Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| ce avem de vizitat acolo, unde trebuie sa mergem neaparat, cat ne costa, cu cine putem merge si cat dureaza... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Expertul iti recomanda ce trebuie sa stii daca ajungi intr-o excursie in Franta.
- la hotel, produsele din mini bar sa platesc, nu sunt gratis; - la mic dejun continental, turistii primesc: 1 croissant, unt, gem, suc de fructe sau cafea. In general, in Paris, in hoteluri de 3* acesta este regimul de mic dejun; - la hotelurile de 4 si 5 stele, micul dejun este de tip bufet, ceea ce inseamna ca turistii isi pot alege cantitatea dorita din sotimentele expuse in sala de mese; - in cele mai multe cazuri, hotelurile de 3 stele din Paris nu ofera camere spatioase; - persoanele care calatoresc cu avionul este bine sa reconfirme intoarcerea cu 2 zile inainte de data returului; - asigurarea medicala este obligatorie pentru calatoriile in Franta.
|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| 1. Informatii utile privind regimul vamal Regimul de introducere a bunurilor personale în Franta este regimul vamal comun tuturor tarilor membre ale UE, fiind interzisa intrarea cu droguri, arme, munitii, materiale explozibile etc. se admite la intrare un litru de bauturi alcoolice, 200 buc. tigari, medicamente pentru durata deplasarii etc.
2. Asigurari medicale Asigurarile medicale incheiate in Romania nu acopera cheltuielile de spitalizare in Franta, in rare cazuri asigurarile au fost utile doar in cazul producerii unor decese, firma de asigurare preluind costul transportului international al cadavrului.
Orice tip de spitalizare, inclusiv cea de urgenta, se plateste calculul costurilor se face, de regula in functie de numarul zilelor de spitalizare si de specificul spitalului (public sau particular) si nu in functie de afectiune. Acesta se situeaza intre 700 si 800 euro / zi de spitalizare. Cazurile de prim ajutor sunt rezolvate de Serviciul de pompieri si nu de unitati medicale.
3. Tipurile de carti de credit si folosirea acestora Sunt acceptate cartile de credit emise in Romania de BRD, BCR, B.Tiriac. Detalii privind cartile de credit ar putea furniza bancile emitente al acestor instrumente de plata.Cartile de credit American Express nu pot fi utilizate in Franta datorita numarului prea mare de cifra pe care le contin.
4. Alte recomandari Din punctul de vedere al riscurilor de criminalitate, Parisul si, în general, Franta prezinta formele clasice de delicventa (furtul de bani, documente din posete, buzunare, din autoturisme). Astfel de furturi se produc în special în zonele aglomerate, cum ar fi garile, aeroporturile si metroul. O favorizanta a delicventei o reprezinta mirajul siturilor turistice franceze, care ii fac pe unii turisti sa devina neatenti in pastrarea documentelor, uneori pierzandu-le pur si simplu sau usurand savarsirea furturilor de catre "profesionisti".
Circulatia rutiera Permisele de conducere sunt recunoscute timp de un an.
Exista acord de preschimbare a permiselor de conducere pentru cei care ramân în Franta peste un an. Cartea verde este recunoscuta. Un aspect pe care dorim sa-l evidentiem, este cel referitor la cuantumul ridicat al amenzilor in materia regimului circulatiei pe drumurile publice din Franta, acesta fiind de ordinul miilor de euro, atât pentru soferii profesionisti , cat si amatori. Interventiile Ambasadei pentru a anularea sau reducerea amenzilor acordate unor soferi români s-au lovit constant de refuzul autoritatilor de politie, acestea precizându-ne ca procesul-verbal constatator poate fi atacat doar in instanta de catre cel interesat.
5. Ambasada României Rue de l'Exposition 5, Paris Tel.: (00 33 1) 47.05.29.37 Fax: 45.56.97.47 Site web: http://www.amb-roumanie.fr/
Consulatul General Marsilia Bd. Michelet 157, Marsilia Tel.: (00 33 4) 91.22.17.41.; 91.22.17.34. Fax: 91.22.17.87.
Consulatul General Strasbourg Rue de Conseil des Quinze Tel.: (00 33 0) 388.61.98.96. Fax: 388.35.65.49 |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/23/2006 Mesaje: 81
| Sotul meu s-a intors luni din Paris ... a fost 4 zile de miniconcediu platit in mare de firma unde lucreaza. A vizitat cam tot ce este de vazut: Notre Damme, Versaille, Luvre, Turnul Eiffel, Champs Elisse si mai ales cartierul Latin. Ce nu a reusit este Moulin Rouge.
A stat la un hotel de 2 stele destul de central (arond. 17). Si a fost foarte multumit. A platit 130E/4 nopti si avea inclus si micul dejun care nu era chiar ce ti se dadea ci bufet suedez si era cu de toate.
A umblat de i s-au stricat picioarele ... dar a fost foarte incantat. gugulet attached the following image(s):

|
|

| E frumos la Paris. As vrea si eu sa merg... |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Noi am fost in septembrie 2004 intr-un concediu prelungit(21 zile)si am facut cu masina un traseu superb pina in Franta:Ungaria,Austria,Elvetia,Germania,Luxembourg,Belgia,Franta. La intoarcere am pastrat acelasi traseu,doar ca tarile prin care am trecut noaptea(Luxemburg si Belgia)acum le-am vazut pe zi. Pentru Paris am avut alocata o singura zi(ce pacat ca atit de putin...)si ne-am invirtit prin centru,am urcat in turn.Marele meu regret este ca nu am ajuns la ultimul nivel deoarece cind am vazut ce sus era si nivelul doi nu am mai avut curaj sa urc!Daca ajungeti acolo,nu faceti aceeasi prostie ca si mine,ca apoi sa aveti ce regreta! Mi-au placut foarte mult francezii,sint un popor vesel si galagios ca si noi,iti zimbesc pe strada daca le faci loc sa treaca(noi am locuit in Dunkerque si trotuarele nu erau foarte late ,cu exceptia centrului). In rest,atunci am vazut ca toate intrarile pe autostrada se platesc,intrarea in tunelul din Elvetia(de peste 15 km)la fel dar peisajele din Alpi sint o minune.Poate am sa reusesc sa atasez si poze dupa cele foto pe care le avem. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Paris
INFO UTIL Parisul este un oras care trebuie vizitat oricand, dar daca tot iti place sa-ti programezi vizita in cele mai mici amanunte, ar fi unele perioade in care, spun cunoscatorii, e bine sa... alegi alta destinatie. De exemplu, nimeresti la fix daca mergi in martie-iunie sau in septembrie. Iulie si august sunt de evitat, nu din cauza vremii ci din cauza aglomeratiei.
SHOPPING Perioadele de reduceri uriase (pana la 50%) sunt doar doua pe an (1 iulie - 15 august si 6 ianuarie - 28 februarie) si chiar merita sa le prinzi, dar asta nu inseamna ca nu poti sa faci shopping oricand se intampla sa fii in oras. Plimbarea pe Champs Elysées este oricum obligatorie, asa ca de ce sa nu profiti si sa admiri vitrinele magazinelor marilor designeri ai lumii? Window-shopping-ul este la fel de normal in Paris ca si cel adevarat. Ba, uneori, iti poti permite ceva "mai de fite" de la designerii tineri. La "Stella Cadente" (93, Quai de Valmy) poti gasi si lucruri de 39 E). Pentru cumparaturi mai intelectuale (carti) mergi in Cartierul Latin. Galeriile Lafayette si Le Printemps (bulevardul Haussmann) aproape ca au devenit obiective turistice, asa ca nu le rata.
DE VIZITAT E greu sa incepi cu ceva anume, dar iti simplifici mult calatoria daca iti achizitionezi o harta. In Paris e chiar simplu de folosit, pentru ca mai toate obiectivele turistice sunt dispuse de o parte si de alta a Senei. Daca te tin picioarele, e foarte interesant sa strabati distantele dintre un loc si altul pe jos. Poti lua metroul sau autobuzul, dar risti sa pierzi multe lucruri interesante. Pe malul drept al Senei este faimosul Arc de Triumf (dupa care avem si noi o copie in Bucuresti) construit la comanda lui Napoleon. De aici, strabati Champs Elysées si ajungi in Place de la Concorde, loc pe care il vei recunoaste dupa obeliscul egiptean, vechi de 3300 de ani. Mai ai foarte putin de mers pana la gradinile Tuileries si muzeul Louvre.
Daca vrei sa-l vizitezi, nu vei reusi sa vezi mai mult de o aripa intr-o zi (cei mai multi se reped in aripa Denon, unde este expusa Mona Lisa lui DaVinci). Viziteaza Opéra Garnier macar la exterior. Vrei sa vezi lucrari de-ale lui Rodin si de-ale impresionistilor Monet, Van Gogh, Millet, Cézanne, Gaugain? Mergi la Musée d'Orsay (muzeu amplasat intr-o fosta gara). Pentru panorame incredibile asupra Parisului ai cel putin trei variante: biserica "Sacre Coeur" in al carei dom merita sa urci, catedrala gotica "Notre Dame" (ca sa ajungi in varf trebuie sa urci 387 de trepte) si, nu in ultimul rand, La Tour Eiffel - inalt de 320 m, construit in 1889.
Atentie! Vei avea ceva de asteptat ca sa-ti vina randul la lift (asta daca nu te incumeti sa urci pe scari)! La 23 km de Paris este palatul Versailles cu incredibilele lui gradini. Aici poti prinde niste spectacole de lumini si sunet super. E musai sa vizitezi si Monmartre - un loc boem, preferatul artistilor in trecut. Un alt loc foarte vizitat este cimitirul Lachaise, pentru ca adaposteste morminte celebre (Chopin, Oscar Wilde, Edith Piaf, Jim Morrison).
FRANTUZISM Trezeste-te de dimineata si savureaza o cafea tare si un croissant cald la terasa unui bistro! Aaa! Si ia-ti un ghid de conversatie daca nu stii franceza. |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/21/2006 Mesaje: 243
| Ma voi duce si eu in perioada 14-19 decembrie.De-abia astept, m-am interesat de ce anume e de vizitat, ponturi pt excursia aceasta, ce mancaruri ni se recomanda. Sa ma vad acolo si revin cu impresii. |
|

| spezam wrote:Ma voi duce si eu in perioada 14-19 decembrie.De-abia astept, m-am interesat de ce anume e de vizitat, ponturi pt excursia aceasta, ce mancaruri ni se recomanda. Sa ma vad acolo si revin cu impresii.
Te asteptam cu poze si impresii Calatorie placuta de pe-acum! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Calatorie frumoasa, sunt sigura ca iti va face mare placere! |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/21/2006 Mesaje: 243
| Multumesc mult fetelor. Aceasta e surpiza sotului, sau mai bine zis cadoul de CRaciun!!!!Doar noi doi... la Paris! |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Vazut , placut....... !
Vizitat Parisul cu muzee ( nu le mai insir ), Mouline Rouge, Ultimul nivel Eiffel , Arcul de trimf, fotografiile sunt pe suport de hartie. Si as mai adauga " Disney Land !". Cazare Ibis Accor ! A fost de vis. Romantic, plimbare pe malurile Senei, .....va urma |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Intr-adevar superb Parisul, ca de altfel toata Franta. Eu am fost primavara si m-am indragostit de aceasta tara. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Si noi facem parte din cei indragostiti de Franta... ce amintiri! Un singur regret am: nu am reusit sa stam in Disneyland decat o zi, insa imediat ce creste si Alexia putin mai mare (macar sa inteleaga si sa se bucure de ce i se intampla)repetam experienta in 3 |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Parisul nu l-am vizitat ca nu am avut timp, insa prin martie 2005 am fost la niste prieteni la Grenoble, a fost geniala zona montana. Am vizitat in fuga si orasul Annecy care mi-a placut mult. Dar cel mai mult mi-au placut soselele lor, am inchiriat o motochicleta si m-am destrabalat katy attached the following image(s):

|
|
|