Fertilizarea in vitro - FIV
Subiectul anterior · Subiectul urmator
lenor
Scris: Thursday, November 10, 2011 10:38 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna ziua, uite ca am luat si eu contact cu forumul...si mi se pare extraordinar. Suntem atatea care traim efectiv aceleasi situatii si nu ne cunoastem, si mi se pare ok sa ne putem impartasi din experiente.
Legat de inreebarea lui Ana.T. (imi pare rau ca abia acum raspund, dar poate cine stie...este de ajutor altora): tot procedeul FIV la care am fost supusa (am uitat sa va spun, eu sunt la al doilea FIV si practic al treilea ET, sper ca de data asta Dumnezeu sa ne ajute mai mult)a inceput cu tratament din a doua zi a ciclului menstrual (asta dupa ce am facut o vizita la ginecoloc chiar in prima zi de menstruatie), a constat intr-o gramada de injectii in burtica, analize de sange (estradiol si progesteron) si control ginecologic cam o data la doua zile. Totul a decurs ok timp de 13 zile (asta in functie de cum raspunzi la tratament si dimensiunile foliculilor), zi in care s-a facut prelevarea de ovocite. Am asteptat apoi 24 de ore sa mi se confirme numarul de embrioni viabili, iar la doua zile am facut ET. Acum sunt in acea perioada de 14 zile pana la testul de sarcina, si incerc sa fac cumva timpul sa treaca fara sa ma gandesc prea mult la asta (doar am mai trecut de doua ori prin asta, si cam stiu ce inseamna).
Mult succes tuturor celor care traiesc aceste situatii....
maxxa
Scris: Friday, November 18, 2011 11:05 AM

Buna ziua. Stie cineva vreun caz in care oligoastenospermia a fost tratata? Sotul meu are acest diagnostic. De curand am aflat ca are si un varicocel stang de gradul 2. Ne dorim foarte mult un bebe. Va multumesc.
Crisdrag
Scris: Sunday, November 20, 2011 8:45 PM

vianuc
Scris: Sunday, November 27, 2011 4:55 PM

Eu am auzit numai de bine de Fertilia, din Bucuresti. Si perturile lor nu mi se par deloc exagerate:

Proceduri infertilitate

IUI cu 1 procedura /luna 980ron
IUI cu 2 proceduri /luna 1100ron
FIV clasic2200euro
ICSI 2700euro
Embriotransfer-1400ron
Decongelare embrioni- 650ron
Protocol stimulare ovariana (include schema de 1900ron tratament si monitorizarea ecografica)
orshee
Scris: Monday, January 2, 2012 3:58 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/2/2012
Buna fetelor. A facut cineva dintre voi FIV in Mures? Va rog sa-mi spuneti si mie cum a fost, cum sunt medicii de acolo...Am mai facut un FIV in Debretin - nereusit si asi vrea sa incerc si in Mures.
alesia111
Scris: Sunday, January 8, 2012 8:30 PM
Nivel

Inregistrat: 9/14/2011
Buna. La Szeged este o echipa exceptionala. Nimeni din cadrul clinicii nu te va face sa nu te simti bine. Si asa ajungem acolo destul de disperate.Asa ca mergeti cu incredere si nu mai pierdeti vreme, bani si nervi in tara. Eu abia m-am intors de la Fiv. Azi am facut un prim test de urina si este pozitiv, sper ca si beta sa fie la fel. Am fost extrem de impresionata de cat de dedicata este d-na doctor Maria Krizsan profesiei pe care o practica. Este un medic si un om nemaipomenit.La ora 6 dimineata deja este la clinica si uneori o prinde 6 seara tot acolo. Ama ramas surprinsa cand am vazut ca ma cheama la punctie la ora 6:30 dimineata. Ptr dumneaei nu exista week-end sau alte sarbatori.Este prezenta atunci cand e nevoie, fie Craciun sau Paste sau altceva. Eu am avut-o ca translator pe d-na Gyongyi, o femeie la fel de exceptionala ca si d-na doctor. Ea are grija ca fetele aflate sub "indrumarea" ei sa respecte cele prescrise de d-na doctor. Mereu este preocupata de tratamentul acestora si de alte chestii. Te si suna inainte de a veni la clinica ca nu cumva sa fi uitat. Te intreaba si daca ti-ai facut injectiile sau ti-ai luat tratamentul. Iar cele care stau cazate la pensiunea dumneaei mai mult ca sigur ca se vor simti ca acasa; linistite, relaxate. Acolo e o oaza romaneasca. Gasesti TV in lb romana, vorba dulce de acasa, internet. Atat ea cat si sotul ei au grija ca persoanele cazate la ei sa se simta cat mai bine. Iar serviciile dumneaei ca traducator sunt si cele mai ieftine fata de cat iau celelalte doamne.Daca cineva doreste mai multe detalii ma poate contacta pe Id-ul alina_ratoi2000. Cat priveste clinicile din tara,... eu am ramas cu un gust amar. M-am intors < insarcinata< de la Szeged si deja mi-e dor de unguri.
kry
Scris: Friday, January 13, 2012 2:20 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/13/2006
eu am reusit in Austria...dupa 3 incercari nereusite in tara. Acum fetita mea face 2 ani, nu va pierdeti speranta, o sa reusiti. Si nu, oligoastenoterato-zoo-spermia nu se trateaza, nu mai pierdeti vremea si treceti la fiv pana mai aveti cu ce.
angel
eu
Scris: Wednesday, January 25, 2012 10:34 AM
Nivel

Inregistrat: 1/25/2012
Buna ziua,

Nu stiu daca cineva mai citeste mesajele de pe acest forum. E prima oara cand ma inscriu intr-un astfel de forum si m-as bucura daca cineva ar putea sa-mi raspunda . In luna noiembrie si in decembrie 2011 am facut tratamentul pregatitor pentru FIV. In ianuarie am inceput stimularea ovariana , am facut control ecografic din 2 in doua zile, si analiza estradiolului si a progesteronului la fel Am avut mai multi foliculi dintre care doar 2 au ajuns la dimeniunea de 2 cm.Estradiolul a crescut de fiecare data asa cum se presupune ca ar fi normal iar in ziua in care s-a incercat recoltarea ovulelor, surpriza, foliculii erau goi. Nu aveau ovule. Este posibil? a mai patit cineva asa? este posibil ca la o noua incercare , cu stimularile respective , sa existe ovuli? pentru ca eu am inceput un nou tratament.
CasandraE
Scris: Tuesday, February 21, 2012 10:24 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/17/2012
eu wrote:
Buna ziua,

Nu stiu daca cineva mai citeste mesajele de pe acest forum. E prima oara cand ma inscriu intr-un astfel de forum si m-as bucura daca cineva ar putea sa-mi raspunda . In luna noiembrie si in decembrie 2011 am facut tratamentul pregatitor pentru FIV. In ianuarie am inceput stimularea ovariana , am facut control ecografic din 2 in doua zile, si analiza estradiolului si a progesteronului la fel Am avut mai multi foliculi dintre care doar 2 au ajuns la dimeniunea de 2 cm.Estradiolul a crescut de fiecare data asa cum se presupune ca ar fi normal iar in ziua in care s-a incercat recoltarea ovulelor, surpriza, foliculii erau goi. Nu aveau ovule. Este posibil? a mai patit cineva asa? este posibil ca la o noua incercare , cu stimularile respective , sa existe ovuli? pentru ca eu am inceput un nou tratament.

Cred ca te referi la "sindromul foliculului gol". La noi este mai putin documentat, dar daca o sa dai o cautare dupa "Empty Follicle Syndrome" vei gasi multe articole.

Ai mai jos o traducere a acestui simptom de aici.

Sindromul de folicul gol este descrierea unei conditii care apare cand nu exista nici un ovul recoltat din folicului de marimea potrivita. Poate apare la orice varsta, dar este mai frecvent la femeile mai inaintate in varsta. Astfel, o femeie la varsta de 40 ani poate avea ciclu menstrual regulat, fara ca vreun ovul sa iasa si deci sarcina nu poate avea loc. Se considera ca aceasta este o conditie normala naturala prin imbatranirea ovarelor. O femeie ramane fara ovule in mod natural. Cu toate acestea sindromul de folicul gol a fost observat si la femeile tinere, deci nu putem pune totul pe seama varstei.

Am avut cazuri de foliculi goi, atat la femei in varsta cat si la femei tinere. In cazul pacientelor tinere, am ajuns la concluzia ca nu au avut o stimulare HCG adecvata. Dupa ce le-am schimbat tratamentul cu Ovridel, incidenta cazurilor de foliculi goi a scazut simtitor.

Edward J. Ramirez, M.D., FACOG
Executive Medical Director
The Fertility and Gynecology Center
Monterey Bay IVF Program

Partea cu varsta si ovulele, exte explicata mai bine in acest articol al doctorului Tiberiu Pop despre reproducerea asistata.

Normal o femeie se naste cu toti foliculii ovarieni (pe care-i va avea dea lungul vietii ei), aflati intr-un stadiu imatur, iar foliculii cei mai responsivi la actiunea hormonilor ovuleaza prima data la o varsta precoce ....

Sper ca ti-am putut fi de folos, si-ti doresc multa bafta.
eu
Scris: Thursday, February 23, 2012 12:55 PM
Nivel

multumesc pentru raspunsul tau. Probabil ca varsta este cauza, dar oricum am inceput o noua stimulare, sa nu raman cu impresia ca am abandonat prea usor.
CasandraE
Scris: Thursday, February 23, 2012 1:43 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/17/2012
Daca spui ca poate fi din cauza varstei, poti sa incerci varianta cu ovule donate. Din cate stiu eu (poate intre timp s-a modificat legea), in Romania nu se poate face fertilizare in vitro cu ovocite donate anonim (la noi traficul de ovocite este ilegal). Asta inseaman ca poti face in Romania dor FIV cu ovule donate gratuit (ceea ce este valabil doar daca gasesti doritoare printre rude sau prietene).

Daca banii nu sunt o problema, exista posibilitatea de FIV cu ovule donate anonim in tari apropiate ca Cehia, Slovacia, Spania, Grecia, etc.

Iti doresc multa bafta, si nu dispera, daca esti hotarata sigur vei reusi.
eu
Scris: Thursday, March 1, 2012 2:23 PM
Nivel

Multumesc mult pentru incurajari . Am incercat iar stimularea si am avut 5 foliculi . Acum astept embrionii.
meser21
Scris: Wednesday, March 14, 2012 4:04 PM
Nivel

Inregistrat: 3/14/2012
Buna ziua!
Suntem un cuplu din Iasi care-si doreste enorm de mult copii. FIV-ul a ramas ultima optiune desi analizele noastre sunt in toate limitele normale. Incercarile esuate la clinicile de asa zisa "specialitate" din Iasi ne-au facut sa ne indreptam atentia spre Chisinau. Maine avem programare la ET.
Succes tuturor!
cristina_maria
Scris: Tuesday, June 5, 2012 11:49 AM
Nivel

Inregistrat: 6/5/2012
kry wrote:
eu am reusit in Austria...dupa 3 incercari nereusite in tara. Acum fetita mea face 2 ani, nu va pierdeti speranta, o sa reusiti. Si nu, oligoastenoterato-zoo-spermia nu se trateaza, nu mai pierdeti vremea si treceti la fiv pana mai aveti cu ce.
angel

eu am reusit o fertilizare in vitro la noi in tara, in Bucuresti, la Clinica Promed System, cu doamna doctor Deliana Predoi, pe care o aveam ca medic ginecolog de cativa ani buni. mergeti cu incredere pe mana dumneaei pentru ca este o profesionista si a rezolvat cu succes multe cazuri de infertilitate. daca mai pot ajuta alte viitoare mamici cu sfaturi sau cu date de contact, le astept sa imi scrie. va pup pe toate!
chioami
Scris: Tuesday, October 2, 2012 11:54 AM
Nivel

Inregistrat: 10/2/2012
Guest wrote:
Sunt o persoana care timp de 20 de ani am urcat si coborât de mii de ori între deznadejde si speranta.Am facut tot ce se putea face în materie de tratamente în acest timp, si când nimeni nu mai îmi dadea nici o sansa, când am epuizat toate metodele posibile de tratament dupa doua fertilizari in vitro nereusite am spus MAI ÎNCERC ODATA si am reusit, la 38 de ani am ramas însarcinata si am doi copii gemeni de 2 ani. Va stau la dispozitie cu tot ce stiu legat de tratamente atât din studiu cât si din experienta proprie, e mult de discutat despre asta, am o adevarata poveste personala cu acest subiect dar ma gasiti aici, sper sa fiu de folos, si sa fiu intotdeauna acolo unde mna cautati. SUCCES!

Buna,
sunt f.interesata sa aflu mai multe detalii legate de tratamentele pe care le-ati urmat.Sper din suflet sa am posibilitatea sa comunicam ,deoarece si eu sunt intr-o situatie dificila si as avea mare nevoie de niste sfaturi pt a avea in sfirsit un bebe.M-as bucura din suflet daca mi-ati raspunde.Pt siguranta, va trimit e-mailul meu:opeloanamihaela@yahoo.com.
Multumesc.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.