Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Asta e foarte simpatic
Stii cumva si cum se face?
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Am gasit eu modelul facut in partea de sus a unei bluze...aici este explicatia, o sa incerc si eu sa vad daca imi reuseste:
|
|
| Tocmai am terminat si eu de lucrat un fular...foarte simplu, pt incepatoare este excelent (se lucreaza numai punct lenes).
Merge cu pijamaua, nu? |
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Da, merge, Anaida ...cum se face punctul lenes? |
|
| Adica numai pe fata. Secretul consta in faptul ca, dupa fiecare ochi, se creste, iar la randul urmator se da drumul de pe andrea la ochiul crescut, dar se creste din nou, astfel lucrul capata lejeritate, ca si cum as lucra cu andrele foarte groase (am lucrat cu andrele nr 5.5). |
|
| Ahaaaa ! Ce smecherie !!! Pe asta nu o stiam ! Chiar vroiam sa te intreb cu ce andrele ai lucrat |
|
| Da, se lucreaza foarte rapid...ieri dimineata l-am inceput si, daca nu as fi gresit (ca am pus pe prea multe ochiuri si mi-a iesit lat cat o patura ), aseara era gata.... |
|
| misha wrote:Da, merge, Anaida ...cum se face punctul lenes?
Misha, vezi la coltul pasionatilor de tricotat, PUNCT LENES |
|
| Anaida wrote:Adica numai pe fata. Secretul consta in faptul ca, dupa fiecare ochi, se creste, iar la randul urmator se da drumul de pe andrea la ochiul crescut, dar se creste din nou, astfel lucrul capata lejeritate, ca si cum as lucra cu andrele foarte groase (am lucrat cu andrele nr 5.5).
Totusi, cred ca era mai simplu daca lucrai direct cu andrele foarte groase. La voi care e cel mai mare numar la andrele pe care il puteti gasi?
Eu nu am gasit pana acum mai mare de 5.5 |
|
| Si eu tot 5.5 am gasit cel mai mare numar...dar sa stii ca e foarte simplu cum am lucrat...ma si vad cu doi pari in mana, impletind de zor |
|
| Anaida,Adriana, va multumesc...dar nu m-am lamurit cu Secretul consta in faptul ca, dupa fiecare ochi, se creste, iar la randul urmator se da drumul de pe andrea la ochiul crescut...cum adica creste si dau drumul la ochi de pe andrea? iertati-ma, dar nu prea am imaginatie in domeniu... |
|
| Hai, ca e simplu, lucrezi un ochi, dai firul dupa andrea (ca si cand ai creste) si tot asa pana la sfarsitul randului. Pe randul celalalt, dai drumul ochiului crescut (ca altfel ti se dubleaza numarul de ochiuri) dar dai din nou firul dupa andrea, ca si cum ai creste, apoi il lucrezi pe cal care a fost lucrat si pe randul anterior...vei vedea cum lucrul se "labarteaza", dar pe masura ce lucrezi se uniformizeaza. Sper sa fi inteles, daca nu, o sa incerc sa fac un filmulet. |
|
| Acum am observat ca am postat unde nu trebuie...fularul meu e tricotat, nu crosetat |
|
| Anaida wrote:Hai, ca e simplu, lucrezi un ochi, dai firul dupa andrea (ca si cand ai creste) si tot asa pana la sfarsitul randului. Pe randul celalalt, dai drumul ochiului crescut (ca altfel ti se dubleaza numarul de ochiuri) dar dai din nou firul dupa andrea, ca si cum ai creste, apoi il lucrezi pe cal care a fost lucrat si pe randul anterior...vei vedea cum lucrul se "labarteaza", dar pe masura ce lucrezi se uniformizeaza. Sper sa fi inteles, daca nu, o sa incerc sa fac un filmulet.
iarta-ma dar tot nu intelegcred ca un filmulet mi-ar fi de ajutor ...dar cand ai tu timp, nu te deranja... |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| am lucrat si eu asa ceva si e de f mare efect lucrezi 1 ochi pe fata, inmultesti cu firul dat pe andrea, lucrezi 1 ochi pe fata, inmultesti..... termini cu ochi lucrat - ochiurile s-au dublat rindul urmator
lucrezi 1 ochi pe fata iar ochiul care a fost inmultit ii dai drumul de pe andrea ca si cum l-ai scapa fara sa -l lucrezi, ochi lucrat, dai drumul la ochi si tot asa......ochiurile ajung la cite ai pus initial
eu mai faceam 2 rinduri pr fata normal ca sa fixez lucru si apoi iar faceam ochiuri mari......am sa atasaez si eu o poza cu salul meu
acest model se lucreaza cu fir gros, eventual 2 fire , unul gros si unul bucle sau cu puf......ca sa se vada bine ochiurile mari |
|
|