Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Adriana, cat calciu i-ai dat pana acum? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu i-am dat calciu pana la 4 luni, 10 zile pe luna cate 5 ml. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| sousourel wrote:Adriana, cat calciu i-ai dat pana acum?
Nu i-am dat prea mult, cred .
I-am dat in ianuarie, vreo 8 fiole de gluconat de calciu 10% si in martie, in vreo 8 zile, cate 1 lingurita de calciu natural / zi. |
|

| Noua ne-a recomandat sa-i dam 10 zile, dupa fiecare vaccin, cate o jumatate de pastiluta de calciu, 500 mg. Am intrebat recent daca mai trebuie si ne-a raspuns ca nu. Oare cum sa-mi dau seama daca are deficit, ca nu l-as mai supune la anlize?
|
|
| Mie stiu ca mi-a spus atunci doctorita ca pot sa ma uit daca ii tremura barbia, daca ii tremura manutele, daca are pielea marmorata, cam astea ar mai fi unele semne pe care le prezinta bebelusii care au lipsa de calciu. In plus, cica ii trosnesc oasele cand il ridici de pe spate in fundulet, tinut fiind de manute.
Ma mai documentez si iti spun. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Noua ne-a recomandat sa luam calciu doar zece zile dupa nastere Atit. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Da' voi stiti ca sunt doua?Una in crestet si una la spate.Eu cand ii fac baie si o simt pe aia din spate ma ia cu friguri |
|

| Da,numai ca cea de la spate se inchide foarte repede.
Adriana, uneori ii troznesc oasele, mai ales ale picioarelor si uneori parca ar avea aspect marmorat , este foarte lung, a crescut mult, poate ca are un deficit. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Si Miruna are cateodata manutele cu aspect marmorat, iar oasele parca si nu prea ii trosnesc. Barbia ii mai tremura la inceput cand sugea, dar acum nu o mai simt. Oricum de maine incepem iar cu calciu 5 ml x 2 timp de 10 zile, si dupa aia Fier. Sper sa trecem repede peste perioada asta, |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Ce i-a tremurat si lu' fii-mea barbia, ca la babe... ...nu i-am dat calciu sau vit.D separat, ci numai multivitaminele cu minerale pe care le ia de la nastere, iar de cand i-au dat dintucii, la prescriptia pediatrei, ii dau acelasi vitamine numai ca mai au si fluor...fontanela posterioara eu nu prea i-am simtit-o (am simtit eu ceva la un moment dat in crestetul capului, ca un triunghi afundat un pic, dar mi-a fost frica s-o apas sa-mi dau seama exact), iar cea superioara este acum mult mai mica si se mai simte la pipait...cam cand se inchid de tot fontanelele, stiti? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| mihaela75 wrote:Da' voi stiti ca sunt doua?Una in crestet si una la spate.Eu cand ii fac baie si o simt pe aia din spate ma ia cu friguri Cea de sus se inchide aproximativ la 18 luni iar cea de la spate la 6 luni...
noi luam Protovit ...ni s-a spus sa il dam pana la 18 luni... |
|

| delfinasa wrote:... iar cea superioara este acum mult mai mica si se mai simte la pipait...cam cand se inchid de tot fontanelele, stiti?
Delfinasa, fontanela superioara trebuie sa se inchida dupa 1 an. Cica nu e bine sa se inchida mai repede de aceasta varsata. |
|
| Sousourel, este posibil sa aibe nevoie de calciu, asta din ce mi-a zis si mie pediatra mea.
Delfinasa, din cate stiu eu, ar trebui sa se inchida cam pana la 1 an, 1 an si jumatate, maxim 2.
Andrei are si acum fontanela destul de mare, dar sper sa fie totul OK, ca mai are destul timp sa se inchida. |
|

| [quote=AdrianaC]Sousourel, este posibil sa aibe nevoie de calciu, asta din ce mi-a zis si mie pediatra mea.
quote]
Multumesc pt ca te-ai interesat Observ ca fiecare pediatru are parerea lui. O pediatra din cj care l-a vazut zicea sa-i reduca Vigantolul la o picatura/ zi si ca e dezvoltat bine. Din pacate, scuze ca sunt offtopic, un piciorus e putin rasucit, problema ce trebuie rezolvata, inca nu stim cum |
|
| Sousourel, hai ca deschid un topic nou, cu piciorus putin rasucit, si scrie tu acolo ce si cum, sa vedem, poate mai sunt si alte mamici cu aceeasi problema. |
|
|