Fulare- esarfe crosetate
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, October 10, 2006 7:20 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Asta e foarte simpatic

Stii cumva si cum se face?

Anaida
Scris: Tuesday, October 10, 2006 8:01 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Am gasit eu modelul facut in partea de sus a unei bluze...aici este explicatia, o sa incerc si eu sa vad daca imi reuseste:
Anaida
Scris: Tuesday, October 10, 2006 8:12 AM
Nivel

Tocmai am terminat si eu de lucrat un fular...foarte simplu, pt incepatoare este excelent (se lucreaza numai punct lenes).

Merge cu pijamaua, nu?ras
misha
Scris: Tuesday, October 10, 2006 8:15 AM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Da, merge, Anaidasic ...cum se face punctul lenes?
Anaida
Scris: Tuesday, October 10, 2006 8:17 AM
Nivel

Adica numai pe fata.
Secretul consta in faptul ca, dupa fiecare ochi, se creste, iar la randul urmator se da drumul de pe andrea la ochiul crescut, dar se creste din nou, astfel lucrul capata lejeritate, ca si cum as lucra cu andrele foarte groase (am lucrat cu andrele nr 5.5).
AdrianaC
Scris: Tuesday, October 10, 2006 8:19 AM

Ahaaaa ! Ce smecherie !!! Pe asta nu o stiam ! Chiar vroiam sa te intreb cu ce andrele ai lucrat hohot
Anaida
Scris: Tuesday, October 10, 2006 8:21 AM
Nivel

Da, se lucreaza foarte rapid...ieri dimineata l-am inceput si, daca nu as fi gresit (ca am pus pe prea multe ochiuri si mi-a iesit lat cat o paturaras ), aseara era gata....pupici
AdrianaC
Scris: Tuesday, October 10, 2006 8:22 AM

misha wrote:
Da, merge, Anaidasic ...cum se face punctul lenes?

Misha, vezi la coltul pasionatilor de tricotat, PUNCT LENES
AdrianaC
Scris: Tuesday, October 10, 2006 8:24 AM

Anaida wrote:
Adica numai pe fata.
Secretul consta in faptul ca, dupa fiecare ochi, se creste, iar la randul urmator se da drumul de pe andrea la ochiul crescut, dar se creste din nou, astfel lucrul capata lejeritate, ca si cum as lucra cu andrele foarte groase (am lucrat cu andrele nr 5.5).

Totusi, cred ca era mai simplu daca lucrai direct cu andrele foarte groase. La voi care e cel mai mare numar la andrele pe care il puteti gasi?

Eu nu am gasit pana acum mai mare de 5.5 banghead
Anaida
Scris: Tuesday, October 10, 2006 8:27 AM
Nivel

Si eu tot 5.5 am gasit cel mai mare numar...dar sa stii ca e foarte simplu cum am lucrat...ma si vad cu doi pari in mana, impletind de zorhohot
misha
Scris: Tuesday, October 10, 2006 8:51 AM
Nivel

Anaida,Adriana, va multumesc...dar nu m-am lamurit cu Secretul consta in faptul ca, dupa fiecare ochi, se creste, iar la randul urmator se da drumul de pe andrea la ochiul crescut...cum adica creste si dau drumul la ochi de pe andrea?fool iertati-ma, dar nu prea am imaginatie in domeniu...
Anaida
Scris: Tuesday, October 10, 2006 8:57 AM
Nivel

Hai, ca e simplu, lucrezi un ochi, dai firul dupa andrea (ca si cand ai creste) si tot asa pana la sfarsitul randului. Pe randul celalalt, dai drumul ochiului crescut (ca altfel ti se dubleaza numarul de ochiuri) dar dai din nou firul dupa andrea, ca si cum ai creste, apoi il lucrezi pe cal care a fost lucrat si pe randul anterior...vei vedea cum lucrul se "labarteaza", dar pe masura ce lucrezi se uniformizeaza. Sper sa fi inteles, daca nu, o sa incerc sa fac un filmulet.
Anaida
Scris: Tuesday, October 10, 2006 9:08 AM
Nivel

Acum am observat ca am postat unde nu trebuie...fularul meu e tricotat, nu crosetatalcool
misha
Scris: Tuesday, October 10, 2006 9:19 AM
Nivel

Anaida wrote:
Hai, ca e simplu, lucrezi un ochi, dai firul dupa andrea (ca si cand ai creste) si tot asa pana la sfarsitul randului. Pe randul celalalt, dai drumul ochiului crescut (ca altfel ti se dubleaza numarul de ochiuri) dar dai din nou firul dupa andrea, ca si cum ai creste, apoi il lucrezi pe cal care a fost lucrat si pe randul anterior...vei vedea cum lucrul se "labarteaza", dar pe masura ce lucrezi se uniformizeaza. Sper sa fi inteles, daca nu, o sa incerc sa fac un filmulet.

iarta-ma dar tot nu intelegrascred ca un filmulet mi-ar fi de ajutor sic ...dar cand ai tu timp, nu te deranja...
lori16ro
Scris: Tuesday, October 10, 2006 9:33 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
am lucrat si eu asa ceva si e de f mare efect
lucrezi 1 ochi pe fata, inmultesti cu firul dat pe andrea, lucrezi 1 ochi pe fata, inmultesti..... termini cu ochi lucrat - ochiurile s-au dublat
rindul urmator

lucrezi 1 ochi pe fata iar ochiul care a fost inmultit ii dai drumul de pe andrea ca si cum l-ai scapa fara sa -l lucrezi, ochi lucrat, dai drumul la ochi si tot asa......ochiurile ajung la cite ai pus initial

eu mai faceam 2 rinduri pr fata normal ca sa fixez lucru si apoi iar faceam ochiuri mari......am sa atasaez si eu o poza cu salul meu

acest model se lucreaza cu fir gros, eventual 2 fire , unul gros si unul bucle sau cu puf......ca sa se vada bine ochiurile mari
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.