Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Trebuie sa decidem destul de repede care va fi a doua limba straina pe care Alessandra o va studia din anul scolar urmator. Cum inscriirile se fac in ianuaria, avem putin timp la dispozitie. Si franceza ,si spaniola mi separ la fel de importante ,asa ca suntem intr-o mare dilema.Voi ce ati alege? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| spaniola. franceza am vazut vreo 10 ani si nu s-a prins de mine nimic asta si pt ca sunt un antitalent la limbi straini dar si pt ca am avut profesori care nu se implicau. asa ca am ajuns sa nu imi placa franceza ....deloc |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Ale ce si-ar dori? |
|
| Lilly of the valley wrote:Ale ce si-ar dori?
Nu se poate hotari nici ea, tocmai de aceea suntem in dilema. |
|
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Eu as alege,franceza.Unu pt ca este o limba de circulatie internationala,doi pt ca am facut-o in scoalasi mi s-a parut foarte placuta si trei,pt ca ai nevoie dea ea ,peste tot.....Dupa 35 de ani,ii traduc fara probleme textele lui Victor Este o limba care se asimileaza usor ....parerea mea |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Ea trebuie sa hotarasca! Sa se gandeasca bine ce ii place! Amandoua limbile sunt frumoase, dar conteaza mult sa te si atraga una sau alta... Parerea mea! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Spaniola ! e mult mai raspandita / utilizata la nivel mondial ! da' ACUM DEPINDE DE VOI ! |
|
| Anelise wrote:Ea trebuie sa hotarasca! Sa se gandeasca bine ce ii place! Amandoua limbile sunt frumoase, dar conteaza mult sa te si atraga una sau alta... Parerea mea!
Ea nu se poate decide si este si mai incurcata ca are doua prietene care una vorbeste franceza ( e tunisina) , cealalta spaniola (e din Uruguay), iar ea si-ar dori sa le invete pe ambelee. Miora, si mie imi place franceza si nu mi se pare o limba chiar simpla.
Oana, e adevarat ca spaniola e o limba foarte raspandita, doar ca mi se pare ca noi o intelegem in mare parte(cel putin cand e scrisa).Stau si ma gandesc care dintre aceste doua limbi ar ajuta-o mai mult in viata? |
|
| Si nu le puteti invata pe amandoua? Una ca activitate extrascolara si una in cadrul scolii. |
|
| E prea ocupata, nj mai are cand. Deja are destule activitati extrascolare si nu mai vreau sa o incarc cu nimic. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| franceza pentru ca spaniola e foarte inrudita cu italiana si o poate invata/deduce imediat(pt ca voi traiti in Italia) am 2 colegi - unul spaniol si unul italian si nu au probleme de comunicare |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Franceza as alege |
|
| Alessandra a ales franceza. |
|
| Succes! |