Fotografii celebre!!
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bulibuli
Scris: Friday, September 26, 2008 9:57 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008

Scena in care Marlyn Monroe intruchipeaza o tanara sexy, imbracata intr-o rochita alba si vaporoasa pe care aerul de la gura de aerisire i-o ridica, a devenit una din scenele clasice ale cinematografului. Autorul acestei fotografii este Douglas Kirkland, în 1961.
Ulterior aceasta pozitie devenita celebra a fost adoptata de multe vedete la photoshootinguri.

”The Kiss” este cea mai sugestiva poza facuta la finalul celui de-al II-lea Razboi Mondial. Aceasta reprezinta Times Square in anul 1945, moment fericit pentru toata lumea,care iesise pe strada pentru a sarbatori terminarea razboiului. Si dintre toate fotografiile care au imortalizat bucuria generala, aceasta a ramas simbolul exuberantei si libertatii americane. Insa nu este deloc atat de romantica pe cat pare. Acest marinar alerga in toata Times Square sarutand pe oricine ii aparea in cale. Tanara asistenta pe care a sarutat-o in aceasta fotografie a fost atat de contrariata, incat l-a palmuit pe obraznicul marinar. Insa in istorie a ramas doar frumosul lor sarut. Autorul acestei poze este Alfred Eisenstaedt.

“New York Construction Workers Lunching on a Crossbeam” este una din fotografiile celebre ale lumii, fiind facuta in timpul construirii GE Building din Rockefeller Center in 1932. Fotograful Charles C. Ebbets a imortalizat imaginea la data de 29 septembrie 1932 si a fost publicata la 2 octombrie acelasi an, in New York Herald Tribune. Imaginea a fost surprinsa de la nivelul 69 al cladirii!

Kevin Carter a reusit sa imortalizeze in sudul Sudanului imaginea care l-a facut celebru, i-a adus premiul Pulizer, dar si moartea. Fotografia surprinde un copil firav, cazut la pamant din cauza foamei, a carui moarte era asteptata si urmarita din apropiere de un vultur, pozitionat in spatele copilului. Aceste imagini ingrozitoare l-au afectat foarte mult pe fotograf, care la putin timp dupa castigarea premiului s-a sinucis.
va urma...
TeosOf
Scris: Friday, September 26, 2008 10:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Am citit si eu despre acest fotograf si am ramas cu un gust amar. El fotografia fetita si dupa aceea s-a asezat sub un copac si-a inceput sa planga, iar copilul se chinuia sa ajunga la locul unde se aducea mancarea. Nu a facut nimic pt fetita aceea. Nu merita niciun premiu. Ma bucur ca si-a primit rasplata prin sinucidere, mai mult nu-l ducea mintea.

Felicitari pt topic, bulibuli! Imi place mult ideea.
Critica pe care am facut-o mai sus, nu are nimic de-a face cu acest subiect, numai ca am fost f afectata cand am vazut, prima data, aceea foto, iar dupa mai mult timp am citit despre celebrul Kevin Carter. Atitudinea lui m-a facut sa nu-l mai consider om.
S.ELENA
Scris: Friday, September 26, 2008 11:04 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2007
Felicitari pentru topic Bulibuli!!!!!newclap newclap....
.....desi trebuie sa recunosc faptul ca ultima fotografie mi-a provocat fiori pe sira spinarii!!!!!pale pale cry plans
Mela
Scris: Friday, September 26, 2008 11:08 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
intr-adevar,socanta prima fotografie,nu are cum sa nu te doara rau sufletul cand vezi asa ceva cry cry

Bulibuli,felicitari pentru topic!
sunt curioasa daca o sa pui o poza anume,celebra si ea,astept sa vad urmatoarelemajoreta majoreta majoreta
bulibuli
Scris: Friday, September 26, 2008 11:57 PM

Teo, nu am stiut intreaga poveste, dar recunosc, m-am intrebat cand am vazut pt prima data fotografia.. asta a fost prima lui grija, sa faca poza? sau in final a facut ceva pt copilul ala, sa-l salveze? ...care-i urmarea? ce s-a intamplat dupa? adevarul adevarat numai el il stie, si l-a luat cu el in mormant...
imi pare rau daca v-a intristat poza, sincer m-am gandit sa nu o pun chiar prima pt ca de cate ori deschizi topicul asta iti sare in ochi, dar in final am lasat asa, pt ca m-a impresionat si pe mine cel mai mult... totusi, o sa schimb, editez acum mesajul...

eu poate nu am toate fotogrfiile celebre in colectia mea, desi am multe... dar stiu ca si printre voi sunt pasionate, si care au studiat poate mult mai mult decat mine fotografia, asa ca va invit sa postati ceea ce aveti voi, si sa scrieti cateva cuvinte despre fiecare poza, cine si cand a facut-o, cum de a ajuns celebra, etc.
pe mine chiar ma pasioneaza subiectul, sper sa va placa si vouapupici
S.ELENA
Scris: Saturday, September 27, 2008 12:44 AM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2007
Si eu am editat prima (mea) postare si in loc de "prima" am trecut "ultima", ca sa nu para ca sunt aeriana (asa cum sunt mai tot timpul, de altfel).....sorry
bulibuli
Scris: Saturday, September 27, 2008 1:43 AM

ei, cine citea intelegea, special inainte de a edita am scris in mesaj ca voi edita... ca sa nu pareti aeriene ras
t-mihaela
Scris: Saturday, September 27, 2008 7:06 AM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
pale pale pale am incremenit...incep si eu sa-mi fie rusine ca fac parte din specia umana ...mai bine eram un animal tamp .Ce bestie putea face o asemenea poza???Wach and cry
bulibuli
Scris: Saturday, September 27, 2008 9:52 AM

impresionant... totusi.. la sfarsit scrie ceva de genul... he commited suicide because of the depression due to the things he had seen and could have avoided so easily... ce putea el sa evite? sa evite sa le vada, poate, dar sutele de copii care mureau... tot ar fi murit, in stadiul in care erau, credeti ca dupa ce mancau se insanatoseau subit? poate nu mor azi, mor maine, tone de mancare, haine si medicamente nu-i mai pot salva in stadiul in care sunt.... ce-i cu adevarat deprimant e ca nu poti schimba nimic, absolut nimic, poate doar pentru copii care se nasc azi - sa beneficieze de la bun inceput de hrana adecvata, tratamente, vaccinari... si sa creasca normal, desi si ei se nasc dintr-o mama cu atatea boli si carente, au un start in viata dificil... dar au o sansa in plus... restul sunt condamnati, fara nici o sansa... nu putea schimba nimic, asta e cu adevarat deprimant...
bulibuli
Scris: Saturday, September 27, 2008 10:00 AM

continuam...

Un personaj extrem de controversat, Albert Einstein nu s-a rezumat doar la fizica, domeniul in care a reusit sa modifice principiile universal acceptate pana la el. A oferit umanitatii si una din cele mai amuzante poze care il infatiseaza, aceasta fiind de atunci o muza chiar si pentru diverse imprimeuri pentru tricouri. Poza a fost facuta la data de 14 martie 1951 de Arthur Sasse.

Portretul primului ministru al Marii Britanii, Winston Churchill, a devenit celebru in toata lumea. Acesta a fost suprins in timpul unei vizite oficiale in Ottawa. Autorul fotografiei este Yousuf Karsh, nume devenit celebru tocmai datorita acestei poze. Se pare ca portretul lui Winston Churchill este cea mai reprodusa fotografie din istorie. Ilustratia primului ministru a aparut si pe coperta revistei Life.

Fotograful american Richard Drew a surprins o imagine din timpul atacurilor teroriste de la Wolrd Trade Center, care a socat intreaga planeta. A reusit sa imortalizeze pe cineva care din cauza panicii s-a aruncat in gol de la etajele superioare ale cladirii.
Mela
Scris: Saturday, September 27, 2008 10:09 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Bulibuli,la poza cu Marlyn m-am referit,mie imi place muuult hearts

socant filmuletul...pale pale pale pale

la fel si poza din 11 septembrie,tin minte ca si la tv am vazut oameni aruncandu-se in gol atunci...uff
bulibuli
Scris: Saturday, September 27, 2008 4:27 PM

sami wrote:
Bulibuli,la poza cu Marlyn m-am referit,mie imi place muuult hearts

m-am gandit eu... e, intr-adevar, dupa parerea mea, cea mai celebra, copiata, reprodusa poza.. nu cred ca e vreuna din noi careia sa nu-i fie familiara aceasta imaginelove
bulibuli
Scris: Saturday, September 27, 2008 7:50 PM

"Dalí Atomicus" - Fotografie suprarealista - Philippe Halsman, 1948
Philippe Halsman este singurul fotograf care a facut cariera din realizarea de portrete cu oameni sarind. El spune ca modul in care o persoana sare ii dezvaluie adevarata personalitate. Iar unul dintre cele mai faimoase persoanje care au sarit pentru el ramane Dalí.
Fotografia este omagiul adus de catre Halsman pe de o parte noii ere atomice (cand fizicienii sustineau ca orice materie se afla intr-o stare permanenta de suspensie) pe de alta parte un tribut pentru capodopera suprarealista a lui Dalí "Leda Atomica" (care in fotografie se afla la dreapta, in spatele pisicilor, pictura inca neterminata la acea vreme). Au fost nevoie de sase ore, 28 de sarituri, o camera plina de asistenti care aruncau in aer pisici nervoase si galeti cu apa, pentru a rezulta aceasta fotografie perfecta.

Se pare ca Halsman si Dali au avut o relatie fotografica de lunga durata. Mai toate fotografiile celebre ale lui Dali sunt realizate de Halsman si nu sunt chiar putine.

"Salvador Dali y su lupa" - photo by Philippe Halsman

Salvador Dalí (Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí Domenech) (11 mai 1904, Figueras - 23 ianuarie 1989, Figueras) - cel mai celebru pictor spaniol contemporan, originar din provincia Catalonia, reprezentant al curentului suprarealist în arta. Gratie aparitiilor excentrice si megalomaniei sale, Salvador Dalí devine o vedeta mondiala, care reuseste sa foloseasca forta mass-mediei pentru a-si spori averea si gloria. Este supranumit "geniul excentric al picturii".

Rody
Scris: Saturday, September 27, 2008 8:01 PM
Nivel

Inregistrat: 6/10/2006
t-mihaela wrote:
pale pale pale am incremenit...incep si eu sa-mi fie rusine ca fac parte din specia umana ...mai bine eram un animal tamp .Ce bestie putea face o asemenea poza???Wach and cry

Miha,pe o parte eu cred ca a facut bine ca, a pozat,doar asa ar putea vedea si cei care o duc bine,sa vada cum ei se scalda in bunataturi si alti moare de foame.Sincer,eu cand vad pozele astea ma face sa apreciez tot ce am si sa-i multutumesc lui Dumnezeu ca sunt o norocosa ca am ce sa mananc.Ma face sa ajut pe cei din jurul meu,sa daruiesc tot ce am mai bun din mine.Daca toti ne-am gandi macar o clipa si la celati care nu au,poate nu sa-r mai fi ajuns in halul asta!
raly
Scris: Saturday, September 27, 2008 9:22 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Buli,felicitari pentru topic!firstprize firstprize
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.