingurite de ulei.
 |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/21/2010 Mesaje: 2506
| ce bine arata fursecurile tale, miahaela |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Arata delicios ! |

| am facut si eu azi fursecurile acestea, sunt delicioooooase dar... am respectat intru totul cantitatile, cu singura deosebire ca am folosit unt 82% grasime in loc de margarina si mi-a iesit un aluat destul de vartos care nu a mers prin sprit, le-am copt pana la urma punandu-le in tava cu lingura, aspectul lasa de dorit dar gustul este fermecator |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Untul a fost moale? Eu am facut 1 singura data cu unt si nu mi s-a parut destul de vartos. Chichita tine de cat timp freci untul cu zaharul. |

| da, mihaela...untul a fost super moale si am frecat bine bine....se topise zaharul de tot, nu m-am grabit mai ales ca aveam in cuptor niste saratele si a trebuit sa astept pana le-am terminat si abia apoi am pus fursecurile....deci, nu cred ca e de la unt....mie nu imi place margarina si nu o mai consum de cativa ani buni ..... |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Am facut aseara Cookies cu ciocolata! Doamne, iti vine sa mananci si sa mananci si sa mananci... Cu siguranta mai fac!!! Super!
Sursa |

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Anelise , au iesit cu totul altfel fata de pozele din reteta . Ai respectat intocmai reteta ? La aspect au iesit aproape ca o reteta care o mai faceam eu cu ulei . Vreau si eu unul bineinteles , nu ma las nici de data asta
Mie mi-ar placea sa-mi iasa asa ceva : http://www.lauraadamache.ro/2010/02/chocolate-crinkles.html |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Eileen, da, am respectat reteta, doar ca probabil untul meu a fost de vina... A iesit aluatul moale si atunci ele s-au aplatizat si mai tare in cuptor, dar gustul e... wow!!! Reteta postata de tine am vrut si eu sa o incerc mai demult, dar nu am facut-o inca... Sa-mi spui tu cum sunt si daca ies! |
|

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Daca am sa o fac , am sa iti spun , deocamdata nu mai am nimic pe lista , si cum nu fac Craciunul acasa , tai tot de pe lista |
|
|