FIV la Spitalul International Medpark din Chisinau - 3
Subiectul anterior · Subiectul urmator
dalma
Scris: Sunday, November 15, 2015 1:33 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 7/30/2015
Buna fetelor! Va urmaresc constant, insa nu am apucat sa va spun si eu povestea mea. Si eu incerc, ca si voi, sa-mi tin puiul in brate. Ganduri si incertitudini, emotii, deopotriva pozitive si negative, au fost prezente inca de cand acest gand a aparut. Probabil teama de necunoscut si lipsa raspunsurilor la intrebarile care nu mai contenesc sa apara sunt printre cele mai greu de suportat. As vrea ca povestea mea sa va ajute si sa va dea putere sa mergeti mai departe, in ciuda eventualelor esecuri, care, din pacate, fac parte din statistici.
Am facut doua FIV-uri si o procedura de inseminare, perioada in care am avut 8 transferuri. Primele esecuri au fost cele mai dureroase si cele mai greu de suportat. Dupa aceea, am inceput sa ma obisnuiesc cu ele. Nu ma mai asteptam la un rezultat pozitiv, insa continuam de parca aveam o misiune de indeplinit. La ultimul transfer am avut o sangerare care pentru mine insemna inceputul menstrei. Impacata, am informat medicul si am intrebat din reflex cand putem face urmatorul transfer. Medicul m-a sfatuit, insa, sa fac mai intai un test de sarcina, dupa care putem discuta despre ce avea sa fie. Am facut testul in a noua zi de la transfer si, surpriza, a fost unul pozitiv. Am invatat, astfel, inca o data, ca niciodata nu trebuie sa iti pierzi speranta, ca fiecare are sansa lui si nu trebuie sa inceteze in a-si transforma visul frumos de a fi parinte in realitate.
Echipa care s-a ocupat de mine este echipa Medpark in frunte dr. Diana Al Faraj si embriologul Iren Kiziloz. Doresc sa le multumesc si pe aceasta cale si sa-i asigur de toata recunostinta mea pentru profesionismul si rabdarea de care au dat dovada. Ei m-au incurajat sa merg mai departe si sa nu incetez sa sper. Aceeasi speranta v-o doresc si eu voua.
As vrea ca tot mai multe fete sa isi scrie povestile, pentru ca aceste povesti ne vor incuraja sau ne vor ajuta sa intelegem mai bine prin ceea ce trecem.
Sanatate, speranta si ganduri pozitive sa aveti!
Oly28
Scris: Wednesday, November 18, 2015 4:04 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/18/2015
Buna Dalma.Ma bucur pentru tine,sa inteleg ca acum esti insarcinata?
dalma
Scris: Thursday, November 19, 2015 8:16 AM
Nivel

Buna Oly! Multumesc pentru mesaj. Da, sunt insarcinata, mai e putin si imi voi tine baietelul in brate. Tu ce faci? Ai noutati? Succese la toate fetele!
Oly28
Scris: Thursday, November 19, 2015 9:17 AM
Nivel

Buna Dalma!!!Ma bucur pentru tine in curind vei trai cele mai frumoase momente, viata in trei si cel mai asteptat eveniment.
Eu inca nu am noutati trebuie sa facem transferul astept CM.Am facut histeroscopia si nu imi vine ciclul menstrual imi intirzie,fetelor care ati facut cum a fost la voi?
Hope26
Scris: Tuesday, November 24, 2015 3:51 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/19/2015
Oly28 wrote:

Eu inca nu am noutati trebuie sa facem transferul astept CM.Am facut histeroscopia si nu imi vine ciclul menstrual imi intirzie,fetelor care ati facut cum a fost la voi?

Oly la mine nu au fost probleme dupa histeroscopie, dar am auzit cazuri in care apar dereglari,stai linistita.Important e sa te simti pregatita...Bafta multa!
Oly28
Scris: Tuesday, November 24, 2015 4:18 PM
Nivel

Oly la mine nu au fost probleme dupa histeroscopie, dar am auzit cazuri in care apar dereglari,stai linistita.Important e sa te simti pregatita...Bafta multa!

Hope 26.Mersi mult deja mia venit ciclul cu 7 zile de intirziere si foarte abundent si dureros mai diferit de lunile precedente.
Cam e liniste pe aici.
Oly28
Scris: Tuesday, November 24, 2015 4:19 PM
Nivel

Dalma salut.Poti sa imi zici in a cita zi se face transferul cu embrioni congelati?
Oly28
Scris: Tuesday, November 24, 2015 4:23 PM
Nivel

Hope 26.Scuzama ca te intreb inca nu ai reusit sa ramii insarcinata dupa fiv?ai incercat si cu embrioni congelati?

Eu urmeaza sa fac transfer cu embrioni congelati.
dalma
Scris: Tuesday, November 24, 2015 9:42 PM
Nivel

Oly28 wrote:
Dalma salut.Poti sa imi zici in a cita zi se face transferul cu embrioni congelati?

Buna, Oly! Transferul de embrioni congelati se face in functie de ciclul menstrual. Adica, la mine ultimul transfer s-a efectuat in a 14-a zi de la prima zi de menstruatie, insa acest calcul poate fi diferit la tine. In aceasta perioada esti monitorizata de medic, e posibil sa urmezi un anumit tratament pentru o mai buna pregatire a endometrului, iar cand endometrul ajunge la grosimea buna pentru implantare atunci se face transferul. Important este sa urmezi intocmai indicatiile medicului si sa-i pui toate intrebarile ce te framanta. Succes! Totul va fi bine!
Oly28
Scris: Wednesday, November 25, 2015 9:02 AM
Nivel

Salut Dalma.Multumesc pentru informatie.Sa dea Dumnezeu sa fie bine la toate familiile care isi doresc copii cu adevarat sa ii iubeasca si sa ii creasca in armonie si caldura.
Hope26
Scris: Monday, November 30, 2015 7:35 PM
Nivel

Inregistrat: 2/19/2015
Oly28 wrote:
Hope 26.Scuzama ca te intreb inca nu ai reusit sa ramii insarcinata dupa fiv?ai incercat si cu embrioni congelati?

Buna
Din pacate eu nu am reusit, am facut 3 fiv-uri, ultimul la Medpark si nu am avut embrioni congelati.
Insa fiecare e diferit, asa ca tu gandeste pozitiv si poate ne dai o veste buna de sarbatori.
Cum spunea si Dalma, transferul cu congelati se face cam in ziua 15 a ciclului mentrual, dar depinde de la persoana ala persoana.
Succese!
Oly28
Scris: Tuesday, December 1, 2015 8:14 AM
Nivel

Buna Hope.Imi pare rau,fii tare si nu te da batuta,stiu ca e greu dar trebuie sa gasim puteri.
Iti multumesc pentru incurajare.D-na Diana ce zice sa mai incerci?
rodixon
Scris: Thursday, December 3, 2015 1:23 PM
Nivel

Inregistrat: 1/24/2014
Buna ziua fetelor,
Chiar daca nu am mai scris de foarte mult timp sa stiti ca v-am urmarit permanent.
Am avut o perioada destul de incarcata, cu foarte multe probleme care incercam cu ajutorul lui Dzeu sa le gasim rezolvare.
In octombrie tatal meu vitreg a decedat dupa o grea suferinta de 6 luni (66 ani - un cancer gastric) apoi au urmat toate cele ; pe 18 noiembrie am inceput serviciul iar pe Miriam incerc sa o obisnuiesc cu bona si nu este deloc usor (mai ales pentru mine)
Important este ca Miriam este sanatoasa, creste, pe 19 dec va implini un anisor si credeti-ma nu stiu cand a trecut timpul.
este pe zi ce trece tot mai receptiva, repeta dupa noi anumite gesturi si cuvinte; spune "baita" "pa""nani"" na-na" "bravo" ; cand ii spun cuvantul gimnastica deja incepe sa dea din manute!~
Este minunata - vesela, prietenoasa, receptiva, vioaie; cu funduletul cam grasut drept pentru care nu merge inca in picioruse decat tinuta de manute ; cu premergatorul parca este la raliu;- si are aprox 12 kg!
Incerc sa va incarc si o poza cu ea dar au dimensiuni cam mari si nu ma lasa sistemul!
Zilele trecute mai exact pe 1 dec cand am implinit 43 de ani, tati si cu Miriam m-au strigat dimineata (cand eu trebaluiam prin bucatarie) in dormitor si mi-au pus o melodie si un filmulet cu "TE IUBESC MAMI" - am simtit ca traiesc cele mai frumoase clipe din viata mea, prima mea zi de nastere alaturi de copilul meu mult dorit care imi zambea si imi facea "mai-mai" pe obraz! Ce paote fi mai frumos?
Astfel de clipe te face sa uiti toate sacrificiile, starile, trairile, emotiile de dinaintea sarcinii si din timpul sarcinii!
Hope - ma bucur ca ai mai scris! Ce mai faci? esti bine "tusi Alina" (sa stii ca Miriam spune dupa mine "tusi"!
Tu shurshunea - ce mai faci? ce face bebe? sunteti bine?
Sofy - voi sunteti mari acum- cand incepi serviciul?
Nica- nu ai reusit sa-mi mai scrii - da-mi tu adresa ta de mail sa-ti scriu eu!
Sandy - tu ce mai faci? Cand faci transfeul?
Fetelor care sunteti in protocol sau cele care urmati sa fiti - nu va pierdeti speranta si increderea niciodata - indifertent de rezultat- DACA VA ESTE MENIT SA AVETI UN COPIL AL VOSTRU SA STITI CA IL VETI AVEA - aveti rabdare, putere, vointa si nu in ultimul rand CREDINTA!
Si iubiti tot ce este in jurul vostru pentru ca fiecare clipa este unica!
Va imbratisez cu mare drag!

Satine
Scris: Thursday, December 3, 2015 4:59 PM
Nivel

Inregistrat: 12/3/2015
rodixon wrote:
Buna ziua fetelor,
Chiar daca nu am mai scris de foarte mult timp sa stiti ca v-am urmarit permanent.
Am avut o perioada destul de incarcata, cu foarte multe probleme care incercam cu ajutorul lui Dzeu sa le gasim rezolvare.
In octombrie tatal meu vitreg a decedat dupa o grea suferinta de 6 luni (66 ani - un cancer gastric) apoi au urmat toate cele ; pe 18 noiembrie am inceput serviciul iar pe Miriam incerc sa o obisnuiesc cu bona si nu este deloc usor (mai ales pentru mine)
Important este ca Miriam este sanatoasa, creste, pe 19 dec va implini un anisor si credeti-ma nu stiu cand a trecut timpul.
este pe zi ce trece tot mai receptiva, repeta dupa noi anumite gesturi si cuvinte; spune "baita" "pa""nani"" na-na" "bravo" ; cand ii spun cuvantul gimnastica deja incepe sa dea din manute!~
Este minunata - vesela, prietenoasa, receptiva, vioaie; cu funduletul cam grasut drept pentru care nu merge inca in picioruse decat tinuta de manute ; cu premergatorul parca este la raliu;- si are aprox 12 kg!
Incerc sa va incarc si o poza cu ea dar au dimensiuni cam mari si nu ma lasa sistemul!
Zilele trecute mai exact pe 1 dec cand am implinit 43 de ani, tati si cu Miriam m-au strigat dimineata (cand eu trebaluiam prin bucatarie) in dormitor si mi-au pus o melodie si un filmulet cu "TE IUBESC MAMI" - am simtit ca traiesc cele mai frumoase clipe din viata mea, prima mea zi de nastere alaturi de copilul meu mult dorit care imi zambea si imi facea "mai-mai" pe obraz! Ce paote fi mai frumos?
Astfel de clipe te face sa uiti toate sacrificiile, starile, trairile, emotiile de dinaintea sarcinii si din timpul sarcinii!
Hope - ma bucur ca ai mai scris! Ce mai faci? esti bine "tusi Alina" (sa stii ca Miriam spune dupa mine "tusi"!
Tu shurshunea - ce mai faci? ce face bebe? sunteti bine?
Sofy - voi sunteti mari acum- cand incepi serviciul?
Nica- nu ai reusit sa-mi mai scrii - da-mi tu adresa ta de mail sa-ti scriu eu!
Sandy - tu ce mai faci? Cand faci transfeul?
Fetelor care sunteti in protocol sau cele care urmati sa fiti - nu va pierdeti speranta si increderea niciodata - indifertent de rezultat- DACA VA ESTE MENIT SA AVETI UN COPIL AL VOSTRU SA STITI CA IL VETI AVEA - aveti rabdare, putere, vointa si nu in ultimul rand CREDINTA!
Si iubiti tot ce este in jurul vostru pentru ca fiecare clipa este unica!
Va imbratisez cu mare drag!

Buna ziua Rodixon!

Ma bucur sa vad ca ai revenit. Va urmaresc cu mult interes de mult timp, dar nu am avut curajul sa ma alatur discutiilor. Mi-ai atras imediat atentia deoarece si eu am 41 ani (ma apropii de 42), si medicii de pe la noi din Romania cand aud ce varsta am cam dau inapoi (am si un AMH mic). Am inceput timid, am fost la 2 consultatii la d-na Dr. Diana si mi-a spus ca putem sa incepem si noi protocolul. As dori daca poti sa ma ajuti si pe mine cu mai multe informatii privind etapele (cand se semneaza contractul, cand se fac analizele, cand se incepe stimularea etc.).
La multi ani pentru fetita ta si multa sanatate si putere sa aveti cu totii!
Ai mare dreptate, sunt momente in viata care te rasplatesc inzecit pentru toate sacrificiile.
Un moment deosebit am avut si eu la a doua vizita la Medpark. Eram stresata ca mi se va spune si aici ca nu am sanse, dar stand pe hol si asteptand sa intru la consultatie, din sala de nasteri a fost scoasa o fata pe un pat. Era invelita pana la gat cu patura, iar de sub patura o mogaldeata plangea cu mult foc. Tanara mamica ii vorbea cu atata tandrete ... mi-au dat lacrimile si m-am gandit: Voi avea sansa sa ma bucur si eu vreodata de asemenea clipe? Chiar daca m-a cuprins tristetea acest moment mi-a dat speranta ca poate am si eu o sansa.
Sunt putin debusolata si daca ai vrea sa ma indrumi as fi foarte fericita. Daca imi permiti sa te contactez pe mail vin cu mai multe amanunte.
rodixon
Scris: Friday, December 4, 2015 9:36 AM
Nivel

Inregistrat: 1/24/2014
Buna Satine,
Sigur- ma poti contacta pe mail rody72xon@yahoo.com
Astept sa-mi scrii si cu cea mai mare placere te sustin si ajut (cat pot)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.