Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Codruta,e super metoda ta,mai ales ca bebe creste si o sa fie tot mai curioasa,n-o sa o mai poti tine in scaunel.asa ca tati care sta cu ea dupa-masa e o solutie perfecta. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Sara are un prost obicei:sa trinteasca toate usile, inclusiv cea de la cuptor! Mi-e teama acum de oalele sau cratitele lasate pe ochiul din fata,sa nu cada peste printesa, asa ca sunt mereu cu ochii pe ea! Kiki, sa ne spui cum ai rezolvat problema! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Sa va spun si eu ca mi-a deschis din butoane gazul la aragaz. Doamne, norocul meu e ca eram in bucatarie si am oservat-o. Acasa in uk nu vede butoanele pentru ca sunt sus pe blat=plita. Dar aici e aragaz obisnuit..... si de atunci stam mot pe ea cand intra in bucatarie. e foarte periculos. De cultor nu se atinge ca simte caldura emanata si sta departe. La fel si la calorifere. Sper sa nu avem probleme vreodata cu focul sau apa fiarta, mancare, fript....etc |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Miri, eu nu las nimic pe ochiurile din fata ca le poate da jos, asa ca le mut in spate...ori, cand s-a racit mancarea o bag in frigider si scap de stres. Gazul il inchid mereu, ca nu stiu cand o sa se prinda ca butoanele se rotesc... Cu cataratul pe aragaz am rezolvat momentan...ta-su l-a certat rau si i-a dat ceva mai tare peste manute si nu mai merge la aragaz. Sa vedem cat o sa tina |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Noi mai trebuie sa "lucram"putin la faza cu "nu e voie"... |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Noi la capitoul "foc" am stat bine intotdeauna.Cand gateam, gateam atunci and Matei era in patut la nani (dimineata sau la somnul de la pranz).Acum, de cand nu mai gatesc deloc, ca domnul meu nu mai doreste legume, aragazul e pe post de mobila de care nu prea se atinge (probabil gandeste ca mine:"nu e de mine" ).
A fost curios candva sa umble la butoane.L-am oprit pt.ca a doua zi sa opresc gazele si sa il las in pace.A pus mana pe doua butoane, a vazut ca nu se rotesc, ca nu fac nmic, si gata, a abandonat problema.
In skimb, cand am fost la tara la strabunici, langa focul din soba nu a inteles ca nu e voie, nu si nu.Sa fie ca el.Bineeeeeeeeee!I-am spus ca frige, arde, i-am aratat pe fata mea ce inseamna.Bineeeeeee!A pus mana intr-o frantura de flacara.Nu stiu cum s-a facut ca nu s-a ars, dar nici bine nu i-a fost.Toata ziulica nu a mai manifestat nici pic de interes pt.foc:doar se uita, dar nu mai punea mana.
La foc de tabara era fascinat insa l-am tinut departe:pe de o parte mi-era teama ca vreo scanteie sa nu il arda pe maini sau fata, pe de alta parte imi era teama sa nu se duca el voit in foc si sa nu se arda. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Din nefericire si noi ne confruntam cu aceeasi problema .Nu reusesc nicicum sa il dezvat de acest prost obicei,i-am spus de mii de ori cred ca nu e voie dar nuu.....tot asa cum vrea el face,dar numai cand merge aragazul,cum vede ca e butonul deschis jap direct pe el,daca e inchis nici macar nu se atinge,cand sunt in bucatarie si gatesc ceva sau merge trebuie sa fiu cu ochii-n patru. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| Laur@ wrote:Din nefericire si noi ne confruntam cu aceeasi problema .Nu reusesc nicicum sa il dezvat de acest prost obicei,i-am spus de mii de ori cred ca nu e voie dar nuu.....tot asa cum vrea el face,dar numai cand merge aragazul,cum vede ca e butonul deschis jap direct pe el,daca e inchis nici macar nu se atinge,cand sunt in bucatarie si gatesc ceva sau merge trebuie sa fiu cu ochii-n patru. Laur@ apropie manuta lui de foc sa vada ca arde,si asa poate se dezvata.eu la ai mei doar le spun ca arde si nici nu se apropie |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Scoate butonul aragazului |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Diana era asa cu butoanele, nu stiu de cate ori cumparam butoane noi ca le scoteam , le ascundeam de nici eu nu le mai gaseam.Pana la urma am lasat un singur buton , l-am agatat in cui si-l foloseam la nevoie pt toate ochiurile, ca-n filmele cu prosti Aici aragazul are butoanele sus |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| mihaela75 wrote:Diana era asa cu butoanele, nu stiu de cate ori cumparam butoane noi ca le scoteam , le ascundeam de nici eu nu le mai gaseam.Pana la urma am lasat un singur buton , l-am agatat in cui si-l foloseam la nevoie pt toate ochiurile, ca-n filmele cu prosti Aici aragazul are butoanele sus
Desi nu e de ras... , nu ma pot abtine...
In fine, la noi functioneaza schema: urlet de avertizare+urlet "nu e voie"+ amenintare "faci buba mare, arde" Dar asta cand il vad...de cate ori era prajitura in cuptor si m-am trezit ca a oprit gazul...sau ca miroase a gaz cand Victor prindea vreun moment de neatentie si rotea butonul....sau si mai rau, cand a tras de o cratita in care nu mai stiu ce tocmai clocotea...numai ca aveam de facut un singur pas si am reusit sa prind cratita....daca aveam de facut doi pasi ...ingerasul pazitor al lui Victor nu prea are timp "de tigara". |
|
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Eu ce sa zic de foc, acum vreo 3-4 luni am fost la biserica si David a stins lumanarea la o femeie intre degete, atat a urlat probabil ca nu stia ce e ala foc. Am crezut ca imediat daca o sa-l vada dinou in flacara tot la lumanare, acasa- o sa priceapa, intr-o fractiune de secunda a stins-o imediat iar a plns, au mai fost cateva tentative, iar acum vreo 2 saptamani, iar la biserica, iar a vrut sa bage mana in flacara...sper sa nu fie vreun piroman ceva asta mai imi trebuie Sau o fi prea mic sa priceapa |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| crista wrote:Eu ce sa zic de foc, acum vreo 3-4 luni am fost la biserica si David a stins lumanarea la o femeie intre degete, atat a urlat probabil ca nu stia ce e ala foc. Am crezut ca imediat daca o sa-l vada dinou in flacara tot la lumanare, acasa- o sa priceapa, intr-o fractiune de secunda a stins-o imediat iar a plns, au mai fost cateva tentative, iar acum vreo 2 saptamani, iar la biserica, iar a vrut sa bage mana in flacara...sper sa nu fie vreun piroman ceva asta mai imi trebuie Sau o fi prea mic sa priceapa
cred ca e fascinat de lumina lumanarii, am patit de cateva ori cu Leea, acum o stinge sufland si punand palma caus dupa flacara, chiar daca o implor sa nu o stinga. eu o aprind, ea stinge si tot asa pana ma enervez |
|
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| mariuta wrote:cred ca e fascinat de lumina lumanarii, am patit de cateva ori cu Leea, acum o stinge sufland si punand palma caus dupa flacara, chiar daca o implor sa nu o stinga. eu o aprind, ea stinge si tot asa pana ma enervez
...cred si eu ca e fascinat de lumina ei, sper sa nu faca si el ca Leea , ca noi cum aprindem 2-4 lumanari prin casa va trebui sa ma enervez destul de des |
|
|