FRANTA
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Monday, June 10, 2013 9:56 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
O sa mergem fara copii ras
kali
Scris: Monday, June 10, 2013 10:23 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Noua stiu ca ni s-a parut ok asta: http://www.novotel.com/gb/hotel-5060-novotel-paris-gare-montparnasse/room.shtml... daca nu s-o fi schimbat ceva de atunci. Poti cere o oferta. Hotelul e dragut iar raportul calitate-pret corect.

Oricum, orientati-va catre un hotel de 3*. Cele de 2 sunt aiurea tare la ei si chiar daca spui ca-ti petreci doar noaptea acolo, conteaza la impresia generala si la atmosfera pe care ti-o creezi. Doar nu vrei o cazare deprimanta! Prima oara am fost asa, tot pe principiul vostru si m-am lasat pe mana agentiei; a fost ultima oara!

Revin cu un program aprox. putin mai tarziu. Voi nu v-ati facut o lista?

kali
Scris: Monday, June 10, 2013 1:45 PM
Nivel

M-am tot gandit si razgandit. Daca as avea 4 zile/3 nopti eu as face asa:

O zi intreaga pentru Louvre ( intr-o laterala a muzeului e podul cu lacatele dragostei ). Seara: Moulin Rouge ( in cazul in care va hotarati, trebuie rezervare on line inainte si tinuta casual-eleganta). Nu merita de cumparat biletul fara masa pentru ca asta presupune locuri in spate. Oricum, meniul e super interesant si merita pretul.

O zi intreaga: Notre Dame - Turnul Eiffel - Champs-Elysées - Arcul de Triumph.
Daca mergeti pe jos, puteti bifa din mers Sainte Chapelle - laga Palatul de Justitie ( unde e si La Conciergerie ). O puteti lua si invers, astfel incat seara o puteti petrece in Cartierul Latin - acolo gasiti si Univ. Sorbona. Imi place sa mananc in Cartierul Latin deci cina acolo, da? Ele sunt cumva in aceeasi linie - adica pe acelasi traseu, si tot pe drum sigur gasiti Place de la Concorde. De fapt si Louvre-ul e pe drum. De altfel e usor de facut un traseu in Paris; depinde de cat de mult sunteti dispusi sa mergeti si cat timp sa alocati ficarui punct de interes pentru ca ele sunt aliniate destul de frumos si nu trebuie sa umblati prea mult. Luati harta de la receptia hotelului; toate au.

O zi intreaga: Disneyland - sa fie de relax dupa traseul din ziua precedenta.alcool Bineinteles, asta daca v-ar bucura putina joaca.

In ziua de plecare sau de sosire ( dupa cum aveti avionul si gasiti juma' de zi ): Sacre Coeur & Montmartre.

Si gataaaa!! Oricum, traseul asta e de maraton ( daca mergeti pe jos, cum ar fi frumos sa faceti ). In functie de ce va doriti voi, taiati de pe lista. Mai exista si varianta cu metroul sau taxi-ul, dar nu mai are acelasi farmec. Metroul e asa... daca vrei sa te intorci intr-un anumit punct sau sa ajungi undeva mai departe.

Mai este Pantheon - ul nu foarte departe de Notre Dame; muzeul D'Orsay... insa depinde de voi. Am zis ca un muzeu maaare in 4 zile e suficient - restul, pe alta data. Parcuri - la fel. Oricum scoateti din schema din start Versailles -ul - ca nu e in Paris - si trebuie pentru el 1 zi intreaga. Acvariul fara copii: nu! Hotel des Invalides pentru astea 4 zile, iar nu.
AdrianaC
Scris: Tuesday, June 11, 2013 6:14 AM

Suuper ! Merci mult Kali !!!
Cred ca o sa sarim peste Disneyland, dar sa vedem...

Astept acum oferta de la agentie si daca nu e OK, o sa incerc sa fac rezervare prin booking...

iloveyou
AdrianaC
Scris: Wednesday, June 12, 2013 8:14 PM

Cine ma poate ajuta cu informatii privind transportul in Paris? De unde pot sa procur "abonamente", cum e mai convenabil sa mergem?
mirela74chris
Scris: Thursday, June 13, 2013 8:37 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
AdrianaC wrote:
Cine ma poate ajuta cu informatii privind transportul in Paris? De unde pot sa procur "abonamente", cum e mai convenabil sa mergem?

Gasesti ghisee de infoturist.Poti lua de la metrou abonament pe toate liniile.Costa ceva,dar merita.Si inca ceva.Daca intentionezi sa mergi la mai multe muzee poti sa iti procuri Paris Pass.Cauta aici mai multe informatii.
Pentru Turnul Eiffel e mai bine sa iti procuri bilete online,e mai simplu si nu mai stai la cozi.De aici am luat noi
oanamaria
Scris: Thursday, June 13, 2013 9:00 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Vacanta de neuitat va doresc Adriana !
kali
Scris: Thursday, June 13, 2013 11:05 AM
Nivel

Eu am ajuns la concluzia ca nu merita Paris Pass-ul daca stai 3 zile si punctezi doar unele atractii, ci sunt potrivite pentru o vacanta de 1 sapt., asa, in care ai timp de tot.
Sigur, depinde si de felul de city break pe care ti-l doresti, ca poti face turul orasului in autobuz din ala turistic si atunci se pliaza pe dorintele tale.

Repet, depinde cum va organizati voi si ce va doriti de la mini-vacanta asta... mai activa, mai relaxanta... sa simtiti pulsul orasului, etc...
Daca ne-ai da mai multe detalii te-am putea ghida mai bine.

Abonament la metrou pe toate liniile - iar - nu stiu cat merita sa iei - mai bine vezi la fata locului - , ca, din cate imi amintesc eu, linia galbena ( sper sa nu gresesc... parca am scris mai in spate ) acopera cam toate traseele care te-ar putea interesa. Ei au o harta pe cod de culori la intrarea in fiecare statie de metrou si e super usor sa-ti dai seama ce te intereseaza. Tot asa, platesti la automate si poti opta pentru abonament de 1 zi - de ex. - nelimitat pe o linie sau un anumit numar de calatorii - stiu ca ma repet, depinde de cum va faceti voi programul si de buget.

Edit: Trebuie sa-mi declar dragostea eterna si definitiva pentru Paris.Crazy Am o slabiciune pentru el si e preferatul meu dintre toate locurile si - nu stiu cum - desi am tot fost, astept mereu sa ma reintorc - o prostie, de fapt, ca sunt atatea de vazut in lumea asta!!
kali
Scris: Thursday, June 20, 2013 5:54 PM
Nivel

Adriana, pana la urma ce ati hotarat? Cand plecati?
raly
Scris: Saturday, October 11, 2014 10:50 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Superb Parisul,mie mi-a placut enorm,cel putin cat am apucat sa-l vedem,nu am apucat tot ce ne-am propus,timpul a fost prea scurt.Completez cu cateva pozici si eu:

Pont des Arts

oanamaria
Scris: Saturday, October 11, 2014 11:53 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
coeur coeur
kali
Scris: Tuesday, August 2, 2016 1:37 PM
Nivel

Valea Loarei mi s-a parut mai mult decat superba! Bineinteles ca nu am facut-o pe indelete si nici nu mi-am propus, fiind cu copiii care sunt inca mici si nu apreciaza destinatiile de genul asta insa a fost o veche dorinta de-a mea si am vrut sa-mi fac o idee inainte de excursia in 2 pe care mi-o doresc de ceva timp si nu stiu cand se va intampla!!

Atmosfera e de vis, peisajele la fel si nu as recomanda alta cazare acolo decat pe la o pensiune cu specific local - asa cum am si facut, de altfel - pentru a putea simti mai bine gustul de " tara ".
Visez sa ma pierd pe-acolo vreo 2 sapt., asa, cu rucsacul in spate, numai cu iubitu' meu!

Parisul, in schimb, e... trist!! Mi-a fost dor de el si inca il iubesc cu pasiune insa nu am regasit acolo atmosfera pe care o cautam... mi-au stricat astia Parisul!!!cusca Nu stiu daca va mai fi vreodata ceea ce-a fost insa sunt norocoasa ca l-am " cunoscut " asa cum este el de fapt...

Asa... merita vizita cu copiii relativ mici la Parc de la Villettes - accesul in Muzeul gen Tehnica si Stiinta ( ei il numesc Orasul Copiilor ) e limitat la 1,5 h si nu le ajunge... acvariu... si... cam atat. E prea devreme pentru culturalizare.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.