Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Adriana minunat, mi-a ajuns la suflet |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Numesc fericire acea stare extraordinara de bine a sufletului, atunci cand te bucuri de orice, de la iesirea unei flori, adierea vantului si simtirea caldurii razelor de soare pana la zambetul sincer al unui strain...fericirea este colorata in toate culorile posibile, totul este sa ne deschidem sufletele si sa lasam dragostea si iubirea sa ne scalde vietile. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Multumesc pentru "stare extraordinara de bine a sufletului" pe care tocmai am primit-o de la tine, Mihaela! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Ce definitii frumoase ati dat fericirii! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/23/2008 Mesaje: 869
| Woow s-a ajuns si la subiectul asta! Fericirea! Din pct meu de vedere fericirea e acea stare de impacare cu tine insuti si cu ceilati. E starea de perfect echilibru. Sunt lucruri care te fac fericita pe moment : zambetul copilului, faptul ca ai o familie, un apus de soare, un peisaj frumos si lista poate continua la infinit... dar o stare continua de fericire e doar cand iti gasesti acel echilibru perfect. Cand nu datorezi nimic la nimeni si poti face un lucru fara sa astepti ceva in loc, cand nimeni nu iti datoreaza nimic iar dak totusi e ceva ce trebuie returnat nu iti pasa.. cand sentimentele noastre au rezonanta inalta si degaja doar energie pozitiva, cand in interiorul nostru e doar iubire atunci suntem fericiti. Suntem in armonie cu noi, cu ceilalti si cu intreg universul. Culoarea fericirii cred ca e un alb foarte sralucitor, pur, intens...! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Fericirea, nuu stiu daca o putem defini exact. Nu o putem pur si simplu enunta print-o simpla definitie. Fericirea este mai mult decat atat, este unul din sentimentele ( sau starile sufletesti ) care ne face mai umani, mai senini. Ne ajutat sa-i ajutam pe altii. Fiind fericiti, emanam in jurul nostru doar voie buna si fericire si reusim sa imbunatatim si altora ziua. Daca cineva spune “Sunt fericit pentru ca…” atunci inseamna ca nu este cu adevarat fericit, ci doar ca profita de aceea veste buna, sperand ca va dura aceasta stare de aparenta fericire mai mult de cateva minute sau ore. Adevarata fericire nu are nevoie de motive pentru a se manifesta. Ea vine fara motiv, pur si simplu te trezesti dimineata cu zambetul intiparit pe buze, si dupa ce iti gusti cafeaua si se produce trezirea, devii si mai fericit… apoi iesi din casa te intalnesti cu vecina care mai zilnic este posomorata o saluti si-i spui o vorba buna alaturi de un zambet sincer si parca uite i-ai dat si ei o parte din starea ta de fericire ,parca este si ea mai optimista deodata Intre timp iti continui drumul zambit si la toti pe care-i intalnesti in jurul tau si la care le arati ca esti fericita.Dar ce motive ai ?Cum care imi sunt motivele pur si simplu asa fara motiv  Simplu fapt ca e o noua zi, mai buna decat ieri si mai slaba decat maine dar e o noua aventura in care te arunci… fara sa stii ce se ti se poate intampla peste 5 minute! Pentru a cunoaste adevãrata fericire - cea care vine de sus - trebuie sã o pregãtim aici jos, în noi, înlãuntrul nostru.Si unde se gaseste aceasta fericire care vine de sus? Simplu : In iubire! Iubirea e cel mai pur sentiment, care te face sa simti ca zbori, iti da siguranat in propriile forte, te face sa privesti lumea cu alti ochi, mai calzi. Asa ca, iubiti viata, iubiti fiecare moment si viata va va rasplati!
Citeşte mai mult despre ce este fericirea.
Este ceva ce am gasit intr-un blog si care ma defineste exact pe mine asa vad si simpt eu fericirea ...eu sunt fericita mereu si asta numai fiindca traiesc ....atat nu am nevoie de mai mult decat viatza si sanatate!
|
|

| Shirel ce -mi place ce ai scris .Incerc zilnic sa aplic din cele scris e de tine ,dar cand ma intalnesc cu oameni rautaciosi si prosti parca-mi dispare cheful de unele lucruri . |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| A urmarit cineva "Jurnalul fericirii" de Nicolae Steinhardt? E intersant...http://youtu.be/nJC2NjXY5qs |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Miki,chiar vreau sa citesc cartea dar cred ca trebuie sa o caut prin librarii.Pe net oare gasesc sa o downloadez gratis?Offf,o sa merg la bibleoteca judeteana sa vad ce-mi trebuie ca sa pot imprumuta carti iar.Din clasa a 12 nu mai am abonament la ei Cat despre fericire...eu cred ca e o stare de spirit si putem sa o gasim usor,numai ca trebuie cautata in noi,in sufletul nostru!Sunt intru totul de acord cu Shirel.Nu trebuiesc motive sa fii fericit.Uneori si eu mai rad asa cu pofta la o gluma slaba sau la mai stiu eu ce si mai aud din jur: "de ce razi asa?ce s-a intamplat?".Si daca le zici ca razi asa pur si simplu,lumea se uita crucis fiindca am devenit mult prea seriosi,mult prea impovarati de greutatile vietii,deci nici acesti oameni nu sunt de judecat.Eu cand am fost in Germania am ramas uimita cata armonie si veselie pe oameni.Merg cu o asa pofta de viata pe strada si zambesc...zambesc cu adevarat.Si il intrebam pe sot..."de ce zambesc oamenii astia din senin?".Si mi-a raspuns:"ca sunt fericiti,draga mea!".Din clipa aia am inceput sa fiu si eu altfel,sa imi permit sa zambesc chiar daca nu am un motiv anumea.Sa ma bucur de fiecare clipa chiar daca nu e tocmai perfecta.Cand vom vedea doar partea plina a paharului,cand ne vom gandi si la suflet...atunci vom fi fericiti cu adevarat. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| cat de bine ai spus Iulia,...asa este ;si eu in Malta am vazut oameni fericiti,iti rad pe strada,chiar daca nu ii cunosti,sunt cu zambetul pe buze,.....iar noi,impovarati de griji si de nevoi,....Imi doresc sa ma schimb si intr-o oarecare masura am reusit,....iti trebuie atat de putin ca sa fi fericit,..... Nu trebuie decat sa-ti iei doza zilnica de optimism,.....sincer. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu am mai multe feluri de fericiri... anumite stari pe care le caut si le intretin. Uneori cu mai multa usurinta ca alte dati, insa in general mi-e bine. |
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Mi-a placut articolul urmator:
Reteta fericirii pe termen lung Oamenii din toate timpurile au incercat sa defineasca fericirea. Daca nimeni nu a reusit sa atinga nemurirea – idealul suprem al omenirii – conceptul numit fericire il gasim in paginile de filosofie, dar si intr-un studiu international. Oamenii de stiinta din Lituania au descoperit secretul fericirii universale. In primul rand, fiecare om poate sa devina fericit, iar acest lucru depinde de fiecare persoana in parte. Nu iti alege niciodata teluri imposibil de atins, uita-ti trecutul sau cel putin accepta-l si invata din propriile greseli, gandeste optimist, concentreaza-te asupra lucrurilor importante si incearca sa adopti un stil de viata cat mai sanatos. Revenind la studiul oamenilor de stiinta din Lituania, acestia au realizat experimentul in 31 tari din Europa. Astfel s-a descoperit ca fericiti sunt acei oameni care nu au aspiratii iesite din comun, gandesc rational, sunt cu picioarele pe pamant si incearca sa obtina doar ceea ce poate fi atins.
Tot fericitii din Europa isi pastreaza starea de spirit pozitiva pentru ca fac ceea ce le place, lucreaza in domeniul care li se potriveste, iar cand locul de munca devine incomod din cauza colegilor invidiosi si avizi de glorie cauta orizonturi mai … fericite. In contradictie cu acestia, oameni nefericiti au dorinte si asteptari nerealiste. In concluzie, nu vana tineretea fara batranete, un partener de viata bogat si respingator sau un loc de munca banos, insa foarte stresant. Cand inchei un ciclu de viata detaseaza-te de acele lucruri pe care nu le-ai realizat si nu trai mereu cu gandul la trecut. Fii pozitiv si nu uita ca esti ceea ce gandesti!
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bereea wrote: Nu iti alege niciodata teluri imposibil de atins, uita-ti trecutul sau cel putin accepta-l si invata din propriile greseli, gandeste optimist, concentreaza-te asupra lucrurilor importante si incearca sa adopti un stil de viata cat mai sanatos.
Foarte, foarte adevarat!!
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| bereea wrote:
Tot fericitii din Europa isi pastreaza starea de spirit pozitiva pentru ca fac ceea ce le place, lucreaza in domeniul care li se potriveste, iar cand locul de munca devine incomod din cauza colegilor invidiosi si avizi de glorie cauta orizonturi mai … fericite. In contradictie cu acestia, oameni nefericiti au dorinte si asteptari nerealiste. In concluzie, nu vana tineretea fara batranete, un partener de viata bogat si respingator sau un loc de munca banos, insa foarte stresant. Cand inchei un ciclu de viata detaseaza-te de acele lucruri pe care nu le-ai realizat si nu trai mereu cu gandul la trecut. Fii pozitiv si nu uita ca esti ceea ce gandesti!
Fericiti sunt si pensionarii,fac sport:tenis,alergari si cu bicicleta,calatoresc in alte tari,se rasfata in spa,coafor....
Despre fericire:o doamna in varsta mi-a spus ..."copii tai sunt fericiti,sursa e la tine!"ma impresionat daca ei sunt fericiti inseamna ca si eu sunt! |
|

| Ingeras ce frumos ti-a spus doamna ! Eu am fericirea suprema in ochii mei zilnic -Stefi cu zambetul lui dis-de dimineta ,Sorin care ma saruta zilnic de buna dimineata si Giulica care isi face zilnic prezenta si ma umple de o fericire de nedescris.Nu caut fericirea in altceva si nici departe de casuta de mea ,fericirea mea e aici zilnic si o simt! |
|
|