Chestionar intrebare: Ce arme de autoaparare folositi
Alegere Voturi Statistici
Spray cu piper 1 9%
Tazer cu electrosocuri 0 0%
Baston 0 0%
Alte arme, spun pe forum 1 9%
Nu folosesc 9 81%

Folositi pentru protectie arme de autoaparare ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Ana_P
Scris: Monday, February 13, 2012 11:21 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/8/2012
Tot caut sa-mi cumpar un dispozitiv din gama pentru autoaparare. Nu stiu de loc ce sa caut si care sunt mai bune. Daca sunt posesoare de mijloace de autoaparare, va rog sa-mi spuneti ce folositi si care sunt avantajele / dezavantajele unui asemenea metode de aparare. Ati folosit-o vreodata ? Sunt legale ? Ce se intampla daca agresorul pateste ceva dupa folosirea unei astfel de arme ? De unde le-ati procurat si la ce pret ? Ce marci sunt mai bune ?
kali
Scris: Monday, February 13, 2012 12:13 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Nu folosesc si nici nu-mi trebuie, desi am permis port-arma.
Ma gandesc ca pana-mi gasesc pistolul in geantaalcool - pe langa faptul ca e si greu - agresorul vine, isi face treaba si mai si pleaca.
Ce fac? Ii spun: stai putin, nu misca!! Am o surpriza pentru tine in geanta!!?alcool

Faza e ca, daca optezi pentru asa ceva, ar trebui sa fie destul de mic/usor ca sa-l ai intotdeauna asupra ta si sa fie usor de folosit. ( scoti, dai fas si pleci... ceva de genul... )
Ana_P
Scris: Monday, February 13, 2012 12:44 PM
Nivel

kali wrote:
Nu folosesc si nici nu-mi trebuie, desi am permis port-arma.
Ma gandesc ca pana-mi gasesc pistolul in geantaalcool - pe langa faptul ca e si greu - agresorul vine, isi face treaba si mai si pleaca.
Ce fac? Ii spun: stai putin, nu misca!! Am o surpriza pentru tine in geanta!!?alcool

Faza e ca, daca optezi pentru asa ceva, ar trebui sa fie destul de mic/usor ca sa-l ai intotdeauna asupra ta si sa fie usor de folosit. ( scoti, dai fas si pleci... ceva de genul... )

Ai permis de port-arma. Woow ... . Exact de ce zici tu mi-e si mie frica, ca nu o sa am timp sau curaj sa-l scot (spay, tazer, etc.). Chiar la pistol nu ma gandeam, cred ca e si incomod de umblat cu asa ceva la tine. Ma gandesc la varianta asta pentru ca acum sunt si schioapa, iar pana intru in scara trec printr-un gang neluminat, si vad destul de des aurolaci si vagabonzi care-si fac veacul pe acolo.
shirel
Scris: Monday, February 13, 2012 6:37 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Sprayul cu piper este destul de ok dar binenteles trebuie sa ai timp sa-l deschizi deci agresorul trebuie tinut putin de vorba (aburit ras ).Eu am fost odata in tren intr-o asemenea situatie in Romania si eram si cu Yohanan care inca nu intelegea romaneste .Eu nu m-am temut deloc aveam si spray plus ca stiu sa bat (arte martiale)dar respectivul era un fost detinut cel putin asa mi-a povestit eliberat proaspet din peniticiar si era in drum spre un prieten la Suceava ,plus ca furase jumatate din tren cred ca prin averea pe care o avea la el .Ce sa spun este o poveste de film de actiune prin ce am trecut hohot hohot pana la urma vroia sa-mi faca si cadou toata marfa furata asa de tare ea fost frica de mine.sic alcool
Ce ti-as recomanda tie un curs de autoaparare in caz de atac ajuta enorm si eu cred ca fiecare dintre noi este bine sa -l faca!Succes!
kali
Scris: Monday, February 13, 2012 6:53 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Pe mine mereu m-a distrat varianta cu spray-ul cu piper pentru ca mi-am imaginat ca trebuie sa studiezi directia vantului ( bagi degetul in gura si il tii in aer??!alcool )ca nu cumva sa-ti dai tie intre ochimaseluta .
bereea
Scris: Tuesday, February 14, 2012 8:19 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Nu simt nevoia sa am ceva pentru autoaparare asupra mea.
bulibuli
Scris: Tuesday, February 14, 2012 9:24 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
eu am un spray de autoaparare, nu stiu daca e cu piper dar ustura groaznic cand dai cu el... jetul e destul de puternic si daca intinzi mana drept in fatza si spre moaca agresorului cred ca-si face treaba... nu stiu cum sunt altele, dar al meu nu trebuie desfacut nimic la el, il tineam in buzunarul drept si cand vroiam sa ma simt eu mai in siguranta mergeam cu mana in buzunar pe spray, cu degetul pe buton astfel incat daca e cazul doar scot mana si dau puf..

primul mi l-au luat parintii prin clasa a 11-a cand mergeam la pregatire si am fost urmarita si acostata de un psihopat... traversam un parc, mergem printre blocuri, uneori ma intorceam seara destul de tarziu...
a doua oara am fost agasata de 3 indivizi de etnie rroma si, desi aveam sprayul la mine, eram cu mana pe el, nu aveam cum sa-l folosesc pt ca erau 3, se postasera unul in stanga unul in dreapta si unul in spate sa nu pot fugi.. in ambele cazuri am scapat pastrandu-mi calmul si agatandu-ma de primul barbat iesit in cale, ca si cum l-as cunoaste..

pe al doilea mi l-am luat singura in facultate, il am si acum - nu cred ca l-am folosit vreodata (poate doar de proba) dar acum nu am la ce sa il folosesc pt ca rareori ies fara masina si fara sot... daca stiu ca e posibil sa am nevoie il iau acolo... in buzunar, nu in geanta..
Ana_P
Scris: Tuesday, February 14, 2012 9:33 AM
Nivel

bulibuli : Multumesc de sfat. Cred ca un spray o sa-mi iau si eu.
shirel : Cand am citit postul tau cu artele martiale mi-a venit in minte filmul Charlie's Angels duel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.