Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| FIERUL
Fierul este un mineral esential pentru formarea celulelor rosii din sange (a hematiilor) si transportul oxigenului in tesuturi.
Se gaseste in special in galbenusul de ou, ciuperci, carnea de vita (sau orice carne rosie), legumele cu frunze verzi (de exemplu spanacul).
In cantitati mai mari se gaseste in radacina de patrunjel, urzici, fructe uscate (caise, smochine), cereale integrale, cartofi fierti in coaja, migdale, nuci, alune, dar este mai greu de asimilat.
Sunt necesare 14.8mg pentru femei si 8.7mg pentru barbati, doza maxima admisa fiind de 17mg.
Supradozarea este foarte periculoasa si poate avea efecte grave si ireversibile, tulburari hepatice, diabet, tahicardie, artrita, sterilitate si impotenta. Aceasta supradozare se manifesta si prin constipatie, voma, dureri abdominale, iar la copii poate fi fatala. |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 7/13/2006 Mesaje: 422
| De ieri am inceput sa dau baietilor mei Fe Hausmann,am auzit ca este foarte bun. I-am facut analizele lui Codrin si are lipsa de fier,le dau cate 1 masura pe zi/dimineata,timp de 1 luna,bineinteles la indicatiile medicului. |