Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Cum se fierbe laptele fara sa se prinda de fundul oalei?Aveti vreo reteta minune?eu acasa aveam o oala speciala pt lapte dar aici nu am gasit...nici n-am cautat pana acum.Vreau sa fac branzica in casa si mi se lipeste laptele de-mi vine sa-mi iau campii.Voi fierbeti laptele in teflon?Cica nu e bine dar nu stiu de ce |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Eu cand ii faceam branzica Mariei ii fierbeam laptele in oala de oinox cu fund dublu. Nu se prinde ca nu are cand. Atunci cand incepe sa fiarba ii adaugi imediat linguritele de smantana si tot imediat se si branzeste. Nu are cand sa se prinda !
Sper sa te fi ajutat cu ceva. Pofta buna ! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Sa stii ca eu am fiert mereu laptele in cratita de teflon si nu s-a intamplat nimic. Fac chestia asta de cel putin 2-3 ani. Nu i s-a schimbat gustul dupa fierbere. Nu am auzit sa fie de rau ca fierbi laptele in cratita teflonata. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu il fierb in cratita cu pereti dubli, intre care se introduce apa...despre asta vorbeai, Miha? |
|

| da, Miri, oala dinaia caut.De fapt pana acum nu am umblat dupa asa ceva. Mami de Maria,pui smantana in lapte la fierbere?Nu iese prea grasa branza pt bebe de 6 luni?As pune si eu daca e ok. Am facut branzica si am fiert laptele in doua oale .Trebuie neaparatsa-mi caut oala de lapte ca asa nu se mai poate. |
|

Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Si eu tot in ibric de teflon fierb laptele...se mai lipeste el, dar se ia repede.
Mihaela, bafta la gasit oala minune de fiert laptele...daca nu o gasesti i-o fur eu lu soacra-mea si ti-o trimit. |
|

| [quote=taty Mihaela, bafta la gasit oala minune de fiert laptele...daca nu o gasesti i-o fur eu lu soacra-mea si ti-o trimit. [/quote]
Sa stii ca-mi trecea prin cap sa cer de acasa ceaunelul de mamaliga.Aveam un ceaun mic si negru din fonta, dinala greu.Dar mai astept un pic si cand ma duc acasa il iau si-l pun in geamantan.Ala era bun si pt lapte si pt. mamaliga.mai ales dupa ce faceam mamaliga turnam lapte peste crusta aia si mama, mama se bateau turcii la gura mea acasa alungam tiganii de la usa cand veneau cu tigai si ceaune iar aici nu stiu cum sa fac sa dau de unul...i-as pupa si mainile |
|

| Te cred! Asa faceam si noi. Mama are si acum 2 tuciuri, unul de mamaliga si unul de prajit, si nu se desparte de ele nici fripta. I-am zis, "mai mama totusi suntem in 2006 , ti-ai luat tigai de teflon,etc ..."dar nimic. ea tot in alea face mamaliga si fripturi. Cica se fac mai bine |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Si eu mi-am adus de acasa un ceaun. Si ce pui la ceau sau mamaligutza sau varza calita face..... singur ..... E bun la casa omului. |
|

| taty, mi-ai adus aminte ca de fapt am si eu doua tuciuri favoritele mele, nedespartite eram ca doua prietene.Cumparase taica-meu set de oale de inox de sa le pui in vitrina dar eu nuuuu, nu se compara cu tuciurile mele.
Ieri am umblat nauca sa caut oala de lapte.Maaaaai ,parca intrebam de ozn-uri.La fel ca cu ibricul.Pana la urma o vanzatoare mai batrana mi-a zis ca se cheama double boiler si ca n-a mai vazut prin magazine de vreo 5 ani.Deci spor la cautat acul in carul cu fan |
|

| Bine macar ca exista! Chiar...spor la cautat! Vezi poate gasesti ceva pe net
Mi-am cumparat si eu set de oale de inox cu capace de sticla sii...stau in dulap ..folosesc decat una in care ii fac Karinei papa si inca una in care fierb pastele. La cat gatesc eu ...adica mai deloc, nu stiu ce nevoie am de ele. Dar m-am dat gospodina si mi-a cumparat sotul. |
|
|