Profil: Florentinna
Despre
Utilizator: Florentinna
Nivel: Grupa mijlocie
Statistici
A intrat: Friday, July 6, 2018
Ultima vizita: Friday, February 26, 2021 4:19 PM
Numarul de postari: 359
[0.03% din toate postarile / 0.15 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 14
Postat: Monday, February 22, 2021 6:11 PM
Fetelor nu am mai intrat parca de un car de ani pe forum. Am tot incercat sa citesc si am vrut sa mai raspund dar ba aparea una ba alta.
Bebe 2 face 6 luni sambata si mi se pare ca asa repede a trecut timpul. Bebe 1 are deja 2 ani deci nu o mai bag la categoria bebeLol
In toamna o sa mearga la gradi si cred ca o sa il dau si pe baiat la cresa sa ma intorc la lucru. Aveam alte planuri dar soarta ne a dat o palma... initial aveam planificat sa stea mama cu ei cat sunt la servici dar nu prea s a simtit bine, a fost la doctor si in ianuarie am aflat ca are cancer la colon stadiul 3. De o saptamana a inceput chimio ca prefatire pt operatie dar nu se simte deloc bine dupa prima tura. Fetelor nu imi vine sa cred ca in curs de cateva zile s a schimat tot. Incerc sa fiu tare si pt ea si pt copii sa nu ma vada suparata dar e tare greu. M a ajutat enorm de mult cu fata si cand am fost gravida cu baiatul si acuma nu pot sa ma gandesc ca poate nepotii ei nu o sa o stie pe mama. Sper sa fie ok in final.
Sper sa intru mai des pt ca si baietelul are cat de cat un program si am si eu 1 ora 2 mai usoare pe zi.
O dupa masa placuta mamici dragi.

img
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 13
Postat: Monday, November 2, 2020 12:19 PM
La noi cel mic inca vad ca nu e deranjat de zgomotele surorii. Eu ii culc in camere separate. Pe bebe in dormitor si fetita pe zi in tarc/ patut in living si seara merge la etaj cu sotul. Pe bebe il tin mult in balansoar, il car dupa mine prin toata casa. Fetita se joaca intre timp sau ne jucam impreuna, vorbim si asa fac curat, mancare.
Si noua ne place in brate si leganati dar acuma incerc sa il dezobisnuiesc pt ca noaptea fata doarme la etaj cu sotul si nu se mai aude tare daca plange.
Eu il mai tin in brate pana e semiadormit si atunci in pun in patut si de cateva zile il pun sa sac de dormit sau in paturica si doarme tare bine asa, a inceput pe noapte sa aiba somnuri de 3-4 ore legate. Ziua nu doarme asa bine, se trezeste des dar nu il ridic din prima si il pun inapoi in pat cand e semiadormit, uneori de trezeste iar si tot repetam.
Astept si eu ziua cand o sa doarma amandoi impreunaras va veni si ea pana atunci rabdare multa si cafea Lol

img
Postat: Sunday, November 1, 2020 3:57 PM
AndreV wrote:
Buna mamici...vin la voi cu un mare of...bebelusa zbiara, urla la doctor cat o tin puterile. Si ai vostri fac asa scandal sau doar eu am tras lozul norocos? Ma simt asa de prost ca nu reusesc s-o linistesc. Va trebui sa repetam eco la inimioara, ca la 6 sapt nu a iesit chiar ok si deja imi e groaza. Si cand am fost la control pediatric a urlat de parca o bagam in foc. Cum sa o fac sa stea potolita sa-i faca eco, sa poata masura?

Noi am fost saptamana trecuta la cardio cu amandoi. La fetita am fost la un medic ce ma chema din 6 in 6 luni sa faca ekg pt ca auzea un murmur dar cum a venit pandemia nu am mai fost cand a trebuit.
Acuma trebuia sa merg oricum cu baiatul si i am programat pe amandoi la alt doctor la privat.
Am intrat cu fata si cand i am dat bluza jos sa ii faca eco a inceput sa urle si nu s a oprit pana nu am terminat eco. Se si zbatea de numa ca abia am tinut o sa ii faca. Mi a fost o rusine de numa si nu inteleg de unde a avut iesirea asta pt ca pana acuma nu am avut experiente negative la doctor. Bine ca e totul ok si nu mai trebuie sa repetam.

img
Subiect: Gravidutele noastre dragi - 58
Postat: Sunday, November 1, 2020 3:44 PM
freya1 wrote:
Fetelor Buddy1
Roser, TTG, am avut 83, 194 la 1h (asta a fost prost) si 134 la 2h

Mie mi a iesit 142 la o ora, valoare depasita si la 2 ore a fost in grafic. Cand am mers cu rezultatul la medic mi a spus doar sa am grija la consumul de paine, paste, dulciuri, sucuri. Eu oricum mancan destul de echilibrat dar am rarit dulciurile ca acolo mai exageram. Eu de ingrasat am luat 11 kg pe parcursul sarcinii plecand de la 54 kg.
Eu zic ca stai linistita mai ales ca ai si programare la medic si totul va fi bine.

img
Postat: Tuesday, October 27, 2020 11:32 AM
fluturash26 wrote:

Aaa,apropo de suzeta, a mea nu a ripostat decat o saptamana, acum nu isi mai aduce aminte de ea..a trecut o luna cred. A fost mai simplu decat ma asteptam, dar sapt aia a fost grea tare. Dar ia ft fericita ca am scos-o. Nu ii mai tace gura deloc, ceea ce cu suzeta nu prea vorbea,a invatat muuulte cuvinte noi.

Si eu incerc sa renuntam la suzi cu Ami dar seara la somn e dezastru, nu adoarme fara. Pe zi sta fara ea dar seara nici o sansa pana acuma. Pe mine ma enerveaza ca daca e cu suzi nu zice nimic, cand e fara, vorbeste pe limba ei fara oprire si de aia as vrea sa renuntam. La noi il vede si pe fratior cu suzi si o fura de la el daca nu o are pe a ei. La Domi nu mai vreau sa il las cu suzi asa mult si pana in feb cand face Ami 2 ani as vrea sa nu mai foloseasca. Sper sa ne iasa planul.

img
Postat: Monday, October 26, 2020 1:18 PM
freya1 wrote:
tie ti-a iesit ok testul, Rox ? 2h trebuie sa stai, nu ? adica se ia proba pe nemancate, la 1h si la 2h ?
nu m-ar deranja ca trebuie sa stau, dar atata timp intr-un spatiu neaerisit cu mai multe persoane (ultima oara le-am facut scandal ca erau vreo 15 persoane in sala de asteptare) mi se pare foarte riscant in perioada asta

Florentinna Cheek Kiss ce face bebe ?

E bine bebe, e un dolofanel deja, multumesc de intrebareCheek Kiss am trecut si de coli doar ca inca se trezeste des sa pape pe noapte dar o sa trecem si de perioada asta.

img
Postat: Monday, October 26, 2020 12:12 PM
Adina, eu la Ami i am dat gustari dupa ce a inceput sa manace bine la mic dejun, pranz, cina si vroiam sa scot laptele pe peste zi. La gustare cel mai bine mananca fructe sau biscuiti simpli. I am mai dat iaurt sau branza cu avocado dar nu prea e fan si incerc sa nu ii incarc stomacul cu prea mult ca sa manance la masa principala. La noi depinde de zi, sunt zile cand merge singura si trage de frigider si isi alege din lada de fructe ce vrea si sunt zile cand refuza orice gustare si eu nu insist.
Legat de somn incearca sa il urmaresti sa vezi cand da semne de oboseala. Noi acuma ne trezim in jur de 8 si la 11 deja vad ca se freaca la ochi si da semne de oboseala si o pun la somn. De dormit doarme de obicei 2-3 ore. Daca doarme o ora sigur mai baga un somn pe la 16 de o ora.
La noi pe zi e ok, o pun in tarc, trag draperia, inchid televizorul si ies din camera iar ea rar protesteaza. In schimb seara e mai greu cu adormitul pt ca doarme cu sotul si eu cu bebe. Sotul se uita la tv, pe telefon, ea nu vrea in tarc sa doarme ci cu sotul in pat si atunci se da jos, merge la jucarii, intoarce toata casa pe dos...cand nu mai poate se vede pe ea ca e obosita de numa si avem seri cand se lasa si cu drame ca e prea obosita dar in jur de 22 adoarme de obicei. Eu una abia astept sa pot sa ii culc pe amandoi in aceiasi camera dar bebe se trezeste inca din 2 in 2 ore pe noapte si nu vreau sa o trezeasca si pe ea.
Adina eu iti doresc rabdare multa si sa stii ca oricat de greu e acuma o sa vina si vremea cand o sa doarma mai devreme si nu o sa se mai trezeasca des pe noapte.
Important e sa gasiti ce merge la voi. dance

img
Postat: Monday, October 26, 2020 11:49 AM
Ellena20 wrote:
Buna dimineata, dragi gravidute!
Cum va mai simtiti? Cu somnul cum stati?
Eu incep sa dorm din ce in ce mai rau. Desi imi este foarte somn, pana pe la 2 nu pot adormi. Ma trezesc de vreo 3 ori pe noapte, iar la 7 ma trezesc complet.
In rest, ma bucur de miscarile bebelusului in fiecare clipa. Ah, azi-noapte la 01:30 asa chef de "joaca" avea ras

Elena, eu in a 2 a sarcina am dormit groaznic, simteam ca ma sufoc, nici o pozitie nu mi se parea ok, imi era si groaza cand venea noaptea si urma sa ne pregatim de culcare. Peste zi nu aveam cum sa mai dorm pt ca eram cu fata ce am mai reusit sa ma odihnesc catre final cand nu am mai avut voie sa fac efort.
Oricum dupa ce vine bebe la fel va fi cu somnul...cel putin la mine daca prind 5- 6 ore pe noapte adunate e super bine si eu dormeam min 8 ca ursul inainte de copiiLol
Sarcina usoara in continuare.

img
Postat: Monday, October 26, 2020 11:42 AM
freya1 wrote:
neata fetelor computerlove chiar voiam sa va intreb ce noutati mai aveti
eu miercuri merg la dr si in rest trebuie sa mai fac testul de diabet, am tot amanat ca nu am nici chef sa stau 2h la laborator, stie cineva daca ma lasa macar sa ies afara in fata clinicii ? sa nu inhalez aerul din sala de asteptare atata timp
eu de dormit dorm acceptabil, ma trezesc de 1-2 ori sa merg la baie si da, de cate ori ma trezesc piticul meu e la datorie coeur
azi am simtit ceva nou, aveam burta foarte tare si putin deformata asa pe o parte, de parca impingea acolo sau se inghesuia ras a fost tare amuzant
de acum cred ca nu mai pot pacali pe nimeni ca am mancat prea mult Lol deja 2 vecine m-au vazut de la distanta si cum eram si din profil cred ca era evident burtoiul, ca mi-au strigat: felicitari

altfel imi cam fac griji cu placenta si cu restul, dar nu pot face nimic... mi-e sa nu ma puna dr sa stau la pat daca e tot asa uff

Eu cand am facut testul de glucoza initial mi s a spus ca pot iesi afara dar cand am ajuns dimineata acolo mi d a spus ca e mai bine sa stau in sala de asteptare pt ca trebuie luata proba la fix o ora si nu ar vrea sa decaleze. Eu am stat la receptia laboratorului si 3 ore a trecut repede mai ales ca am auzit tot felul de lucruri la receptie...veneau persoane ce dadeau mult prea multe detalii despre tranzitul intestinal, pipilicu si tot felulLol chiar i am zis fetei de la receptie cand am plecat ca aude multe la munca si mi a spus ca nici nu imi inchipui cate detalii dau unii pacienti despre tot felul.

img
Postat: Saturday, October 24, 2020 11:44 AM
Oana felicitari pt baietel, e tare fain cu pereche. Si mie mi a fost ciudat sa am baiat ca eram obisnuita cu fetita dar vin toate de la sine.

Ela si la mine s a vazut doar sacul la prima eco si dupa o sapt s a vazut si bebe deci e normal.

Andreea stai cat mai linistita si totul va fi bine cu bebe.

Fetelor si noi avem un ssc de la manduca de la prima nastere dar sincer eu nu ma impac cu el deloc. Oricat l am reglat pt mine e foarte incomod, dupa vreo 10 min ma doare spatele de la el ingrozitor. Acuma il mai folosesc doar in situatii extreme, daca chiar nu pot iesi cu bebe in carut si cu fata pe jos.

img