Fertilizare in vitro si alte metode de conceptie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tzepii
Scris: Tuesday, October 30, 2012 8:19 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 2052
COMUNICAT DE PRESA

Subprogramul pentru Fertilizare in Vitro al Ministerului Sănătății:
in jur de 100 de bebeluși nascuți deja, alte peste 150 de femei cu sarcini avansate


În România, se estimează că un cuplu de vârstă reproductivă din șase se confruntă cu probleme de fertilitate, întâmpinând dificultăți în realizarea dorinței de a-și întregi familia prin aducerea pe lume a unui copil. Toate aceste cupluri au o nevoie reală de a avea acces la tratamente medicale specifice, cu atât mai mult cu cât impactul acestei afecțiuni medicale asupra pacienților nu este doar de natură fizică, ci și psihică, socială și economică.

Până în luna iulie a anului 2011, când Subprogramul de Fertilizare in Vitro și Embriotransfer (dezvoltat și finanțat de către Ministerul Sănătății, la inițiativa și cu participarea Asociației SOS Infertilitatea) a devenit o realitate, pentru multe din aceste cupluri, accesul la tehnicile de reproducere umană asistată medical reprezenta doar un deziderat îndepărtat și intangibil, din cauza costurilor semnificative ale acestor proceduri. Situația financiară a majorității tinerelor cupluri care sunt nevoite să facă apel la fertilizare in vitro este de cele mai multe ori agravată de sumele semnificative consumate anterior din bugetul familial, în procesul complex al diagnosticării infertilității și pentru o serie de tratamente preliminare recomandate.

De la implementarea Subprogramului până în prezent, o parte din aceste cupluri au putut trăi bucuria nesperată de a-și ține în brațe copilul îndelung așteptat, în urma procedurilor care au fost parțial finanțate în cadrul Subprogramului. Astfel, conform ultimelor date furnizate recent de către clinici, se estimează că în prezent s-au născut aproape 100 de copii și că alte peste 150 de femei sunt însărcinate în trimestrele II și III; acestora li se adaugă sarcinile recente, de trimestru I, care încă nu sunt centralizate, precum și cuplurile care au dosare aprobate dar încă nu au efectuat procedurile.

Asociația SOS Infertilitatea a organizat luni, 29 octombrie 2012, ora 11:00, o conferință de presă pe tema Subprogramului de Fertilizare in Vitro și Embriotransfer. Scopul conferinței de presă a fost acela de a prezenta o sinteză a rezultatelor obținute în urma derulării Subprogramului pe parcursul primelor sale 15 luni de existență și de a aduce în dezbatere necesitatea și importanța continuării acestui Subprogram ce a reușit să schimbe destine.

În cadrul prezentărilor s-au difuzat testimoniale ale tinerilor care au reușit să devină părinți după lungi ani de așteptare și de tratamente fără rezultat, imagini cu bebelușii atât de doriți și de așteptați de către părinții lor [a se vedea anexa], s-a răspuns la întrebări despre Subprogram, despre fertilitate, infertilitate, fertilizare in vitro și despre alte aspecte generale privind reproducerea umană asistată medical în România.

La această conferință au participat membri ai Comisiei de aprobare a dosarelor din cadrul Subprogramului, reprezentanți ai Asociației SOS Infertilitatea, reprezentanți ai clinicilor de reproducere umană asistată medical care sunt autorizate să deruleze Subprogramul, beneficiari ai Subprogramului, medici, embriologi, pacienți.

Organizatorul acestei conferințe, Asociația SOS Infertilitatea– www.vremcopii.ro, este o organizație de pacienți voluntari, care desfășoară activități de apărare a drepturilor colective și de sprijin pentru cuplurile hipofertile din România, în domeniul fertilității, al reproducerii umane asistate medical și al adopției. Pentru proiectele sale, Asociația SOS Infertilitatea a primit numeroase premii și recunoașteri publice, fiind, printre altele, premiată timp de doi ani consecutivi (2011 și 2012) la Gala Societății Civile.



Asociația SOS Infertilitatea

contact@vremcopii.ro । 0721 92 97 37


Atasamente:
bebelusii subprogramului.pdf 735 KB, salvati 276 ori.


bulibuli
Scris: Tuesday, October 30, 2012 9:20 AM
Avatar
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Mesaje: 9649
Aflasem si eu si imi strangeam acte pt dosar urmand sa intru in program in 2012. ras
Dana Valian
Scris: Monday, January 14, 2013 11:42 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/13/2012
Mesaje: 8
Pentru FIV eu va recomand clinica Fertillia. Au o multime de medici specialisti endocrinologi si geneticieni. De asemenea au aparatura de ultima generatie si singurul laser PGD din Romania care poate depista hemofilia si sindromul Down. Sper sa va fie de folos informatia!
Gyanni
Scris: Wednesday, August 28, 2013 5:03 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/14/2013
Mesaje: 3
buna fetelor si eu sunt noua pe acest forum ,mihaela imi pare foarte rau pt tine sincer si din inima iti doresc sa ai putere sa treci peste aceasta durere,eu te inteleg perfect am trecut si eu de curand prin aceasta nefericire (fiv nereusit)inca e devreme pt mine sa pot spune ca voi avea curajul si puterea sa mai incerc o data , chiar daca ma asteapta 2 embrioni congelati la clinica imi e tare frica de inca un esec. Dumnezeu sa iti de-a putereCheek Kiss
dafneadina1993
Scris: Monday, July 14, 2014 3:15 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/2/2014
Mesaje: 3
Buna fetelor,

Va scriu si eu pentru ca am citit foarte multe postari legate de problemele de infertilitate deci sunt informata. Stiu prin ce trec femeile care cer sfaturi pe astfel de forumuri si le inteleg disperarea pentru ca si eu am trecut prin asta. Am incercat din rasputeri cativa ani sa raman insarcinata si nu am reusit. Intr-un final, mi-am luat inima in dinti si m-am dus la clinica Gynera. Doctorii la care mersesem pana atunci mi-au spus ca sunt perfect sanatoasa si ca trebuie sa mai incerc. Am facut toate analizele la Gynera si am ramas socata cand doamna doctor Laura Dracea mi-a spus ca am endometrioza! Nu mi-a venit sa cred ca niciun alt doctor nu si-a dat seama. Am facut o laparoscopie, am urmat un tratament medicamentos si am scapat de aceasta afectiune. Dupa ce m-am recuperat, m-am reintors la doamna doctor pentru FIV. Dansa m-a ajutat nu doar cu foarte multe informatii, ci si cu suport moral. Din fericire unul dintre embrioni a prins si sunt insarcinata in luna 5! Sunt atat de fericita, simt ca incep sa vad lumea cu alti ochi si toate acestea datorita doamnei doctor. Ii multumesc foarte mult pentru atentia si empatia de care a dat dovada. Mergeti cu incredere, sunt cei mai buni!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.