|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Frica de dentist este deja un subiect foarte discutat. De ce? pentru ca majoritatea dintre noi am fost traumatizati de mirosul de dentist, zgomotul scos din cabinet si medicii dentisti din trecut cand nu iti faceau nimic altceva decat iti trageau de un dinte cariat pana lesinai pe scaun sau iti scoteau un nerv din masea pe viu. M-am incadrat in aceasta categorie mult timp dar in final a trebuit sa imi inving teama pt ca riscam sa imi pierd si restul de masele ramase ceea ce nu prea mi-a convenit pt ca mai aveam doar 3 . Asa ca m-am pus pe cautat clinici.In timp ce cautam si ma uitam pe situri, deja ma lua durerea de stomac si parca simteam mirosul de dentist deja. pana cand dintr-o prostie am intrat pe un site(www.artimplant.ro) in care am crezut ca e in casa lui Gigi Becali. Tipla de cabinet!!! Luxul de pe pamant de nici nu iti venea sa crezi ca acolo e cabinet stomatologic.Am zis ca daca ma duc acolo va trebui sa imi vand un rinichi sa imi pun o plomba si in ras m-am uitat la preturi. Mirare mare - preturi super bune! Am zis sa incerc sa ma duc sa arunc un ochi pe acolo sa vad ce imi prezic ei. M-am dus si ghiciti ce? Va dau cuvantul ca nici nu mi-am dat seama ca suntla dentist, nu miroase decat a parfum- zici ca esti la muzeu, nimic de acolo nu iti lasa impresia de dentist! Super Tare! Si ce aparatura au... Asa.... revenind, am fost preluat de un medic ``Attila`` offff... care m-a facut sa uit si de mama fricii pt ca ma uitam la el ca la televizor . Bun tare...,(daca ma intelegeti) calm, vorbeste foarte frumos, zambeste, are o tona de rabdare si... uite asa mi-a insurubat 2 implante( peste o saptamana de la prima vizia) de care si acum ma indoiesc ca mi le-a pus( pt ca nu am simtit nici macar mana lui in gura mea dar ce sa mai zic de 2 implanturi puse). Deci concluzia mea este ca primul pas ca sa scapi de frica este sa te duci intr-un loc in care nimic din jurul tau nu iti da fiori si in care dentistul este profesionist si cu MULTA RABDARE. Eu din fericire am iesit sin categorie oamenilor cu frica de dentist si am intrat in categoria ''abia astept sa ma mai duc pe acolo''
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Offff....si ce imi mai miroase mie a reclama.... |

Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| praslea_cel_voinic wrote:Offff....si ce imi mai miroase mie a reclama....
Exact la asta ma gandeam si eu... |

|
|
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/15/2009 Mesaje: 453
| si mie imi e frica de dentist, de un an nu mi-a mai reparat nimic, dar tot imi e frica sa merg la control. primesc scrisoare acasa sa imi aminteasca sa merg la control, si ma duc, mai cu greu asa, al meu sot suna si face programare pt amandoi si ma taraie pana acolo, zic 'Doamne ajuta!' dupa ce am plecat acasa si ma gandesc ca peste 6 luni o iau de la capat. si ce repede trec 6 luni! am avut plombe puse in Romania. mi le-a scos toate si mi-a pus noi, deja ma stresa gandul ca mereu gaseste sa imi faca cate ceva sa imi mai ia niste bani. de un an am liniste si inca 6 luni stau linistita, abia ce am fost la control. imi e frica de anestezie. si mai bine imi lucreaza fara anastezie, si doctorita se mira de ce imi e teama de injectie, pt ca ea consideara ca sa iti lucreze fara anestezie doare mai rau. nu stie ea nimic. cine il poate uita pe badaranul de.......... care se purta ca un miner si de fiecare data lesinam cand mergeam la el la cabinet. si peste toate imi era si vecin, il mai vedeam si in timpul liber si mi se zburlea parul pe mine. Doamne ajuta ca nu mai merg la el si ca mai exista si un alt gen de dentisti. si chiar si asa ma duc cu groaza la dentist! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Nu stiu cum sa abordez problema cu Alexia. Cat am fost la sigilari, era ok, fara frica. Intre timp au aparut si cariute pe care a refuzat sa le plombeze si, desi am fost consecventa si am tot dus-o in speranta ca va capata curaj, uite ca ne aflam in situatia in care au inceput durerile... cariile sunt din ce in ce mai mari iar ea e absolut terifiata cand e vorba de dentist desi nu a fost traumatizata niciodata. De vreo 2 sapt. mergem o data la 2 zile si, desi imi promite de fiecare data ca va sta la plombat, pe scaun nu-si poate controla frica - desi doamna la care mergem noi e foaaaarte rabdatoare si incearca sa o determine in fel si chip sa colaboreze. Nu stiu cum sa procedez, ca in felul asta mergem din rau in mai rau. Si nici sa o fortez nu pot... |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| da,cunoastem problema. Lara a fost curajoasa la dentist cand a fost vorba sa i se lucreze partea de sus,acolo a stat la injectii si la plombat,jos n-a prins anestezicul,dr a refuzat sa-i dea mai mult decat doza potrivita varstei ei,a durut-o si acum mai du-o daca poti. Mihaita a avut 2,una i s-a plombat,n-a simtit deloc,la a doua,fiind mai adanca,l-a durut,asa ca nici el nu vrea sa mai auda de dentist. vreau sa-i duc la un cabinet unde le face alt fel de anestezie,inhaleaza un fel de gaz,s-ar parea ca metoda asta ii relaxeaza,sa vad cand reusesc sa le fac programare si cat de cooperanti vor fi... |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Kali, la noi nici un dentist pediatru nu lucreaza la copii fara laughing gas. Fac si anestezie locala, dar si gaz din asta. Eu am intrat in argumente acum 2 ani cu unii ca nu vroiam sa-i lucreze niste carii invizibile Karinei cu gaz din asta ca fii-mea e obisnuita de la 2 ani cu dentistii de 2 ori/an, e cuminte si era de-ajuns anestezia locala, plus ca asigurarile nu-l acopera (special, desi stiu situatia din teren), dar n-a fost chip sa gasesc pe cineva sa lucreze fara. Am aflat ulterior ca absolut toti lucreaza numai cu el la copii. La unii chiar e nevoie, uite cum zici ca este speriata Alexia, dar nu la toti. Noi pana atunci nu am facut lucrari, doar cleaning si fluorizare si pentru astea nu trebuia gaz si nu stiam ca pentru celelalte e obligatoriu. Na, pana m-am obisnuit ca asa e aici si n-ai ce face, mi-am pierdut timpul, irosit nervii si racit gura. Intreaba daca unde mergeti voi lucreaza la copii cu gaz din asta relaxant, poate asa Alexia nu va mai fi infricosata de lucrarile dentare ce trebuie sa i se efectueze. Intre timp si fii-mea a primit in primavara o coronita metalica la un molar ce se schimba la 12 ani. Optiunile erau: masea scoasa si pus un inel sa pastreze distanta dintre maselele vecine -operatie ce mi s-a parut tare aiurea si copil traumatizat ca ramane cu o gaura in loc de masea- si coronita metalica (doctorul mi-a zis ca asa pun la copii la maselele ce se schimba). Am schimbat doctorul cu singurul adaugat la asigurarea noastra din oras de la noi si asta iar nu-mi convine ca m-am contrazis cu el cu privire la reparare si a fost cam obraznic (nu sunt rasista, dar era arab si stiu ce firi sunt si cand a vazut ca ii cer mai multe explicatii m-a luat cu sunteti dvs. dentistul?) si in plus nu m-a lasat in camera cand i-a lucrat, dand vina ca sunt insarcinata si sa astept in sala de asteptare...ulterior am citit pe net reviews de la alti pacienti ca face asa cu toti, parintii afara, deci asta e practica lui de lucru...asa ca iar il voi schimba la urmatoarele lucrari ale fetei, fir-ar sa fie. O s-o duc la cleaning la doctorii mei, care-s mult mai profesionisti si atenti cu clientii lor. Pacat ca nu sunt dentisti pediatri. |
|

| Delfinasastiu ca sunt diverse metode de a lucra/manage cu un pacient copil, neavand parintele de fata fiind unul dintre ele. Poate stomatologul respectiv se simte mai confortabil folosind metoda asta. Cat despre metoda cu coronita aleasa cea mai buna metoda pana ce erupe premolarul 2 L-am dus si eu pe Alex, ar cam trebui sa il duc din nou la control. Mi s-a pus in schimb pata pe asociata doctoritei ca m-a intrebat dece chinui copilul sa il duc la dentist daca nu are nici o problema... Nu mi-a fost niciodata si nu mi-e nici acum frica de dentist....numai frica de ac o am si ama vut-o tot timpul, dar de ac pur si simplu pentru orice injectie...
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| La noi nu se foloseste laughing gas. Daaaaar, am reusit vineri sa punem o plombita. Intr-o ora juma', e drept, dar e o maaare realizare. Obobsisem si eu, si medicul si toata lumea... Mai avem de lucru, insa. Dar inceputul e bun. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 10/8/2012 Mesaje: 10
| eu sunt curajoasa cand merg la dentist. p.s.:dentista mea este si vecina mea.imi da intotdeauna oua de prepelita.sunt bune. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Da sunt bune ouale de prepelita sunt foarte bune ,prepelita face cele mai bune oua. |
|

Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
|
Lidiutza e un copil de 10 ani!Poate intervine cineva caci incalca regulamentul |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2387
|
Rezolvat |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| t-mihaela wrote:Da sunt bune ouale de prepelita sunt foarte bune ,prepelita face cele mai bune oua.
Perpelita, cum zic eu.. |
|
|