Fluorvigantoletten
Subiectul anterior · Subiectul urmator
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, December 27, 2006 11:53 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Este cineva care da copilului sau fluorvigantoletten sau un produs pe baza de fluor?

Acum ceva timp am respins vehement ideea administrarii fluorului, pe motiv ca cesta daca nu este administrat fara intrerupere timp de 12-14 ani, va produce o mare eurptie de carii.Acum, nu stiu ce sa fac:eu am o dentite foarte buna, in skimb Eugen are una deficitara.Cum Matei nu stim pe cine va mosteni, as vrea sa ma asigur ca dantura lui Matei va fi una buna.

Ce stiti despre administrarea fluorului?De la ce varsta se poate incepe si cand se poate intrerupe fara riscuri?
sousourel
Scris: Wednesday, December 27, 2006 12:45 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
stele_pe_cer wrote:
Este cineva care da copilului sau fluorvigantoletten sau un produs pe baza de fluor?

Acum ceva timp am respins vehement ideea administrarii fluorului, pe motiv ca cesta daca nu este administrat fara intrerupere timp de 12-14 ani, va produce o mare eurptie de carii.Acum, nu stiu ce sa fac:eu am o dentite foarte buna, in skimb Eugen are una deficitara.Cum Matei nu stim pe cine va mosteni, as vrea sa ma asigur ca dantura lui Matei va fi una buna.

Ce stiti despre administrarea fluorului?De la ce varsta se poate incepe si cand se poate intrerupe fara riscuri?

Nasa mea da copiilor incepand cu 2 ani un produs pe baza de fluor. Copii nu au nici o carie, dar a facut si sigilari de maselute daca i se parea ceva in neregula. Nu se poate opri administrarea pana pe la 18 ani, imi spunea ea. Ei locuiesc intr-o zona in care e deficit de fluor in apa, deci se recomanda automat suplimentarea cu fluor.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:05 PM
Nivel

Sousourel, ce inseamana "sigilari de maselutza"?

Eu tocmai citeam cum ca Fluorvigantoletten se da pana la 2 ani, apoi de la 2 ai se da Zymafluor (care nu mai contine si vit D).Cica e mai indicat ca fluorul sa se dea dupa ce erup toti dintii, ca are efect mai bun local, nu absorbit intestinal.Si...se mai pare ca pana la 14 ani se administreaza.dar, daca se retrage produsul de pe piata ce facem?Crestem o generatieintreaba de cariati?

Apoi, se pare ca fluorul se administreaza in fucntie de greutatea copilului (deloc greu de aflat), dar si in functie de fluorizarea apei din zona in care esti si de gradul de mineralizare al dintilor.Ei, ultimele doua cum le afli?ca mergi la medicul stomatolog e ok, dar oare el iti poate spune si daca zona in care locuiesti e saraca in fluor?

Noua Dr Capraru anul trecut ne-a spus ca Bucurestiul este sarac in fluor.mai bine zis ca apa din Bucuresti nu are fluor.Asa sa fie?
sousourel
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:11 PM
Nivel

Nasa mea sta in Germania si acolo recomandarile se pare ca se fac prin medicul de familie. Deci presupun ca treaba cu "apa saraca in fluor" determina recomandarea generala a suplimentului iar dozarea se face dupa prescriptia medicului. Daca stii, cum se dau la noi, pastilutele cu iod...pana in cls a XII-a luam mereu, prin cabinetul scolar. In fine...
Iar sigilarea de maseluta..nu stiu exact cum e, doar ce mi-a povestit nasa...se da pe maseluta respectiva cu ceva fixativ...gel, nu stiu exact, si impiedica expunerea la o probabila carie. Daca vrei, pot sa-mi intreb stomatologul...ca si asa dupa ce trece vacanta trebuie sa-i faca (cel putin) o vizita uff
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:25 PM
Nivel

sousourel wrote:

Iar sigilarea de maseluta..nu stiu exact cum e, doar ce mi-a povestit nasa...se da pe maseluta respectiva cu ceva fixativ...gel, nu stiu exact, si impiedica expunerea la o probabila carie. Daca vrei, pot sa-mi intreb stomatologul...ca si asa dupa ce trece vacanta trebuie sa-i faca (cel putin) o vizita uff

Te rog, Sousourel, daca ai ocazia, intreab-o pe nasa ta.Din ce spui tu, asta la noi se numeste fluorizarea locala (presupune aplicarea unui fluor-gel pe dinti).

Acum, sa vedem unde gasim un stomatolog bun.

Stie careva care e diferenta intre un stomatolog si pedodont?ce face unul si nu face celalalt?
sousourel
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:28 PM
Nivel

Chiar am vazut candva o emisiune in care se explica diferenta intre diferite tipuri de medici "stomatologi"...ce rau imi pare ca nu am fost mai atenta...
AdrianaC
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:32 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
stele_pe_cer wrote:

Eu nu ii dau nimic lui Andrei, si nici lui Alice nu i-am dat, dar cu Alice am cam dat-o in bara cu dintii. Acum nu stiu daca de la lipsa fluorului sau de la faptul ca bea multe sucuri si lapte noaptea.

Mie mi-a recomandat la Andrei Zymafluor incepand cu 6 luni, cate 1/2 pastiluta/zi.

Stiu ca daca il intrerupi te poti astepta la carii in lant, iar administrarea se face pana la varsta de 14 ani, zi de zi. Noua ni s-a mai spus de catre pediatru ca daca nu suntem consecventi, mai bine sa nu ne apucam sa ii dam.

Medicul pedodont este specializat pe stomatologie pentru copii. Dantura difera si de asemenea si metodele de tratament si de abordare. Eu am incercat sa merg cu Alice la medic stomatolog pur si simplu si nu am avut deloc rezultate.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:46 PM
Nivel

Multumesc, Adrianapupici !

Oare daca intrerupi fluorul pt.o zi-doua, nu mai mult, e un capat de tara?Adica si apar cariutzele?Ca nah, oameni suntem.Eu de obiceii sunt atenta si vigilenta, dar de ex acum, de sarbatori, nu i-am dat lui Matei 2 zile Vigantoletten-ul, din cauza programului diferit avut dimineata, la ora admnistrarii.
sousourel
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:51 PM
Nivel

stele_pe_cer wrote:
Multumesc, Adrianapupici !

Oare daca intrerupi fluorul pt.o zi-doua, nu mai mult, e un capat de tara?Adica si apar cariutzele?Ca nah, oameni suntem.Eu de obiceii sunt atenta si vigilenta, dar de ex acum, de sarbatori, nu i-am dat lui Matei 2 zile Vigantoletten-ul, din cauza programului diferit avut dimineata, la ora admnistrarii.

Nasa mea zicea ca i s-a mai intamplat sa omita sa le dea copiilor fluorul, poate chiar si o saptamana si nu s-a intamplat nimic. In schimb o alta cunostinta, care a intrerupt administrarea pe o perioada mai lunga (cred ca o luna- doua) s-a confruntat apoi cu neplacuta experienta a aparitiei cariilor.
Ema
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:52 PM
Nivel: Guest

Baietiilor le-am dat cind erau mici fluor-o pastila micuta pe zi, un an.
Dupa virsta de 4-5 ani am inceput sa le dau de 4 ori pe an , cite o luna de fiecare data dureaza cura,
niste vitamine complete + minerale...fier, zinc..etc...practic toate elementele necesare organismului.
Se simt foarte bine cu astea. Si continui sa le dau.
Si noi am facut sigilarea dintilor.
Consiste in aplicarea unei substante transparente ( e aplicata cu un tip de siringa fara ac), pe fiecare dinte, masea care vrei sa protejezi contro carii. Nu e dureros sau neplacut, doar ca trebuie sa astepti sa se usuce
vreo 10 min fiecare.
Protectia dureaza 2-3 ani si costa in jur de 50- 60 euro /dinte.
Pot sa zic ca au efect si protejeaza de carii, baietii nu au avut probleme.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, December 27, 2006 1:57 PM
Nivel

Ema wrote:

Protectia dureaza 2-3 ani si costa in jur de 50- 60 euro /dinte.
Pot sa zic ca au efect si protejeaza de carii, baietii nu au avut probleme.

Cam scumput, tinand cont de ate maselute avem in gurita!Sau aceasta sigilare se face numai pe anumite maselute cu probeleme?Adica depistezi caria, o tratezi, apoi sigilezi maseluta ca s o protejezi?Scuza-ma, dar nu cred ca am prins ideea CAND anume e cazul de sigilarea dintilor.
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, December 27, 2006 2:00 PM
Nivel

sousourel wrote:

Nasa mea zicea ca i s-a mai intamplat sa omita sa le dea copiilor fluorul, poate chiar si o saptamana si nu s-a intamplat nimic. In schimb o alta cunostinta, care a intrerupt administrarea pe o perioada mai lunga (cred ca o luna- doua) s-a confruntat apoi cu neplacuta experienta a aparitiei cariilor.

Multumesc, Sousourel.Asta kiar e o usurare.Cum am spus, eu sunt consecventa, dar poate o zi-doua voi uita sa ii dau, sa nu fie vreun bai!Asteptam sa ne iasa si molarii si cred ca vom incepe si noi cat de curand admnistrarea fluorului.Nu vreau sa astept pana la aparitia celor dfinitivi, ca am itneles ca daca nu avem grija de ce de lapte, nici cei definitivi nu vor fi mai breji, ca cei definitivi se contruiesc pe baza celor de lapte.

14 ani...brrrrrrrrr....o sa fac stoc de produs pe 1 an intregdance !Ca sa nu am surprize!
sousourel
Scris: Wednesday, December 27, 2006 2:03 PM
Nivel

Am mai tras cu ochiul prin alte parti...se pare ca nu se sigileaza toate maselutele, doar cele care pun probleme, asta decide medicul. Iar in ceea ce priveste preturile..am gasit o lista de preturi in care sigilarea aparea la 55 Roni, dar cred ca depinde de cabinetul la care apelezi. Sunt sanse sa nu fie chiar asa de mult. Oricum, m-ai facut curioasa, ma voi interesa si eu la stomatologul meu.
Ema
Scris: Wednesday, December 27, 2006 2:05 PM
Nivel: Guest

Stele, nu stiu preturile in Romania!
Pot fi mult mai ieftine!
Am sigilat toti dintii la baietii, cu exceptia incisivilor sus jos.
Dimpotriva, a sigilat numai dintii sanatosi, nu tratati.
Dar nu pot sa-ti zic daca pot sigila si cei tratati, pt ca baietii in momentul sigilaturii aveau (si au) totii dintii sanatosi.pupici

Oricum, m-am uitat la vitaminele care le dau si contin si fluor( am zis ca erau complete! )flowers
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, December 27, 2006 2:06 PM
Nivel

sousourel wrote:
Oricum, m-ai facut curioasa, ma voi interesa si eu la stomatologul meu.

Da-mi de stire ce afli, ca stii cum e...ca fiecare medic cu parerea lui...Noi, pana vom gasi un medic stomato bun, mai mancma o paineplans !Nici nu stiu pana la urma daca un stomato e bun, sau mai degraba un pedodont...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.