Frica de intuneric
Subiectul anterior · Subiectul urmator
CacaMaka
Scris: Sunday, October 17, 2010 7:24 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Wow Am un copil caruia ii e frica de intuneri si nu se uita la Scooby doo si e in clasa a 4a. Ce ma fac???
ingerash
Scris: Sunday, October 17, 2010 7:32 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Posibil sa se fi speriat de ceva,ceva la speriat.Evita sa-l lasi sa vizioneze emisiuni,filme cu violenta in timpul zilei,iar noaptea sa-i lasi o veioza aprinsa,ajuta-l sa depaseasca aceasta frica.Mult succes.
shirel
Scris: Sunday, October 17, 2010 7:57 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Sunt multi copii care l-a varsta asta se tem de intuneric ,o simpla veioza mica ar rezolva problema pana mai tarziu si o explicatie despre soare si luna cum se face noapte cum se inopteaza.
Noi nu am avut niciodata astfel de probleme ,ei stiu ca la intuneric ne pupam si asta le place tare ,iubesc intunericul fiindca este pentru ei ceva pozitiv ,ceva normal si ceva linistitor ,si o muzica care-i place il poate ajuta,o haina de a voastra de a va simti aproape sau pur si simplu o rugaciune cu ingerasi care-l pazasc va ajuta pe parcurs!Succes.
danab
Scris: Monday, October 18, 2010 8:47 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
roxanik
Scris: Wednesday, December 22, 2010 8:15 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/11/2010
Explica-i ca nu are motiv sa se teama, poti sa ii pui o veioza(cum au zis si fetele), noi avem una care reflecteaza pe pereti pestisori, iar fetele mele sunt incantate si dorm cu placere singure. Nu il lasa sa joace jocuri in care este violenta, filme de groaza, filme cu violenta. Initial, copilului trebuie sa ii explici ca trebuie sa doarma singur, pentru ca e mult mai bine pentru el sa aiba camera lui proprie in care sa-si tina lucrurile, sa stea... Apoi sa vezi cum sta treaba cu intunericul. De fiecare data cand ii este frica, spune-i sa rosteasca o rugaciune, gen: "Inger, Ingerasul meu", "Tatal nostru", etc., si sa ii zici ca astfel Dumnezeu si ingerasul ii va fi mereu aproape. Un maimotoi de plus gen un ursulet, o mamimuta, un iepuras ar fi o solutie ca sa il faca pe copil sa doarma singur. Plus veioza, care ajuta mult, insa cu timpul o sa vezi ca baiatul tau va renunta singur la ea, pentru ca atunci cand invinge frica de intuneric n-o sa mai aiba rost sa o folositi.
Iar tu trebuie sa il iei cu incetul, sa fii calma cu el, si pentru inceput ar fi o solutie sa il adormi si sa pleci din pat, si astfel se va obisnui. Eu asa am procedat cu fetele mele, si a mers. Multa bafta!
monique
Scris: Wednesday, December 22, 2010 11:20 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
CacaMaka?!? hohot hohot hohot mda.... sugestiv nume...
roxanik
Scris: Thursday, December 23, 2010 11:08 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/11/2010
Ancutel
Scris: Friday, December 24, 2010 5:28 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/11/2010
Copii mei se tem de intuneric mai ales Ana!Incepe a urla ..vai vai!!Mihai se teme de intuneric dar mai putin!
monique
Scris: Saturday, December 25, 2010 10:01 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.